Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 0,25ös Xanaxtól lehet bajom...

0,25ös Xanaxtól lehet bajom ha beveszem elalvás előtt? Ezt ajánlották, hogy egy picit legalább tudjak aludni. Vagy a frontint. Szerintetek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, sajnos már legalább 2 hete nem alszom. Sokat stresszelek, napközben pedig rosszul vagyok (fáj a fejem, szédülök stb)Kivizsgáltattam magam, de nincs semmi bajom. A panaszaim viszont nem múlnak.Nagyon szeretnék már legalább egy jót aludni..

2014. júl. 14. 14:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

NINCS IGAZUK azoknak akik azt írták, h nem okoz függőséget rövíd időn belül, gondolom szedik, de nem hagyták még el, ezért nem tudják h milyen ha nem szeded be egy idő múlva, az orvosok persze h azt mondják h nem szoksz rá, meg hogy jó balbalbal erre én is rájöttem nagy elöszeretettel szeretik is kiírni, sztem ezmögött vmi anyagi dolgok állhatnak h ez így nyereség a gyógyszercégeknek vagy valami ilyesmi, de nem tudom ez csak föltételezés nem akarok ebbe belemenni, nem is érdekel de azt én is tudom, h nagyon könnyen irnak föl alprazolám hatóanyagú nyugtatókat, viszont bizonyitott tény h nagyon addiktív gyógyszerek. Egyébként attól hogy beszedsz egy alkalommal akár 5-öt senem leszel függő se semmilyen komoly bajod nem lesz tőle, de ez annyi h egyszer aludtál egyet, de nem megoldás a problémákra általában.....azt se mondom hogy olyan rossz gyógyszerek, de az a baj velük sztem h függőséget okoznak, és a végén gyógyszerfüggő leszel, én is az vagyok ez az igazság...és biztos h nem lelkileg, mert az az élethelyzet amire annak idején fölírták már rég nem áll fönt, nincs már olyan gond h nyugtatóra lenne szükségem azt sem gondolom, h ha beszedem h attól nem tudom jobban érezném magamat lelkileg, a függőség csakis testi függőség, mert ha nem veszem be nem levert, vagy szomorú se nem szorongós vagy ilyesmi vagyok, hanem ahogy irtam szédülök, begörcsöl a gyomrom, hányingerem van, nem érzed rendesen az ízeket, verejtékezés, remegés, tompaság, a hallás romlása meg valami keserű íz keletkezik a számban- ezek mind testi tünetek de esküszöm olyan mint a POKOL, borzalmas, nem kívánom senkinek.....bár nem szép hasonlat desztem ilyesmit érezhetnek a drogosok vagy alkoholisták ha hirtelen elvonón vannak. Mondjuk van olyan eset bevallom h valakinek nyugtatóra van szűksége, és visszatérve a te eredeti problémádra, azok alapján amiket leírtál (pl. h félsz attól h lebénulsz) stb stb. nem tudom most pontosan annak a betegségnek a nevét, amire gyanakszom, de biztos h vmi pszihésen nem stimmel nálad jelenleg, és ezt ne hogy sértésnek vedd, akárkinél kialakulhat, de ezért mindenképpen szakszerű orvosi segítségre van szükséged, nem pszichológustól akitől tudom h kb egy év múlva kapsz időpontot, hanem pszichiátertől a kettő nem ugyanaz, persze valószínüleg föl fog írni gyógyszereket, szinte 100% biztos h vmelyik szóban forgó nyugtatót is, de akkor legalább célzottan segítenek rajtad, mert ha ilyen gondolatokkal küzdesz, akkor nem nagy csoda, h nem tudsz aludni, meg egyébként sem normális állapot ha folyton nem reális mértékben tartasz betegségektöl, és ez gyötör nap mint nap. Persze nyilván bevehetsz egy frontint vagy xanaxot, ugyanaz hogy erre is rátérjek, mert ezt is kérdezted, h mi a különbség a xanax meg a frontin gyakorlatilag ugyanaz alprazolám tabletta egymásnak a generikumjai, létezik ksalol, normabel meg még nem tudom hány néven a helex is alprazolám nyugtató, de azzal a különbséggel, h elhúzódott hatású, tehát tovább tart a hatása bizonyos mértékig, de tkp. az is ugyanaz (egyébként sztem a helex a legjobb ezek közül....én is ezt szedem régebben szedtem xanaxot meg frontint is, de ez vált be leginkább ...habár a másik se rossz ...nah mind1 :) )minden esetre sztem ne magadtól kezdj el szedni ilyesmiket, mart rászokhatsz olyan szempontból is , h mondjuk most beszedsz egy frontint és tudsz töle aludni tehát beválik, ezt eljátszod egy hétig....de utána meg nem azt mondom h már függő vagy, mint én pl. és szédelegve öklendezel ha nem szeded be, de valószinüleg újból nem fogsz tudni aludni, mert amitől tudtál azt nem használod már....vagy pl. tovább szedet 3-4 hétíg rendszeresen...de mivel csak othol van (volt) el fog fogyni és aztán mit csinálsz? addigra már enyhébb elvonási tüneteid is lehetnek...mind1 a lényeg h saját indíttatásból ne gyógyszerezgesd magadat ilyen fajta gyógyszerekkel, csakis orvosi útasításra HABÁR a mai tapasztalataimmal annak idején inkább figyelmen kívül hagytam vna az orvos utasítását és nem kezdtem vna inkább szedni ezeket a gyógyszereket, viszont mindenkiné ás és más a helyzet az az igazság h tkp. nekem nem volt igazából nagy bajom vagy okom h nyugtatókat szedjek, minden eset más és más.....a lényeg h keress föl egy pszichiátert, nem pszichológust mihamarabb sztem és ö fog tudni segíteni.....

hú nah most tiszta regényt írtam kajakra, de valahogy szeretek is gyógyszerkröl beszélni, ez is vmi betegség lehet, nem tudom, h arra mit kell szedni :D xD

Minden esetre én ezt tudom neked tanácsolni, sok sikert kívánok neked h mielöbb rendezödjenek az ilyen jell. dolgaid, és minden jót. üdv

2014. júl. 15. 01:22
 22/24 A kérdező kommentje:
Húha utolsó, tényleg regényt írtál. Bevettem egy 0,25ös xanaxot ma estére egyébként, de ne aggódjatok olyannyira nem vettem észre, hogy most se aludtam, talán 2x kevesebbszer keltem fel. :D viszont annyit csinált mivel izomlazító, hogy ki tudom nyitni a számat, tehát mondhatni tudok enni normálisan. Ha tetanuszos lennék, akkor nem nyílna ki ennyitől a szám(hehe), még talán ma meg holnap beveszem, de lehet már ma sem. Egyszerűen túl sokat agyaltam mostanában, minden nap más betegséget képzeltem be magamnak, egyébként én tudom a nevét : hipohonder. be kell látni, de az lettem, és ezzel kell leállnom, meg a googlezéssel :D
2014. júl. 15. 10:41
 23/24 anonim válasza:
Hát a guglizás tényleg káros és nem tesz jót a hipochondriának sem! Most, h jobban vagy tisztábban is látod a dolgokat! Csak így tovább! Hidd el a baj magától is jön, nem kell rákeresni :-)
2014. júl. 15. 21:04
 24/24 anonim ***** válasza:
Határozottan eltanácsollak a Xanaxtól meg az összes ilyen szertől. (A Frontin egyébként teljesen ugyanaz mint a Xanax, csak annak az olcsóbb magyar másolata). Nem szeretnélek megbántani, de tipikusan belőled lesz egyszer az igazi függő. Én is így kezdtem a Frontinnal: alvászavarra használtam "instant", gyors megoldásként kb. 5 éve. Nem is lettem évekig függő, mindig letettem, még mielőtt kialakult volna bármiféle fizikai megvonási tünet. Azt gondoltam, hogy uralom a szert. Viszont fél éve sajnos ténylegesen rajta vagyok, mert átléptem azt a határt, amikortól jönnek az igazi elvonási tünetek: most épp a lejövésért küzdök és nagyon nehéz. Nagyon meg fogod bánni egyszer, ha most elkezded, csak ennyit mondok; gyors megoldásnak tűnhet, de nem éri meg.
2014. júl. 15. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!