Napi 1000 mg C Vitamint miképp tudok bejutattni a szervezetembe?
Én azt olvastam, hogy minden mm bevitt C-vitet a szervezet hasznolítani tud. Legyen szó 60 mg-ról, legyen szó 10 000 mg-ról. 20 000 mg után jelentik meg a vizeletben, ergó, az a felesleg.
Csakhát.. Az ilyen dolgokat nem nagyon híresztelik a médiában, mert olcsóbb c-vittel kikúrálni magad, mint gyógyszerekkel, és HUSS. Már tönkre is ment a gyógyszeripar!
Egyébkénr félre ne értsetek, nem azt akartam ezzel mondani, hogy napi 20 000 mg a normális c-vit bevitel mennyisége. Az, ha naponta egy 1000-es kapszulát bedobsz, biztos nem fog a károdra válni! Vagy mint ahogy az egyik előző mondta, vízben oldott formában fogyasztod el.:)
Ha valaki azt hinné, hogy a szervezetét az isten/természet arra teremtette, hogy aszkorbinsavat egyen, az talán jól teszi, ha elkezd művelődni a témában.
Kezdetnek talán jó ez az írás, ami szól pl. Szent-Györgyiről, aki leírta, hogy az aszkorbinsav NEM gyógyítja a skorbutot, de a valódi (természetes) C vitamin igen:
Térjünk már észhez!
A kémia az kémia, akár a természet szintetizálja, akár én a laborban, akár izolálom egy gyümölcsből. Nincs közte különbség. Köszönöm a tanácsot a művelődésre, ajánlom viszont. Üdv.: egy vegyész
Szerintem ez ma még nem egy elfogadott nézet, lehet, hogy így van, lehet hogy nem. De amíg ez a hivatalos álláspont, és amíg a c-vitamin az aszkorbinsav, addig én ezt a módszert alkalmazom. Bajom nem lett tőle, beteg egyáltalán nem voltam, amióta így veszek plusz c-vitamint magamhoz.
A doctorwithin.com-on kívül nem találtam más forrást, mely alátámasztaná annak igazát. Itt most nem vitatkozni akarok Veled, mert ez nem a szakterületem, de óvatos vagyok ezzel a szenzációs amerikai kutatásokkal, mert sok helyen már a credit card number-t kérik. És abban is reménykedem, hogy nem az antalvalin bukkantál erre.
Mindenesetre elgondolkodtató, de amíg ezt nem az Elsevierben olvasom, addig nem hiszem el.
"amíg ezt nem az Elsevierben olvasom, addig nem hiszem el"
Hogy mi az abszolút igazság, egyikünk sem tudja. Számomra az a kérdés, mi a logikus. Szerintem logikus, hogy a szervezetünknek természetes dolgokra van szüksége a működéshez, és az aszkorbinsav a természetben (így külön, aszkorbinsavként) sehol nem található meg. Szerintem kétséges tehát, hogy ez lenne a leghasznosabb módja a szervezet támogatásának...
De próbáld ki.. Igyál H2O-t, egyél fehér cukrot szénhidrát gyanánt, étolajat zsír gyanánt és valami bodybuilder fehérjeport fehérje gyanánt. Szedjél mellé aszkorbinsavat, és hetente jelents az egészségi állapotodról. Ha szerinted a kémia az kémia, és valóban elégséges az, amit laborban elő tudunk állítani. Erről mit gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!