Ti beoltanátok magatokat az influenza elleni védőoltással a tervezett terhesség előtt?
Második babát tervezünk, és mivel a nagyobb gyermekem már közösségbe jár, a háziorvosom most kivételesen javasolta az influenza elleni védőoltás beadatását. Véleménye szerint kell egy minimális védettség, hogy ne pont ebben a vírusos időszakban töltsem az egyébként is kritikus első 12 hetet.
Mit tennétek a helyemben? És mennyi idő lehet, mire újra próbálkozhatunk az oltás beadása után?
Igen, én sem előtte, sem utána nem adattam be, csak amikor a másodikat terveztük.
Így ezerszer nyugodtabb voltam. :)
Ártani nem hinném hogy árt. Aztán esetleg megint jön egy olyan hisztéria, ami pár éve volt, aztán terhesen meg lehet aggódni....
bár nem vagyok terhes, csak tervezzük, Én nem adatom be magamnak, eddig sem adattam. Mindig átvészeltem ezeket az időszakokat, tavaly is mikor anyósom beadatta magának, annyira beleesett, ápolni kellett , én ápoltam, elkaptam, de 3-5 nap alatt simán kijöttem belőle, nem volt vészes.Mintha nátha lett volna..
Bár immunrendszer függő.
Ha le van gyengülve épp a szervezet akkor szerintem nem érdemes, mert ugy járunk mint anyósom..És azt hogyan lehet megállapítani hogy mikor van épp toppon az immunrendszer???
Ezen gondolkodom én is ,még kérdésben is kiraktam,de nem tudtam döntést hozni még. :D Itt van az én kérdésem a válaszokkal:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Se előtte, se utána, se helyette nem adatnám be.
Sok C-vitamint szedek, és nem volt már évek óta légúti megbetegedésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!