Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha nőgyógyász vizsgálatakor...

Ha nőgyógyász vizsgálatakor petefészekben cystát talál, a szövettan szerint baktérium van benne.Ezt az eredményt én csak 4hét után tudtam meg.De az orvos újabb kivizsgálás nélkül írta fel az antibiotikumot.4hét elteltével is lehet ott még baktérium?

Figyelt kérdés

Az nem szűnik meg csak ha antibiotikumot használok?

Épp menstruáltam és így nem tudtam még elkezdeni. Szerintetek menjek vissza inkább kontroll vizsgálatra vagy egyszerűen használjam fel az antibiotikumot???

Közben viszont a fülem is fáj meg rejedt vagyok es kicsit köhögök.

Olyan van, hogy felir pp a gégész antibiotikumot és akkor nem kell alul is használni?

Vagy a szájon át bevett nem úgy hat?

Nagyon régen nem volt már nőgyógyászati gondom.

Most góckutatás miatt mentem. Hajhullás miatt.

#Petefészek baktérium #4hét utani szövettaji eredmény # most adtak csak gyógyszert # #4hét elteltével is él a baktérium?
tegnap 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mástól is hullhat a hajad.

Azt én nem tudom, baktérium van e a cisztában, de annó nekem is találtak, és semmi gyógyszert nem adtak rá, aztán felnis szívódott magától.

Ha bakteriális fertőzésed van bárhol a szervezetedben, az nem múlik el csak úgy magától, arra mindenképpen antibiotikum kell.

Ha egyéb betegséged van, ami miatt kéne az antibiotikum, akkor nem írnak fel duplán és szólni is kell az orvosnak, hogy már szedsz valamit.

tegnap 18:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi. Akkor megvárom a gégészt ad-e gyógyszert.

Utána rákérdezek a, dokinál.

Azt mondták már Mammografián hogy a cysta hol eltűnik hol van, hormonális dolog.

De itt a petefészekben vam vegyes baktérium.

Covidos voltam.

Utána küldtek el Bőrgyógyászhoz aki góckutatást indított.

Eddig Mammografia, meg nőgyógyász volt.

Meg arckoponya ct gégészet, de beteg is lettem.

Nem tudom mitől hullik, de nagyon sok elment

tegnap 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Megpungálták a petefészekcystát? Vagy mi alapján mondta azt a nőgyógyász, hogy baktériumok vannak benne? Ha megpungálták és kitenyésztették, akkor ahhoz csináltak rezisztencia vizsgálatot is, ami kimutatja, hogy milyen antibiotikumra érzékeny a kórokozó. Akkor hiába ír fel a gégészet más fajta antibiotikumot, az nem fog hatni a petefészekben lévőre.

Vagy te értettél valamit félre és nem a petefészekcystában van vegyes baktériumflóra, hanem a hüvelyben.

tegnap 22:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Vegyes baktériumflóra a huvelyedben van nem a cystaban:)
tegnap 23:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Küldött mintát másik kórházba ahol ezt megvizsgálták. Onnan jött vissza a szövettani eredmény, hogy baktérium vegyes baktérium.

Nekem előtte a nőgyógyász azt mondta van a petefészekben cysta de nem csak sima folyadékot tartalmaz.

Még azt is mondta lehet hogy műtét lesz.

Be is tojtam.

A vizsgálat során a monitoron megmutatta hol van a petefészekben a cysta.

Nem viszkettem, nem volt folyás, semmi.

De amúgy az amit Lentre kapok az csak oda hat.

Ezzel tisztában vagyok.

A kérdés az volt, hogy azva baktérium az több hét után is ott marad, vagy ne tömjem feleslegesen magam.

Erre fentebb írták a választ.

A másik kérdés még, hogy ha esetleg a, gégész antibiotikumot ír fel felsőlégúti panaszaimra, sz mennyiben befolyásolja a szervezetemet.

Mert van amikor antibiotikum is okozhat nőgyógyászati gondokat pl hüvelygomba.

De épp fordítva is hathat, hosz húgyúti fertőzésre is jó.

Viszont nem szeretném ha a kettő keresztezné egymást.

ma 00:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyszerűbb lesz ha visszamegyek a, dokihoz. Remélem fogad és nem kell több napot várni 😇
ma 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!