Ha elkaptam az influenza vírust, az egyenlő a védőoltással?
1. Ha elkaptad a vírust, az maga a betegség, és nem azonos a védőoltással.
(Kipróbáltam én is, határozottan nem egyforma, hidd el. :-D)
2. A betegség leküzdésével valóban védettséget kaptál, amely egyenértékű a védőoltással megszerzett védettséggel.
De szerintem az oltás sokkal "kellemesebb".
az influenza nagyon könnyen és gyorsan mutálódik. ha egy változaton átesel, az leginkább nem véd a többivel szemben.
ezért kell szinte évente újraoltatni magad és még az sem ad teljes védettséget.
tehát nem.
kihevered a vírust 1-2 hét alatt. gyógyteákkal.
az oltásban 25 ször több a higany, mint ami az ivóvízben megengedett. (a higany méreg). tehát nem a legjobb megoldás. és nem is használ mindenkinek egyformán.
Nem, mert az oltással
1: nem leszel beteg,
2: több törzs ellen is véd, nem csak az egyetlen ellen, ami megtámadott.
Ezzel együtt az influenza annyira változik, hogy az oltás legjobb esetben is csak 70% eséllyel ad védelmet.
Amit viszont nem értek, mert már 30 éve kutatják a vírusban azt a jellemzőt, ami viszont NEM változik - tehát lehetne oltást fejleszteni rá.
Nem lenne könnyű - de lehetne.
Hagyjuk már ezt a higanyos rémtörténetet. Állatira nem igaz.
Már nem higannyal kezelik az oltásra használt vírustörzseket és amíg azzal kezelték, is csak nyomokban volt benne higanymaradvány.
Ha valami az oltás ellen szólhat, az az, hogy az influenza-vírus gyors mutációi miatt kicsit olyan védelem, mint az olyan önvédelmi fegyver, ami csak a 170 cm magas szőke kék szemű, bajszos támadó ellen hatékony.
"Amit viszont nem értek, mert már 30 éve kutatják a vírusban azt a jellemzőt, ami viszont NEM változik - tehát lehetne oltást fejleszteni rá.
Nem lenne könnyű - de lehetne."
Elég nehéz ügy, ha azt a közös jellemzőt a T-sejtek pont hogy nem látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!