Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napi 1000 mg C Vitamint...

Napi 1000 mg C Vitamint miképp tudok bejutattni a szervezetembe?

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 13:12
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Tehát -azt, mint fent is említettem -nem akartam vitába szállni Veled ebben a témában, mert nem vagyok kutatóorvos. Arról sem akarlak meggyőzni, hogy igazam lenne, ez csak a véleményem. Jó hogy felhoztad a fehérjét, mert a testépítő proteinek nem szintetizáltak, hanem izoláltak, tejből vonják ki őket. 100%-os biztonsággal fogyasztható. Aminosav összetétele kielégíti azt, ami mondjuk a húsban található. Az étolaj is zsír, csak szobahőmérsékleten folyékony, hasonló kalóriatartalommal (és a maga módján még egészségesebb is a sertészsírnál) a cukor meg méreg (szacharóz, fruktóz: [link]


Sok kérdést felvet azért az élelmiszer kémia:

- olyan helyeken, ahol nincs lehetőség friss gyümölcs fogyasztására, ott lehet hogy csak az olcsó szintetizált aszkorbinsav marad;

- ha egy baktérium erjeszt neked alkoholt, vagy egy üzemben állítom elő szintézisgázból, és tegyük fel azonos tisztaságú, akkor szerinted a természetes úton keletkezett jobb lenne?

- ez természetesen a gyógyszereknél is fontos: ha van egy ritka növény jó hatóanyaggal, de beszerezhetetlen és drága, én pedig fillérekből megszintetizálom, nyilván az nem egy rossz dolog, függetlenül attól, hogy nem természetes.


Végül kérdésedre a válasz: egyáltalán nem hiszem, hogy jó dolog lenne természetes vegyületeket szintetizálni, de ennek inkább gazdasági háttere van. Viszont 3000 ft-ért c-vitamint venni, az rablás. Annyi gyümölcsöt enni, ami ezt fedezi... szerintem az is sok, és az sem olcsó. Így marad ez, és megpróbálom elhinni, hogy a kémia az kémia! :)

2013. márc. 8. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/44 anonim ***** válasza:

No beszállnék én is. :) Én úgy tudom, hogy az aszkorbinsav van a paprikában is pl, merthogy eleinte abból szedték ki. Azonban olyanokat is olvasni, hogy ahhoz hogy a szervezet ezt hasznosítani tudja (felszívni), ahhoz kellenek neki flavonoidok(akármi legyen is az), és ezért szoktak a cé bogyók mellé pl csipkebogyót rakni, mert hogy az majd segít hasznosítani.


Azonban még olyannal is találkoztam, hogy zsírbanoldodó cé vitamin. :)


így hívják őket

(i) aszkorbil-palmitát (ii) aszkorbil-sztearát


Aztán még azt is olvastam, hogy a cé vitaminban a hatóanyag, a hidrogén peroxid (h2o2) (A többit kipisiled(oxálsav)).


Külföldi oldalakon már eléggé kezd terjedni az hidrogénperoxid kúra, cseppeket pohár vízben dúsítva isznak, és gyors gyógyulásról mesélnek. (food grade mínősítésüt csak)


A h2o2 pediglen egyébként lebomlik vízre meg oxigénre, tehát lényegében oxigénnel látja el a szervezetet, arra jó.


Hogy mi pontosan hogy is van, azt nemtudom, azonban egy biztos, van itt bőven érdekesség. :)

2013. márc. 8. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/44 anonim ***** válasza:

Na, ez most nagyon sokkolt! A hidrogén-peroxid egy rendkívül erős oxidálószer, ami több szabagyökön keresztül bomlik vízre és oxigénre. A szabadgyök rendkívül reaktív, azt hiszem ez okozza az oxidatív stresszt. Természetesen a metabolizmus során is képződik, ezeket fogják ki az antioxidánsok, pl.: a c-vitamin. Nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmezted, amit olvastál!


www.vitalland.hu/antioxidans


A nők (és egyéb) ezzel szőkítik a hajukat. Régebben gyakran dolgoztam 30%-os H2O2-dal, megesett, hogy néha a kezemre csöppent, ekkor a bőr kifehéredett, maró-szúró érzést váltott ki.

Nem gondolom, hogy egészséges lenne...

2013. márc. 8. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/44 anonim ***** válasza:

"ha egy baktérium erjeszt neked alkoholt, vagy egy üzemben állítom elő szintézisgázból, és tegyük fel azonos tisztaságú, akkor szerinted a természetes úton keletkezett jobb lenne? "


Nem, nincs itt vita, az ugyanaz! Az aszkorbinsav is aszkorbinsav, akár paprikából szedik, akár mesterséges. Amit én mondok, hogy nem (csak) erre az izolált anyagra van szükségünk. Az igazi/teljes C vitaminnak az aszkorbinsav csak egy antioxidáns váza, vagy kerete. Ennek a keretnek üresen viszont nincs biológiai aktivitása.


Tehát az alkoholos példáddal élve a természetes és szintetikus c vitamin közti különbség olyan, mint, hogy pálinkát iszunk, vagy 96%-os tiszta alkoholt! ;)


Az alkohol része ugyanaz, de a pálinkában van még más is, ami miatt fogyasztjuk.. :)

2013. márc. 8. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/44 anonim ***** válasza:

"Az igazi/teljes C vitaminnak az aszkorbinsav csak egy antioxidáns váza, vagy kerete. Ennek a keretnek üresen viszont nincs biológiai aktivitása." -ez a megfogalmazás nagyon tetszik! :)


Egy helyen olvastam, hogy egy természetes étel (gyümölcs, zöldség, stb.) evése során a szervezetünkbe jut az őt lebontani tudó enzimek sokasága is. Ez lehet a c-vitaminnal is -az elmondásod alapján.

2013. márc. 8. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/44 anonim ***** válasza:

Félreérted, nem a 30 % os oldatot, hanem a (egyébként 35 vagy 50 százalékost) ennek az oldatból pár cseppet egy pohár vízben. Ne felejtsd el hogy a sok mindenből káros, még a levegő meg a víz is.


Amiket írtál azokat többékevésbé mind tudom. Ha érdekel nézz utána, de biztosíthatlak, hogy nem olvastam félre ezeket.

2013. márc. 8. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/44 anonim ***** válasza:
Bocs a nyelvtanért, épp zombi vagyok.
2013. márc. 8. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/44 anonim ***** válasza:
Okés, csak furcsának találom, nem hiszem, hogy kipróbálom, mert az aztán tényleg nem természetes!
2013. márc. 8. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/44 anonim ***** válasza:

A molekula az molekula, neki aztán tökmindegy hogy kémikus csinálta vagy a természet. A tudósok a cé vitamin felszívódását egy rákos betegnél úgy vizsgálták, hogy a tumornál mérték a mennyiségét a h2o2-nek.


Semmi gond, nem azért írtam hogy feltétlenül próbáld ki. :)

2013. márc. 8. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/44 anonim ***** válasza:

Hát miket meg nem tudtam éééén itt :) Köszönöm mindenkinek ezt az eszmefuttatást! :) ezek után én is többet fogok a C-vitamínról olvasni...:)

Erről a hidrogén-preoxidos dologról meg... Hát, nagy érdeklődéssel fogok utánaolvasni! :) Az már biztos!

2013. márc. 12. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!