Miért vannak ennyien a homeopátia ellen? Aki lehülyézni és kioktatni akar, előbb olvassa el, amit írtam!
Úgy érzem, mint ha már a gyógyszercégek, és az általuk támogatott orvosok összefogtak volna (ami nem lenne elképzelhetetlen), hogy lejárassanak egy olyan dolgot, ami az egész emberiség gyógyítására hatással lehet.
Miért nem lehet megérteni, hogy a homeopátia nem úgy működik, mint egy ipari gyógyszer, nem azt a hatást fejti ki, mint egy gyógyszer, és nem is annyi ideig kell szedni, mint egy gyógyszert...ellenben mindenki úgy kezeli, mint egy ipari gyógyszert, és mindenki csak úgy tud belekötni, hogy ahhoz hasonlítja. Ez olyan, mint ha én a laptopot fikáznám azért, mert kisebb helyen elfér az, ami PC-ben csak nagy helyen fér el. A laptop hazugság...
Csak arra senki nem gondol, hogy teljesen más elven vannak benne a hardverek, mint a PC-ben, ezért olyan, amilyen.
Én lassan 1 éve olyan szinten haldokoltam, hogy már a külvilágot nem tudtam magam körül. Tönkretettek a gyógyszerekkel jobban, mint ami bajom volt. Fel se fogtam mi történik körülöttem, amikor utólag a szüleim rászánták magukat a homeopátiára, és jééé, élek. Egészségesebben, mint valaha. Pedig egyáltalán nem tudtam, hogy milyen szereket veszek be, mégis használt.
Több ismerősömön, eltérő korosztályban teszteltem már ezek hatását. Nem egynek javasoltam homeopátiás szereket anélkül, hogy bármit is mondtam volna előzőleg, hogy az mire jó. X idő után megkérdeztem, hogy milyen változást észlel magán, és 7-ből 7 ismerősöm pontosan elmondta azt, amire az adott szert kapta.
Szóval bele lehet ebbe bármit beszélni, de azt nem, hogy placebó, vagy, hogy káros. Csak az emberek képtelenek elismerni, hogy létezik olyan gyógymód is, ami nem öl meg idővel, meg nem teszi tönkre a szervezetedet. Az orvosok pedig nem akarják elismerni, mert az orvosok semmit nem támogatnak, amiből nekik nem jön pénz. Márpedig a természetgyógyászatból csak magánklinikákon tudnának pénzt csinálni..
"Lényegtelen hogy valami mesterséges vagy természetes, molekulák és vegyületek vannak amelyek előállításuktól függetlenül pontosan ugyanúgy működnek. Természetes eredetű anyagokat is túl lehet adagolni."
Na! Ez az alapvető tévedés! Ezért szálltam ki a beszélgetésből. Senkit nem akarok befolyásolni alapvető hitében, és erre épített logikus következtetések mind hibássá vállnak. Említettem már a doboz elméletemet is, mi szerint a doboz belsejében lehet magyarázni, hogy a feneke lent, a teteje miért van fent. De ha kijössz a dobozodból, könnyen megláthatod, hogy ez könnyedén megváltoztatható,a doboz fordításával anélkül, hogy a doboz belsejében tapasztalt törvényszerűségek megváltoznának!
"Na! Ez az alapvető tévedés! Ezért szálltam ki a beszélgetésből."
Nem azért mert egyre több marhaságot mondtál, aminek a cáfolatára meg nem tudtál semmit se reagálni...
Nem homeopátiával kapcsolatos, de azért a tankönyvekből okoskodóknak ezt ajánlanám figyelmébe: [link]
Többek közt azt a részt, amikor említi, hogy: "ez a bizonyíték felülírja az évtizedes tankönyvi elképzeléseket"
Ebbe is nyugodtan kössetek bele, hogy ti máshogy tanultátok, meg ez se így van, ahogy leírták.
Még mindig ezzel a tankönyvből okoskodással jössz? Hiába tépjük akkor itt a szánkat, látszik, hogy sose jártál normális egyetem közelébe...amiket írtam, azokon pont az a lényeg, hogy LÁTTÁK, OTT A BIZONYÍTÉK RÁ, SZEMMEL LÁTHATÓAN, nem pedig teória. Megfigyelték, leírták, következtettek, pont. Na amiket TE írtál, hogy 'jaj esetleg a homeopátia így hat, vagy úgy', 'szerintem a elrejtik a bizonyítékokat' stb. na azok pont ennek hiányában mindig is feltételes módba maradnak.
"Nem homeopátiával kapcsolatos"
Akkor meg? Érdekes módon amikor konteósokkal vitatkozom, az esetek 100%-ban mindig felhoznak valami tök mást, amiről az emberek eredetileg tévesen feltételeztek dolgokat. De ez nem bizonyítja az igazukat, mert nem is a témához kapcsolódik.
"Többek közt azt a részt, amikor említi, hogy: "ez a bizonyíték felülírja az évtizedes tankönyvi elképzeléseket""
Tudom, ez utópisztikus gondolat, de ha majd egyszer ténylegesen meg is akarod érteni a konteó lényegét (hogy miért nem működik) és belelapozol egy normális molekuláris sejtbiológia tankönyvbe, minden kb. 3-ik fejezetben olvashatod, hogy 'ennek eredete/mechanizmusa/kiléte bizonytalan', vagy 'tudományosan még nincs elég bizonyíték erre a teóriára', 'a közeljövőben tudhatunk meg erről többet'. Stb.
Érdekes, hogy a hozzáértőket beállítod úgy, hogy a 'teóriáikat' meg 'elméleteiket' 0 teszt és bizonyíték nélkül erőltetik. Neked persze semmi ilyesmi nem kell ahhoz, hogy kimomdd a nagy egyetemes igazságot, még úgyis, hogy közben kiderült, azt se tudod, hogy hat(na) a homeopátia.
Ez az (internetes cikk) egyébként mit bizonyít, de tényleg? Ügyesen kimásoltad ezt: "jelen van valami olyasmi, aminek nemlétéről a tudomány sokáig meg volt győződve" csak megint a gomdolkodás maradt el...meglehetősen fhasz módon rittyentették oda ezt a mondatot, ugyanis előtte még az van ott, hogy NINCS BENNE A KÖNYVEKBEN, nem pedig az, hogy 'A KÖNYVEK LEÍRÁSA SZEEINT EZ NEM LÉTEZIK'. Akkor most mi van? Az van, hogy felfedeztek újabb nyirokereket, amik létezéséről eddig nem tudtak (VAGYIS NEM TAGADTÁK, HOGY LÉTEZNE - LOGIKA!). Ergó, a cikk vége zagyva és értelmetlen. Gratulálok. Én nekem ebből egy jött le - új dolgokat fedeznek fel, amelyek hasznosak lehetnek a degemeratív, gyógyíthatatlan betegségek kezelésében.
De jöhetsz még ilyenekkel :D
Az antibiotikum, hogy fejti ki a hatását amikor 2 hét alatt nem gyógyítja meg az adott beteget? :)
És én mint orvosi gyógymasszőr, reflexológus (nem kuruzsló iskolában tanultam, hanem főiskolai szintű szakképesítésem van) én pár nap alatt rendbe hoztam a talpmasszázsal reflexes úton, az adott beteg légcsőhurutját, azért mert a nyomorult antibiotikum nem volt képes 2 hét alatt se rendbe hozni ezt az apró problémát...
Mellesleg az orvos ezt a diagnózist adja meg nekünk, mi még pár nap alatt rendbehozzuk a beteg problémáját (ilyen téren) a gyógyszer meg két hét alatt sem hozta helyre....
Akkor jöhetnek nekem itt a gyógyszerekkel, hogy be van bizonyítva a hatása... Az, hogy felír az orvos 10 gyógyszert és még csak el sem mulasztja a beteg tüneteit nincs miről beszélni ráadásul egy vagyonba kerül... Számomra meg ez nem éppen meggyőző, amit a gyógyszeripar csinál...
Nekem a gyógyszeriparról ez a véleményem, mint orvosi gyógymasszőr, reflexológus...
Jöhet a lepontozás, de nem érdekel a véleményemet megírtam mint szakember erről az egészről.... :)
Kézséggel elhiszem, főleg, hogy kb. minden embernek más a genetikája, ezért farmakológiailag TELJESEN más reakciókat adhatnak...csak ha 10-ből mondjuk 7 embernél hat a szer, akkor nem a maradék 3 miatt fogják visszavonni a forgalmazásból...és még mindig jobb, mint amikor a homeopátiás cucc 10-ből 3 embernél hat, ugyanúgy mint a cukorbogyócska.
Mellesleg nem tudom, hogy a laikusoknál miért ennyire HIHETETLENÜL egydimenziós kép alakult ki az orvosról, hogy csak gyógyszereket ír fel?
Maradjunk annyiban, hogy egyik oldal sem jelenthet ki semmit 100%-ra, csak tapasztalatok vannak és megfigyelések, a megfigyelés pedig a tanulási folyamat szerves része... :)
Egy diplomás nem biztos, hogy intelligensebb és tapasztaltabb egy szakmunkásnál.. A tankönyvekről meg annyit, hogy bármit beleírhatnak, a történelemről nem beszélve azt úgy manipulálták az adott politikai álláspontnak megfelelően ahogy csak lehetett (archeologiával is foglalkozom)
Engem például nagyon mérgessé tud tenni, hogy összemossák a jósműsorokkal a természetgyógyászatot illetve a reflexológiát akupunkturát, akupresszúrát Jógát, hatástalannak állítja be a szkeptikus társaság csak azért mert hivatalos bizonyíték nincsen a hatásáról illetve nincsenek mérések...
De van méghozzá az hogy a gyógytorna, gyógymasszázs, csontkovács mind keleti kultúráktól származik, és elég sajnálatos, hogy erről nekik fogalmuk nincsen... :)
A gyógytorna a Jógából lett kifejlesztve, az orvosi masszázs meg Indiából ered, a reflexologia meg Egyiptom Kína központja volt.. És ezeket a mai orvostudomány is felhasználja mellesleg rehabilitációs központokban korházakban...
Könyörgöm egy több ezeréves gyógyászatot akarnak cáfoltatni? :) Mellesleg olyat amit az orvostudomány is felhasznál? :)
Miért hígyjem el azt akkor hogy a Homeopátiának nincs hatása, csak azért mert ők azt állítják? :) És nevetségesen tüntetnek Vágó Istvánnal együtt ellene? :)
Ha te nem hiszel a szervezet öngyógyító képességében és az energiában a szeretet erejében akkor nincs miről beszélni..
Én 8 éve nem vagyok beteg és nem szedtem be gyógyszert és mégis egészséges vagyok mert normálisan táplálkozom nem tömök magamba mérget, (legalábbis próbálom mert elég nehéz..) :)
A kérdezőnek abban igaza van hogy a gyógyszeripari cégek nem éppen az emberek egészsége miatt próbálnak milliókat kaszálni, sajnos most is volt egy cikk arról hogy miféle ember irányít egy gyógyszeripari céget..
:)
"Mellesleg nem tudom, hogy a laikusoknál miért ennyire HIHETETLENÜL egydimenziós kép alakult ki az orvosról, hogy csak gyógyszereket ír fel?"
Vannak még szerencsére olyan orvosok akik a beteget helyezik előtérbe és nem az anyagi hasznot.. :) Vannak rehabilitációs szakorvosok akik pl kiváló hatású kenőcsöket fájdalomcsillapító krémeket ajánlanak a betegnek holmi tabletta helyett.. (Nehogy azt hidd, hogy minden orvos egyformán gondolkodik) vannak olyan orvosok akik szerint hat a homeopátia és nem egy rossz dolog és a gyógyszeripari cégeket nem szeretik, hanem inkább a természetes gyógymódokat helyezik előtérbe, és vannak olyan orvosok akik kapásából elutasítják a természet gyógyászatot és a természetes gyógymódokat nevetségessé akarják beállítani... :)
Tehát mindkét oldalon vannak szakemberek, és nem csak "konteósok" ahogy a te szavaiddal éljek, amúgy eléggé lealacsonyító ez amit hozzávágnak az emberhez, be kategorizálnak egy embert csak azért mert vannak kételyei és próbál gondolkodni a világban zajló dolgokról... (Már lassan ez is bűnnek számít..) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!