Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Leukémia ? Csontrák ? Vagy...

Leukémia ? Csontrák ? Vagy egyéb betegség ?

Figyelt kérdés

3. hete fáj a lépem és a májam . Végig fájdalomcsillapítót szedtem rá. Emellé társult bedagadt nyirokcsomó és fejfájás is valamint 4.napja minden fogmosásnál vérzik az ínyem . Elmentem orvoshoz ,most is a klinika belgyógyászati osztályán fekszem ,de még nem jöttek meg az eredmények .

Eddig volt sima verképen ,kvalitatív vérképen valamint vvt-t is néztek . Ma hasi ultrahangom és mellkasröntgenem .

Holnap lesz csontszcintigrafiám amitől kicsit félek . Úgytudom ez az eljárás a csontokban lévő daganatok/áttétek kimutatására szolgál . Ha valaki átesett mar ezen szívesen fogadom a tapasztalatait ! Kicsit nyugtalan vagyok a tüneteim miatt de nyugtassatok meg !

Köszönöm a válaszokat előre is .

2020. szept. 30. 19:18
 121/176 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de azért nem kell a legrosszabbra gondolni, a mononukleózis is nyilvánvalóan hat a vérképzésre, hiszen lépmegnagyobbodással jár. Mondjuk a mononukleózis is lehet nagyon veszélyes, de talán egy fokkal jobb, mint a leukémia és társai.

De ez elképesztő, hogy ennyire nem tudják, mi a bajod.

2021. ápr. 22. 12:28
 122/176 A kérdező kommentje:
Igazad van ! Viszont mononukleózisra teszteltek először és utánna vagy legalább 3szor is (vérből) , de hátha.
2021. ápr. 22. 12:37
 123/176 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy cikk, amiből idézek:

"Az Epstein-Barr-vírus nehezen diagnosztizálható, mivel a tünetei alapján számtalan más betegséggel összekeverhető, és annak ellenére, hogy örökre a szervezetben marad, sem a vírus, sem az antitestek nem mutathatóak ki minden egyes teszteléskor."

[link]

Mindenesetre lelkileg könnyebb lenne neked, ha ki tudnák mutatni végre, hogy ez a bajod. Én 3-4 hét alatt túl voltam rajta látszólag és nem voltam ennyire beteg, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy tényleg nyomtalanul elmúlt. Van pl. egy titokzatos bőrbetegségem, ami nem tudom pontosan, mikor kezdődött, de emlékszem rá, hogy amíg nem tudtam mi bajom van, a megnagyobbodott nyirokcsomó miatt rettegve figyeltem magam és észrevettem, hogy a lábamon viszkető piros kiütések vannak. Nem emlékeztem, mikor kezdődtek, de azt határozottan tudom, hogy mononukleóziskor figyeltem fel rájuk. Aztán arra gondoltam, biztos a borotválkozást nem bírja a bőröm. Pedig azért nem akkoriban kezdtem a borotválkozást, de ráfogtam. A hátamon is megjelentek, aztán időnként elmúltak. Most szeptemberben, 13 évvel később elárasztották a hátamat és a lábamat egy nagyon stresszes időszak után. Esténként sokszor aludni se tudok a viszketéstől. A vírus miatt esélyét se láttam kivizsgáltatni, de a 13 év alatt voltam 2-szer bőrgyógyászaton, de az akkor kapott diagnózissal nem mentem sokra és szerintem téves is, írásba nem is adták. A kitütések pirosak, nagyon viszketnek, a közepük fekélyes. Állandóan kivakarom a fekélyes közepüket, csupa vér mindenem. Ezen kívül hosszúkás bemetszések is kijönnek a bőrömön, sebszerűen hosszában bereped a bőröm 5-6 mm hosszan és fáj, viszket. Nem tudom, neked vannak-e hasonló tüneteid. Aztán lehet, hogy ezek nálam mégse a mononukleózistól vannak, gondoltam még gluténérzékenységre is. Viszont egyszer az üzemorvosunk herpes simplexnek diagnosztizálta a kiütéseimet és a mononukleózis vírusa a herpeszvírusok közé tartozik. Hát nem tudom. Pár évvel pl. a mononukleózis fertőzésem után szintén stresszhatásra az egyik oldali hónaljamban megnagyobbodott a nyirokcsomó. 3 nap alatt elmúlt, de hónapokig hőemelkedéses voltam utána. Sose derült ki, mitől volt, de utána még egy sor betegségem lett, köztük atípusos tüdőgyulladás gyanú 3 hónap múlva, emésztőszervi problémák. De mint mondtam, igazából én se tudom pontosan, mik ezek a titokzatos betegségek. 13 éve nekem a teszt kimutatta az Epstein Barrt, ennyiből szerencsés vagyok, de az azóta eltelt évek alatt volt egy sor betegségem, amikre sose kaptam biztos diagnózist és egy részük krónikusan megmaradt.

2021. ápr. 22. 13:06
 124/176 anonim ***** válasza:
100%

Még ezt is érdemes lenne elolvasnod:

[link]

Még lehet, hogy én is elmegyek hozzá, mert alvászavaraim vannak, ami miatt elkezdtem inni. De nincs kizárva, hogy nálam ez lelki eredetű. Mindenesetre ennél a doktornőnél én voltam kb. 15 évvel ezelőtt évek óta visszatérő vesemedencegyulladás miatt és a tanácsait követve kijöttem belőle, illetve ajánlott egy homeopátiás szert is. Mondjuk a kuruzslókkal vigyázni kell, mert jó sok pénzt le tudnak nyúlni, de ő tényleg sokat segített nekem, azért merem ajánlani, őt nem tartom kuruzslónak.

2021. ápr. 22. 13:27
 125/176 A kérdező kommentje:
Köszönöm , elolvastam .
2021. ápr. 22. 22:49
 126/176 anonim ***** válasza:
100%
Azt a németországi vizsgálatot én a helyedben még megpróbálnám. Bár lehet, hogy azt is megcsinálták neked? Mármint nem kell kimenni, hanem oda küldik a mintát.
2021. ápr. 23. 13:54
 127/176 anonim ***** válasza:
100%
Hogy vagy?
2021. ápr. 27. 12:28
 128/176 anonim ***** válasza:
77%
végtagok csontvelőiben nem termelődik vérnek összetevője
2021. ápr. 28. 21:18
 129/176 A kérdező kommentje:
'Fiatal felnőtt korban a karcsontok és a combcsontok fejében is található vörös csontvelő.'
2021. ápr. 29. 12:26
 130/176 anonim ***** válasza:
100%
Inkább gondolnék a helyedben valamilyen gyulladásos folyamatra,kezelés nélkül 6-7 hónap alatt bőven elvitt volna már a rák és sajnos ezt tapasztalatból kell mondanom.
2021. ápr. 29. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!