hírek alapján bizonyos személyek (óvonők) már megkapták az influenza elleni oltást. A gyógyszertárakban még nem tudtam szerezni. Ma Október 1. van. Tudnátok tanácsot adni, hol kaphatnám meg az oltó anyagot ? Valamely kiemelt gyógyszertárban ? Vagy oltó központban ?
A háziorvosodnál érdeklődj. Ezt eleve neki kell felírni, nem? Vagy recepted már van?
2020. okt. 1. 12:04
2/24 anonim válasza:
Szia! A te döntésed, hogy beadatod-e vagy sem, de ennél van egy jóval hatékonyabb és biztonságosabb módja is a megelőzésnek:
"A Dvitaminszint 37,5–50 nmol/lről 75–100 nmol/lre történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törtések számát 26%kal, az 1es típusú diabetes előfordulását 78%kal, az összes daganat gyakoriságát 35%kal, az influenzás megbetegedések számát 90%kal csökkentené."
Ez az idézet a magyar D-vitamin konszenzusból van, amit 20 magyar orvosprofesszor jegyzett: [link]
2020. okt. 1. 12:06
3/24 anonim válasza:
#2: igen, de aztán a klinikai tapasztalatokban sajnos messze nem voltak ilyen jók az eredmények, mint aminek a kutatás alapján kellett volna lenni, azt olvastam :-( Attól még valamennyit használ persze.
Szóval én azt javaslom, hogy mindenki oltassa be magát az influenza ellen _és_ szedje a javasolt mennyiségű D-vitamint is télen.
2020. okt. 1. 12:15
4/24 anonim válasza:
#3 Hozhatnál forrást is, mert messziről jött ember azt mond amit akar. Az embereknek rengeteg pozitív tapasztalata van a D-vitaminnal, nekem személy szerint is. Én akkor se oltatnám be magam, ha pisztolyt szorítanának a fejemhez, de ez mindenkinek a saját döntése.
2020. okt. 1. 12:20
5/24 anonim válasza:
#4: egy orvos blogján olvastam, de sajnos már nem emlékszem, hol. De kutatásra hivatkozott, egy normális honlap volt (különben nem vettem volna komolyan, amit ír). Szerintem azt is ott olvastam először - még évekkel ezelőtt - hogy megváltozott a D-vitamin ajánlás és sokkal többet javasolt szedni.
2020. okt. 1. 12:27
6/24 anonim válasza:
Az idei influenza oltás még nincs forgalomban, kicsit később várható.
2020. okt. 1. 12:30
7/24 anonim válasza:
„Összesen 1,3 millió vakcina szétosztását oldják meg a következő napokban. Az oltást, amelyet várhatóan október közepétől lehet igényelni a háziorvosoktól, kifejezetten ajánlják a 65 év felettieknek és az alapbetegséggel rendelkezőknek. A részletekről a kormány a későbbiekben külön tájékoztatást ad”
2020. okt. 1. 12:31
8/24 anonim válasza:
#5 Igen, a hivatkozott tanulmányban is benne van, hogy napi 4000 NE-t gond nélkül lehet szedni.
2020. okt. 1. 12:34
9/24 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy felnőtteknek csak napi 1500-2000 IE a javasolt, de vesekő vagy arra való hajlam esetén nem ajánlott a D vitamin plusz bevitele, étkezéssel is tudunk bevinni D vitamint, pl.: margarin, hal, tojás, gomba.
2020. okt. 1. 14:22
10/24 anonim válasza:
#9 A tanulmányban benne van, hogy 4000 Ne-t gond nélkül lehet szedni. Én is ennyit szedek, van amikor többet is. Sajnos élelmiszerrel a szükséges mennyiséget nem lehet fedezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!