Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napi 1000 mg C Vitamint...

Napi 1000 mg C Vitamint miképp tudok bejutattni a szervezetembe?

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 13:12
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
Ja, és még valami, ha nem tudsz grammot mérni: old fel az egészet 3 liter vízben, és ebből a koncentrátumból egy decit kivéve, azt 2literre hígítva ugyanott vagy. :)
2013. márc. 7. 08:27
 12/44 anonim ***** válasza:
Tabletta, por, vagy inkább egyél sok gyümölcsöt. Amúgy sem tud a szervezeted annyit hasznosítani. Ha jól tudom az ajánlott napi C vitamin mennyisége 60 mg. Habár én is többet szoktam telente elfogyasztani, de 500 mg-nál többet fölösleges. Szerintem. De nem vagyok szakértő.
2013. márc. 7. 14:06
 13/44 anonim ***** válasza:

Én azt olvastam, hogy minden mm bevitt C-vitet a szervezet hasznolítani tud. Legyen szó 60 mg-ról, legyen szó 10 000 mg-ról. 20 000 mg után jelentik meg a vizeletben, ergó, az a felesleg.

Csakhát.. Az ilyen dolgokat nem nagyon híresztelik a médiában, mert olcsóbb c-vittel kikúrálni magad, mint gyógyszerekkel, és HUSS. Már tönkre is ment a gyógyszeripar!

Egyébkénr félre ne értsetek, nem azt akartam ezzel mondani, hogy napi 20 000 mg a normális c-vit bevitel mennyisége. Az, ha naponta egy 1000-es kapszulát bedobsz, biztos nem fog a károdra válni! Vagy mint ahogy az egyik előző mondta, vízben oldott formában fogyasztod el.:)

2013. márc. 7. 19:56
 14/44 anonim ***** válasza:

Ha valaki azt hinné, hogy a szervezetét az isten/természet arra teremtette, hogy aszkorbinsavat egyen, az talán jól teszi, ha elkezd művelődni a témában.

Kezdetnek talán jó ez az írás, ami szól pl. Szent-Györgyiről, aki leírta, hogy az aszkorbinsav NEM gyógyítja a skorbutot, de a valódi (természetes) C vitamin igen:

[link]

Térjünk már észhez!

2013. márc. 7. 20:19
 15/44 anonim ***** válasza:

A kémia az kémia, akár a természet szintetizálja, akár én a laborban, akár izolálom egy gyümölcsből. Nincs közte különbség. Köszönöm a tanácsot a művelődésre, ajánlom viszont. Üdv.: egy vegyész

[link]

2013. márc. 7. 21:59
 16/44 anonim ***** válasza:
A fent leírt wikipédiás szövegben helytelenül van feltüntetve Szent-Györgyi Albert Nobel-díja: nem a c vitaminért kapta, hanem a biológiai oxidáció leírásáért. Ez olyan tévhit, minthogy Albert Einstein a relativitás elméletért kapta a Nobelt...
2013. márc. 7. 22:06
 17/44 A kérdező kommentje:
Köszi köszi , utána fogok nézni mindennek . Nem árt kicsit tudatosan odafigyelni egészségünkre .
2013. márc. 7. 22:16
 18/44 anonim ***** válasza:
igen, vegyész, igazad van, az aszkorbinsav az aszkorbinsav. Kár, hogy nem olvasol, mielőtt írsz. Nem foglaltad volna itt egy irreleváns kommenttel a helyet.. Neked kiemelem a lényeget: az emberi szervezet nem aszkorbinsav fogyasztására lett kitalálva.
2013. márc. 8. 07:13
 19/44 anonim ***** válasza:

Szerintem ez ma még nem egy elfogadott nézet, lehet, hogy így van, lehet hogy nem. De amíg ez a hivatalos álláspont, és amíg a c-vitamin az aszkorbinsav, addig én ezt a módszert alkalmazom. Bajom nem lett tőle, beteg egyáltalán nem voltam, amióta így veszek plusz c-vitamint magamhoz.

[link]

A doctorwithin.com-on kívül nem találtam más forrást, mely alátámasztaná annak igazát. Itt most nem vitatkozni akarok Veled, mert ez nem a szakterületem, de óvatos vagyok ezzel a szenzációs amerikai kutatásokkal, mert sok helyen már a credit card number-t kérik. És abban is reménykedem, hogy nem az antalvalin bukkantál erre.

Mindenesetre elgondolkodtató, de amíg ezt nem az Elsevierben olvasom, addig nem hiszem el.

2013. márc. 8. 18:47
 20/44 anonim ***** válasza:

"amíg ezt nem az Elsevierben olvasom, addig nem hiszem el"

Hogy mi az abszolút igazság, egyikünk sem tudja. Számomra az a kérdés, mi a logikus. Szerintem logikus, hogy a szervezetünknek természetes dolgokra van szüksége a működéshez, és az aszkorbinsav a természetben (így külön, aszkorbinsavként) sehol nem található meg. Szerintem kétséges tehát, hogy ez lenne a leghasznosabb módja a szervezet támogatásának...

De próbáld ki.. Igyál H2O-t, egyél fehér cukrot szénhidrát gyanánt, étolajat zsír gyanánt és valami bodybuilder fehérjeport fehérje gyanánt. Szedjél mellé aszkorbinsavat, és hetente jelents az egészségi állapotodról. Ha szerinted a kémia az kémia, és valóban elégséges az, amit laborban elő tudunk állítani. Erről mit gondolsz?

2013. márc. 8. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!