Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Miért vannak ennyien a homeopá...

Miért vannak ennyien a homeopátia ellen? Aki lehülyézni és kioktatni akar, előbb olvassa el, amit írtam!

Figyelt kérdés

Úgy érzem, mint ha már a gyógyszercégek, és az általuk támogatott orvosok összefogtak volna (ami nem lenne elképzelhetetlen), hogy lejárassanak egy olyan dolgot, ami az egész emberiség gyógyítására hatással lehet.

Miért nem lehet megérteni, hogy a homeopátia nem úgy működik, mint egy ipari gyógyszer, nem azt a hatást fejti ki, mint egy gyógyszer, és nem is annyi ideig kell szedni, mint egy gyógyszert...ellenben mindenki úgy kezeli, mint egy ipari gyógyszert, és mindenki csak úgy tud belekötni, hogy ahhoz hasonlítja. Ez olyan, mint ha én a laptopot fikáznám azért, mert kisebb helyen elfér az, ami PC-ben csak nagy helyen fér el. A laptop hazugság...

Csak arra senki nem gondol, hogy teljesen más elven vannak benne a hardverek, mint a PC-ben, ezért olyan, amilyen.

Én lassan 1 éve olyan szinten haldokoltam, hogy már a külvilágot nem tudtam magam körül. Tönkretettek a gyógyszerekkel jobban, mint ami bajom volt. Fel se fogtam mi történik körülöttem, amikor utólag a szüleim rászánták magukat a homeopátiára, és jééé, élek. Egészségesebben, mint valaha. Pedig egyáltalán nem tudtam, hogy milyen szereket veszek be, mégis használt.

Több ismerősömön, eltérő korosztályban teszteltem már ezek hatását. Nem egynek javasoltam homeopátiás szereket anélkül, hogy bármit is mondtam volna előzőleg, hogy az mire jó. X idő után megkérdeztem, hogy milyen változást észlel magán, és 7-ből 7 ismerősöm pontosan elmondta azt, amire az adott szert kapta.

Szóval bele lehet ebbe bármit beszélni, de azt nem, hogy placebó, vagy, hogy káros. Csak az emberek képtelenek elismerni, hogy létezik olyan gyógymód is, ami nem öl meg idővel, meg nem teszi tönkre a szervezetedet. Az orvosok pedig nem akarják elismerni, mert az orvosok semmit nem támogatnak, amiből nekik nem jön pénz. Márpedig a természetgyógyászatból csak magánklinikákon tudnának pénzt csinálni..

2015. máj. 28. 20:16
 181/200 anonim ***** válasza:
54%

"Amúgy aranyos hogy már oldalakon keresztül azt állítom hogy az akupunktúra egy hatástalan szar, te meg mindenáron reflexológiás meg masszázsos tanulmányokkal akarod védeni. Ennyire nem megy az értő olvasás, vagy nem akarod bevallani hogy a szánalmas kuruzslásodra egyetlen épkézláb tanulmány sincs? "

Hallod te komolyan hány éves vagy? :)

Csak azért kérdezem mert egy 5 éves kisgyerek is jobban felfogja az amit a másik ír illetve a tudtára ad, én egészségügyi szakember vagyok főiskolai végzettséggel te agyoniskolázott hülye, nem pedig kuruzsló... :)

2016. ápr. 28. 21:01
 182/200 anonim ***** válasza:
54%

[link]

"Dr. George Lewith bevezetésként elmondta, molekuláris biológiát, majd orvostudományt tanult, orvosként végzett, majd a hetvenes évek végén Kínába ment, itt került közel az akupunktúrához, amely ma már a bizonyítékokon alapuló orvoslás részeként ma már a rutin ellátás része Nagy-Britanniában. "

A hazugságaidról meg csak ennyit te fizetett bértroll... :) Már vagy 500 tanulmányt belinkeltem tudományos forrásokkal alátámasztva és orvosok és biológusok és szakemberek által közzétett tanulmányokkal és felvételekkel is... :)

2016. ápr. 28. 21:04
 183/200 anonim ***** válasza:
75%

[link]

Ennyit az akupunktúrádról. Akármilyen kétségbeesetten kapálózol is, akkor is működésképtelen halandzsa az egész. A youtube-videóidat meg dugd fel magadnak, annyit érnek.

2016. máj. 6. 12:30
 184/200 anonim ***** válasza:

Tudod mit menny el és vizsgáltasd meg magadat egy szakemberrel, ez az oldal meg nem egy tudományos oldal amit linkelgetsz, Ernst az a kazár szkeptikus hazudozó a természetgyógyászat ellenfele, még jó hogy az akupunktúra ellen beszél....

Csak éppen az egyetemeket és az MTA-t ezt rohadtul hidegen hagy....

"A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztálya 1998-as állásfoglalása szerint az akupunktúra tudományosan is megalapozott gyógymód lett. Ma tűszúrásos akupunktúrát csak ÁNTSZ engedéllyel rendelkező szakorvos végezhet. Kivétel a szenvedély-betegek leszoktatásakor 5 meghatározott fülpont szúrása, amit rövid tanfolyam elvégzése után nem-orvos is alkalmazhat.

Az akupunktúra egyre inkább beépülhet a magyar orvosok eszköztárába, mivel Pécsett az orvosi egyetemen tanszéket kapott a hagyományos kínai orvoslás oktatása Dr. Hegyi Gabriella vezetésével.

A budapesti orvosi egyetem a Heilongjang Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemmel együttműködési megállapodást kötött: 2010. szeptembertől magyarországi kihelyezett tagozatán angol nyelvű képzés fog indulni."

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Jobb lesz ha befejezed a szándékos dezinformálást és hazudozást ha nem akarod hogy az egyetem feljelentsen mert simán megtehetik, de lehet hogy nem fognak foglalkozni ilyen magadfajta ostobával aki a saját agymenéseit erőlteti a másikra és teljese erőből fikázza a kínai orvoslást...

Ennyire szánalmas ember vagy hogy nem érted meg hogy az egyetemeken is elfogadott már és az MTA is tudományosan és megalapozottnak tekinti az akupunktúrát? :)

Folyamatosan ezeket a hülye oldalakat linkelgeted ami tele van hazugsággal!

Úgy, hogy légy szíves tedd takarékra magadat és hagyd el ezt a fórumot....

2016. máj. 16. 13:53
 185/200 anonim ***** válasza:

Az origo igaz, hogy nem tudományos oldal, viszont tudományos oldalakra hivatkozik az akupunktúrával kapcsolatban, hogy működik, amit te meg belinkeltél semmilyen tanulmányra nem hivatkoznak, csak írják hogy nem működik azt le van zárva a dolog...

Csak éppen annyira nem működik hogy már a magyar egyetemeken oktatják az akupunktúrát és az MTA is hivatalos orvosi gyógymódként fogadja el....

Ezek ellenére folyamatosan dezinformálsz és szándékosan hazudozol még olyan dolgokat is állítasz hogy az akupunktúrától több 100-an belehaltak és senkinek nem hatott még, az ilyen kijelentések amiket teszel sértő és rágalmazás és a szakemberek munkáját és az egyetemek munkáját is rágalmazod a tudatlanságod miatt...

Jól van te tudod, majd egyszer nagyon megfogjátok ütni a bokátokat ez miatt szkeptikusok, a műszeres vizsgálatokkal igazolták a meridiánokat és még ezt is le akarjátok tagadni amilyen hazug bandák vagytok!

https://www.youtube.com/watch?v=sbPXNR99-Ps

https://www.youtube.com/watch?v=9Y_ApbALlRk

A Szöuli Egyetem Orvosbiofizikai Laborjának kutatása.

[link]

Ennyit a hazugságaitokról!

2016. máj. 16. 14:05
 186/200 anonim ***** válasza:
Rágalmazni még mindig csak természetes személyt lehet. Mr. Jogi Doktor úr, az akupunktúra nevű bizonyítottan káros áltudományról azt állítok amit akarok. Megint töröltetni akarod magad fenyegetésért? A moderátorok előbb-utóbb meg fogják unni...
2016. máj. 16. 17:10
 187/200 anonim ***** válasza:

Én nem fenyegetőzök te teszel olyan kijelentéseket egy létező gyógymódról ami abszolút nem igaz és olyan tanulmányokra hivatkozol amit az Magyar Tudományos Akadémiát és magyar egyetemeket nem érdekel, mert pontosan tisztában vannak azzal, hogy működik az akupunktúra....

[link]

"A szerzők célja a hagyományos kínai orvoslás hazai szabályozásával kapcsolatos aktuális kérdések tényszerű bemutatása és a lehetséges megoldások felvázolása az Egyesült Királyságban működő gyakorlat szemléltetésével. A jelenlegi szabályozás értelmében Magyarországon nem jogosultak a hagyományos kínai orvoslás és az akupunktúra gyakorlására a „hagyományos kínai orvosok”, akik a legmagasabban képzett szakemberek e területen. Ezt a szóban forgó szakemberek iskolázottsága nem indokolja, hiszen mind a kínai orvoslás, mind a modern orvostudomány terén magas óraszámú képzésben részesültek. Hasonlóképpen az uniós gyakorlat sem támasztja alá a jelen helyzetet: több európai országban a kínai orvoslás szakembereinek lehetősége nyílik a hagyományos kínai orvoslás területén való szabályozott, legális praxisra. Az Egyesült Királyságban többféle egészségügyi szakembernek is lehetősége van az akupunktúra és a kínai orvoslás gyakorlására, ami jó példát szolgáltathat a magyar helyzet rendezéséhez. Az új rendszer kialakításához jó alapot biztosíthat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán már több éve zajló, ötéves hagyományos kínai orvoslás alapképzés, és az innen kikerülő magyar szakemberek egyre gyarapodó száma. Orv., Hetil., 2014, 155(15), 575–581."

[link]

"A szerzők célja a hagyományos kínai orvoslás mibenlétének pontos meghatározása. A kínai orvoslásnak saját, jellegzetes ismeretrendszere van, ami alapvetően meghatározza a terápiás eljárásait (akupunktúra, manuálterápia és fitoterápia). A szerzők részletesen bemutatják a kínai orvoslás elméleti alapvetéseit: az emberi szervezet rendes és kóros jelenségeinek működési modellek alapján történő osztályozását és a nagyfokú terápiás individualizációt. A kínai orvoslás mai gyakorlatát a kínai modellen keresztül mutatják be, amelyben nagy hangsúlya van a modern medicina és a hagyományos kínai orvoslás integrációjának. A kínai orvoslás mai gyakorlata elképzelhetetlen a modern orvostudománnyal való ötvözés nélkül. Ezen alapelv áthatja a kínai orvoslást az oktatás, az ellátás és a kutatás területein is. Ha pontos válaszokat kívánunk kapni a kínai orvoslással kapcsolatos tudományos kérdésekre, akkor az első teendő a kínai orvoslás elméleti hátterének egzakt körvonalazása, valamint a kínai orvoslás alkalmazási lehetőségeinek kínai gyakorlaton keresztüli megismerése. Az ilyen alapvetések tisztázása nemcsak a tudományos kutatás, hanem a szakmai szabályozás szempontjából is hasznos lehet. Orv. Hetil., 2012, 153, 723–731."

[link]

"Az utóbbi évek tanulmányai a komplementer és alternatív gyógymódok (CAM) egyre gyakoribb alkalmazásáról tudósítanak gyulladásos bélbetegségben (IBD). Ugyanakkor az is egyre nyilvánvalóbb, hogy a betegek jelentős hányada nem tartja be az orvos előírásait. A tanulmány célja a terápiás nonadherencia és a CAM-alkalmazás gyakoriságának felmérése volt hazai IBD-betegekben. Módszer: multicentrikus vizsgálatban 655 IBD-beteg [Crohn-beteg (CD): 344, átlagos életkor: 38,2 (SD 12,9) év; colitis ulcerosa (UC): 311, átlagos életkor: 44,9 (SD 15,3) év] töltött ki a szokásos szakorvosi vizit során a demográfiai adatokra, gyógyszer-adherenciára és CAM-ra vonatkozó kérdőívet. A klinikai adatokat a kezelőorvos egészítette ki a betegdokumentáció alapján. Amennyiben a beteg az előírt gyógyszerek több mint 80%-át bevette, adherensnek tekintettük. Eredmények: a betegek által önként jelzett nonadherencia (CD: 20,9%, UC: 20,6%) és CAM (CD: 31,7%, UC: 30,9%) használata CD-ben és UC-ben nem tért el. A nonadherencia leggyakoribb okai: feledékenység (47,8%), túl sok/feleslegesnek gondolt gyógyszer (39,7%), mellékhatásoktól való félelem (27,9%), túl gyakori adagolás. A CAM leggyakoribb formája a gyógytea (47,3%), a homeopátia (14,6%), a speciális diéta (12,2%) és az akupunktúra (5,8%) volt. CD-ben a betegségtartam, az utolsó vizittől eltelt idő, az alacsonyabb iskolázottsági szint és a megelőző műtétek voltak a nonadherenciára hajlamosító tényezők. Az alternatív módszerek használata fiatalabb életkorban, magasabb iskolázottsági szint és immunszuppresszív szer szedése esetén volt jellemző. UC-ben ezenfelül a CAM igénybevétele gyakoribb volt nők és pszichiátriai/pszichológiai kezelés alatt állók körében. Következtetés: a nonadherencia és az alternatív gyógymódok igénybevétele gyakori IBD-ben. Az ellenőrző vizitek során különös figyelmet kell fordítani a hajlamosító tényezők feltárására, a betegek együttműködésének és az orvos–beteg kapcsolatnak a javítására."

Linkeljem még tovább a dolgokat, vagy befejezed a szándékos hazudozást?

Na ugye.... :)

2016. máj. 17. 16:49
 188/200 Mojjo ***** válasza:

Egyébként nem kéne nektek egy külön kérdés arról mondjuk, hogy "Miért vannak ennyien az akupunktúra ellen"?

Csak mert ez a kérdés homeopátiáról szól, de most visszanézve mindenfelé csak akupunktúra pro-kontrákat látok, ami enyhén offtopic. Én sem feltétlen mennék a Volvo-s autós kérdés alá Yamaha motorról értekezni...

2016. máj. 17. 17:10
 189/200 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy miért kell a természetgyógyászatot úgy beállítani mintha órási kárt okozna az emberiségnek és mintha olyan hatástalan lenne....

Több ezer éves gyógymódokról beszélünk ami meghatározta az emberek kultúráját és jövőjét jöttek a gyógyszerek és felteszem a kérdést....

Jobb lett a helyzet amióta gyógyszerek vannak? :)

Nem nem lett jobb, mert egyre több a beteg ember és minden 3. ember már lassan rákos és ez statisztika és ennyi idő alatt nem jöttek rá, hogy a rákot mivel lehet orvosolni.... Szerintem már régóta rájöttek, csak az elitnek ez nem érdeke hogy nyilvánosságra hozza, nem tudjátok elképzelni hogy mennyi minden van amit nem osztanak meg az emberekkel....

Gondolkodjatok el azon hogy miért vannak a természetgyógyászat ellen és miért akarják a spirituális tudást eltüntetni? :)

https://www.youtube.com/watch?v=Pg16FenuHmI

2:40-től..

Ezt akit láttok ez a kínai orvos megmutatta hogy a csi energia hogy működik érdekes módon 10 év után eltűnt és kiderült, hogy meghalt mert nyilvánosságra hozták ezeket a felvételeket!

https://www.youtube.com/watch?v=SnLj8DMqaC8

Ez a tibeti szerzetes 93 éves és szerintetek a nagy gyógyszerektől élt meg ilyen nagy kort és megsúgom hogy a legtöbbjük még a 100-at is megéli.... Érdekes módon ezt a felvételt amikor lebeg a szerzetes ezt letiltották a közszolgálati televízión mert ha megmutatnák az embereknek akkor rájönnének, hogy mekkora hazugságban élnek.....

Ha spirituálisan fejleszted magad akkor nem a rendszer része vagy és nem tudnak irányítani úgy ahogy akarják a tv-n keresztül vagy akármilyen formában...

Az igazi orvosok akik nem akarnak a rendszer rabszolgájává válni azok állnak ki a természetgyógyászatért és támogatják, mert szükség van rá, az embereknek elegük van a mérgekből amit nap mint nap magunkhoz veszünk ami totálisan tönkreteszi az egészségünket és ezt véka alá akarják rejteni és úgy akarnak mindent beállítani, hogy minden rendben van....

A nagy fenét ha mi emberek nem teszünk semmit magunkért egymásért akkor senki nem fog rajtunk segíteni se másokon....

Ha csak félig tartanánk be azt amit Buddha, Jézus tanított az emberiség problémáját már rég megoldottuk volna, ehelyett hagyjuk, hogy a szemünkbe hazudjanak akár interneten, tv-n keresztül...

Keressétek az igazságot és aki keres az talál!

Ezzel zárnám le ezt a vitát és beszélgetést....

2016. máj. 17. 18:06
 190/200 anonim ***** válasza:
75%
Elolvastam. Hülyézni es kioktatni akarnék, de így sokadjara nincs kedvem :)
2016. máj. 17. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!