3. hete fáj a lépem és a májam . Végig fájdalomcsillapítót szedtem rá. Emellé társult bedagadt nyirokcsomó és fejfájás is valamint 4.napja minden fogmosásnál vérzik az ínyem . Elmentem orvoshoz ,most is a klinika belgyógyászati osztályán fekszem ,de még nem jöttek meg az eredmények .
Eddig volt sima verképen ,kvalitatív vérképen valamint vvt-t is néztek . Ma hasi ultrahangom és mellkasröntgenem .
Holnap lesz csontszcintigrafiám amitől kicsit félek . Úgytudom ez az eljárás a csontokban lévő daganatok/áttétek kimutatására szolgál . Ha valaki átesett mar ezen szívesen fogadom a tapasztalatait ! Kicsit nyugtalan vagyok a tüneteim miatt de nyugtassatok meg !
myeloma (IgA-t kell nézni) Limfóma (LDH-t kell nézni)
2021. ápr. 7. 20:01
112/176 anonim válasza:
Utolsó! A mononukleózis is megemeli az LDH-t, sőt egy sima gyengébb vírus is megemelheti.
Amúgy kérdező kislányomnak két évesen szinte ugyanez volt. Az LDH is irtó magas volt de már csak lezajlott Epstein barr - t tudtak kimutatni. Ő is nagyon beteg volt sokáig . És utólag tuti hogy mononukleózis volt. Mi is azt hittük nagyon komoly baja van. Még egy nagy nyaki csomója is volt (az nem nycs) a sok megnagyobbodott nyirokcsomó mellett de miután (hónapok után) meggyógyult az is felszivodott. Pedig muteni akartak vele. Rengeteg tünete lymphoma - ra utalt. Mindenki azt hitte az lesz.
2021. ápr. 7. 22:17
113/176 anonim válasza:
Nem az volt, hogy kizárták az EPV-t. Mondjuk az ritkán újra tud aktiválódni, meg nem tart ilyen hosszú ideig.
Én csak azokat írtam amiket érdemes kizárni.
Lyme kór is tud nehezen felismerhető lenni.
2021. ápr. 7. 23:15
114/176 A kérdező kommentje:
Köszönöm segítséget , mononukleózisra is teszteltek már 2szer és lyme kórra is .
2021. ápr. 8. 01:00
115/176 anonim válasza:
Hát lehet, hogy már nem lehet kimutatni, de attól még lezajlott nálad egy mononukleózis fertőzés és hosszútávú hatásai vannak. Nem vagyok orvos, laikusként írom, de tudom, hogy vannak fertőzések, amikor bizonyos stádiumban nem kimutathatók. Talán a lehetséges variációk közül a mononukleózis lenne a legjobb, de az biztos, hogy nálad szövődményes és így veszélyes. Azért a fizikai melókkal vigyáz, nehogy léprepedés legyen. Én bízom benne, hogy mononukleózis és egy év múlva már csak egy rossz álom lesz.:) Peches esetekben simán eltarthat akár fél évig is vagy biztosan tovább is.
2021. ápr. 8. 13:43
116/176 anonim válasza:
Nekem a kórházban voltak úgy az orvosok a limfómámmal, hogy mononukleózis, ha mondjuk 100 évvel ezelőtt lettem volna beteg valszeg azt írták volna, hogy mononukleózisban haltam meg.
2021. ápr. 8. 16:56
117/176 A kérdező kommentje:
Utolsó : magyar orvostudmány...
2021. ápr. 17. 01:13
118/176 A kérdező kommentje:
Sziasztok ! Észrevettem,hogy amikor a menstruációm megvan sokkal erősebb a fájdalom,akár a lábamról akár a kezemről van szó . Szerintem mégis vérképzés lesz ,ilyenkor jobban kell pótolnia az elvesztett vért , szerintetek ? Ez most nagyon szembetűnt .
2021. ápr. 21. 19:08
119/176 anonim válasza:
Nem te vagy az egyetlen aki végtagfájdalmakkal küszködik mensi alatt, én is gondolkodtam azon, hogy ilyenkor biztos jobban igénybe van véve a csontvelő. Mondjuk én vashiányos vérszegény vagyok, menzesz alatt fehér, mint a fal. Rendszeresen megkérdezik, hogy minden oké-e velem olyankor. 😅 És elég rosszul tudok lenni, a fejem is fáj. Irigylem azokat a nőket, akiket cseppet sem visel meg ez a néhány nap. :(
2021. ápr. 22. 09:07
120/176 A kérdező kommentje:
Akkor mégis jó amit mondtam ,tényleg ezzel lesz összekapcsolható. Nekem eddig alig viselt meg , sosem fájt, de pár hónapja ezt vettem észre , köszi a választ ! Kitartást neked is !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!