Napi 1000 mg C Vitamint miképp tudok bejutattni a szervezetembe?
Figyelt kérdés
2013. márc. 5. 13:12
31/44 anonim válasza:
A szervezeted 1000 mg C-vitamint tud egy nap felszívni, 60 mg a skorbut ellen elég. Amúgy tablettákon kívül elég nehéz ennyit megenni gyümölcsökből vagy zöldségekből.
32/44 Lantos Szilvia válasza:
elvileg a Rutascorbin nevű C-vitamin készítmény elég nagy dózisú, ezt szokták akkor is javasolni, ha valakinek gyengébben a hajszálerei, gyakrabban vérzik az orra, vagy akár a fogínye és nincs más probléma. nagyon jó például a Cetebe vitamin is, de én úgy gondolom egy testreszabott multivitamin inkább jobb lenne neked, mert abban pont annyi van, amennyire a szervezetednek szüksége van. Vannak dietetikusok, akik kifejezetten ellenzik a túlzott c-vitamin bevitelt, mert állítólag vesekövet idézhet elő, de van aki azt mondja a fölösleget kipisiljük... szóval nem tudom melyik az igaz. Én az Actival max nevezetű multit szedem télen, nyáron meg gyümölcs gyümölcs hátán, plusz rengeteg víz. Simán recept nélkül kapsz a gyógyszertárban 500mg-os C-vitamint (nem tudom 1000 mg-os van e???), ha mégis azt választod. Én üvegtesti homályra szedtem 1000 mg-ot, két 500-as formájában.
33/44 A kérdező kommentje:
És mi a véleményetek amit a Bio boltban árulnak , zacskóban por állagú C vitamint . Az talán valóban a legjobb azt hallottam , olvastam . Mert már amit gyógyszertárakban vagy drogériákban lehet kapni dobozos tabletták se olyanok mint kellene .Mert ugyebár a cimkére bármit ráírhatnak , közben fele se úgy van .
2013. ápr. 7. 20:11
34/44 anonim válasza:
Melyik bio boltban? És miből van az? Hívják valahogy, vagy csak cé vitamin?
35/44 A kérdező kommentje:
Itt nállunk a városban Csongrád megyében . szerintem nincs semmi neve , de majd megnézem és leírom .
2013. ápr. 7. 23:00
37/44 anonim válasza:
No meg hogy mi van benne. Furcsálnám bioboltban ha sima aszkorbinsavat árulnának. De persze bármi megtörténhet. (Ezzel nem ítélem el a sima aszkorbinsavat)
38/44 A kérdező kommentje:
Lehet hogy erről van szó ? Majd megnézem én személyesen hogy mit árulnak..
2013. ápr. 7. 23:23
40/44 anonim válasza:
Vélhetően ilyet fogok venni. (Ha valaki tud olcsobbat szóljon!)
Közben pedig utánaolvasok, mit érdemes vele fogyasztani, úgytudom valami flavonoidokat vagymi. Merhogy majd ez segít a felszívódásában. De simán lehet majd csipkebogyó(koncentráció?)val fogom enni. Abból tuti nem marad ki semmi. :)
Ajánlom olvasásra a következőt, jól elmondja azt, ami miatt ezt a megoldást fogom választani:
Ha olcsón hozzá tudnék jutni, akkorpedig zsírban oldódót vennék, merhogy azt a testem dönti el mikor hasznosítja. Vagy pedig valami időzítetten oldódót. Azonban ilyeneket nemtudom hol lehet beszerezni, és tartok tőle hogy áruk a többszöröse lehet a simának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!