Éjszaka elalvás előtt állandóan elkezdek viszketni és a halántékom is rángatózik. Mitől lehet? Bővebben lent.
Tavaly nyáron kezdődött. Amikor lefeküdtem aludni hirtelen elkezdett viszketni a talpam. Majd későm már az egész lábam, 1 órán keresztül vakaróztam megállás nélkül. Azt hittem esetleg egy rovar okozhatta, de se csípés, se bogár nem volt sehol sem. Később ez a tünet visszatért. Van, hogy olyan hevesen kezd el viszketni a lábam, hogy előtte szó szerint megrándul, van hogy az egész testem. Az elmúlt hetekben ismét jelentkezett. Semmilyen bőrprobléma, semmilyen csípés nyom, és a viszketés mindig az elalvás előtt jelentkezik. Amint kijövök az ágyból elmúlik, bár néha napközben visszatér, de nem olyan hevesen, és nem olyan hosszú ideig. Napok óta a bal oldali halántékomnál furcsa remegést éreztem, ez tegnap éjszaka már nem remegés, hanem szabályos rángatózás volt, olyan hevesen, hogy még a fogaim is összekoccantak. Nagyon megijedtem, és nem is aludtam sokat, mert a viszketés hajnali 2-től reggel 8-ig tartott. Mitől lehet? Az ágyneműm a viszketések kezdete óta többször cserélődött, és a mosószer is más és más volt, így semmilyen allergiára nem gyanakszom. És miért csak elalvás előtt jelentkezik? Miért rángatózik a halántékom egyre erősebben? Lehet, hogy a viszketés pszichés eredetű? Kérlek adjatok valamit, egy jó tanácsot, vagy csak egy tippet, hogy szerintetek mi lehet.
Nagyon szépen köszönöm.
Panni, 23 éves.
Pszichés zavarnak tűnik. Akár ideggyulladás is lehet.
Egyébként a rüh az, ami ágymelegben viszket a legjobban, mert akkor aktívak az atkát, de annak lennének látható jelei is, kis piros pöttyök.
Igen.. :S És akkor a halántékom is ezért rángatózik?
Elég kellemetlen mert nem tudok tőle aludni.
Van valami jó módszer ez ellen? Ti tapasztaltátok már?
Hasonló problémám volt, a bőrgyógyászhoz fordultam vele.
Megnézte a lábam, azt mondta: kiszárad a bőröm a fürdéstől. Ő azt javasolta, hogy fürdés után zsírosabb testápolóval kenjem le. Azóta ezt teszem, nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!