Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ki lehet váltani az alvást...

Ki lehet váltani az alvást valamivel? Az alvás során lezajló folyamatokat másképp pótolni esetleg ébrenlét közben?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból kérdezem, mivel az alvás a nap 1/3-át elveszi és igazából csak részint használjuk ahogy eddig tapasztaltam mert aludtam én már 18-20 órát is de csak fáradtabbnak éreztem magam az egyre többel holott nagyobb kipihentségre és erőnlétre számítottam, ellenben kevesebb alvással pont az ellenkezőjét értem el.

Így kitapasztaltam hogy igazából kevés maximum 6 óra, de rendszerint kevesebb alvás is elég lenne 1 naphoz bőven, de egyébként tovább is, viszont nem ismerem ezt a dolgot se ennek a biológiai hátterét így csak tapasztalat szerint mondhatom, hogy az adatok áthelyezése a tartos memóriába szerintem gyorsan lezajlik az álmodás során.

Ahogy én tapasztaltam, alvás előtt jelentősen hatékonyabbá válik az agyműködésem, hihetetlen sok dologra képes vagyok visszaemlékezni és hasonlók így tehát van egy szakasz amikor még nem alszik el az ember de már elkezdődik az előkészület, a testműködés lassabb lesz, kevesebb energiát használunk fel vagy csak minden oxigént és energiát az agy kap meg és talán ezért van ez.

Na most viszont amit furcsálok hogy a tudatos álmodási szakaszt azt leggyakrabban csak a felkelés előtt nem sokkal érzékelem, tehát akkor mi történik a maradék órákban?

Egy plusz kérdés még, mindenhol ezt olvasni, hogy az álmodás milyen titokzatos tudatalatti dolog, ellenben én ezt tudatosan élem meg viszont amikor álmodok, bár tudom hogy álmodok és emlékszem is a döntésemre miután felkeltem, nem akarok az álomba beleszolni és változtatni se felkelteni magamat.

Még mielőtt elalszok bele tudok szolni viszont annál kevésbé idézhetők fel az emlékképek pontosan és minnél inkább újrapróbálom annál inkább pontatlan lesz és elveszik a valódi emlék és a tudatos képzelgésem lép a helyébe.

Ötletek hogyan maradhatna meg az eredeti tudatalatti álom vagyis emlék miközbe mégis beleszolók és megváltoztatom?

2016. okt. 30. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez aztán jó sok kérdés egyben! Az alapkérdésedre válaszolva egy darabig lehet kiváltani az alvást különböző technikákkal. De hosszútávon aludni muszáj. Így vagyunk összerakva és kész. Ez nem valami tudományos válasz, de majd biztosan elmagyarázza valaki az adrenalin, noradrenalin meg a többi hormon hatását az agyra.

Aztán arra a bejegyzésre lettem figyelmes, hogy közvetlen elalvás előtt felerősödik az agyműködés és sokkal többmindenre emlékszik. Ezt használja ki az agykontroll nevezetű módszer, biztos hallottál már róla. Azt az elalvás előtti szakaszt nevezik alfa fázisnak. Ennyit tudtam hozzászólni, a többi kérdésedre jön majd más valaki.

2016. okt. 30. 19:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, a válaszod és a lehetőleg még ezután érkező válaszokat is inkább kiindulási alapnak tekintem mintsem minden tudás forrásának.

Gondoltam tévútra mehetek ha vakon belekeresgélek a dologba interneten így viszont már lesz valami fogalmam erről és kiindulópontom.

2016. okt. 31. 08:44
 3/4 simad ***** válasza:
100%
Jó is lenne, remélem már megérted hogy minden élőlénynek kell a pihenés, főleg a szervezetnek.
2022. ápr. 11. 01:27
 4/4 simad ***** válasza:
100%
És hozzáteszem hogy így van ha többet alszol csak fáradtabb vagy
2022. ápr. 11. 01:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!