Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagy a gyanúja, hogy 1....

Nagy a gyanúja, hogy 1. típusú cukorbeteg vagyok, holnap megyek a leletért. Beleőrülök?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat pisilek mostanában, nem fogytam, nem vagyok szomjas, nem eszek többet, sőt, szinte semmit sem. Több napja alig eszek valamit, egyszerűen semmi nem megy le a torkomon, már teljesen beleőrülök ebbe az egészbe. A gyakori és sok vizeletürítés csakis a cukorbetegség tünete lehet, így egyértelmű a válasz. Már látom magam előtt, ahogy a laborban szólnak, hogy feküdjek be azonnal mert 20 akárhány a cukrom. Annyira de annyira félek, hogy szinte remegek, nem eszek, nem iszok napok óta. A munkámmal sem összeegyeztethető több műszakban dolgozom, és úgy hallottam , hogy ez rontja a cukorértékeket. Nem tudom hogyan tovább, másra sem tudok gondolni. Holnap a lányomat is oviba kellene vinnem, utána megyek a leletért, félek, hogyha meglátom az eredményt egyszerűen összeesek....
2012. okt. 2. 15:19
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:
nem halt meg közeli hozzátartozóm, hála Istennek. őrlődöm minden egyes nap hónapok óta, és ahogy olvasom a cukorbetegség egyik jele ez például.
2013. márc. 14. 19:53
 52/55 A kérdező kommentje:
A tegnap óta kezdődött rossz idő miatt az internetem is megadta magát, így nem tudtam befejezni amit elkezdtem írni. Ma sem jobb az idő, de legalább net már van, ki tudja meddig... Igazából fogalmam sincs, hogy a válaszadók miért írják, hogy nem vagyok cukros, pl Te kedves utolsó, mikor tök egyértelműek a tüneteim, sőt, most a fogyás párosult hozzá, vagyis, "helyettesíti" a gyakori wc-re járást. Inni nem iszok sokat, sőt, ha egy litert sikerül leküzdenem egy nap akkor szerintem sokat is mondok, nem vagyok egy nagy ivó, legyen az víz, kóla, vagy bármi más. De ettől függetlenül is megállja a helyét a betegség... Elvégre nem mindenkinél ugyanazok a tünetek. Sokszor csak a fogyás, ami orvoshoz kényszeríti az embert, és ott derül ki a dolog. Tudom, nem itt kellene nyavalyognom, diagnosztizálnom, vagy segítséget kérnem, de annak idején kiírtam ezt a kérdést, véleményekre, tapasztalatokra volt szükségem, ezért gondoltam, hogy most ismét hozzáírom hogy azóta mi hogyan történt, történik velem...
2013. márc. 15. 08:38
 53/55 anonim ***** válasza:
Tehát az eredmények ezt nem igazolják...beképzeled
2013. márc. 15. 11:34
 54/55 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, milyen eredményekre gondolsz?
2013. márc. 15. 11:39
 55/55 anonim ***** válasza:

A megemelkedett folyadékbevitel a legalapvetőbb jele egy cukorbetegségnek, ennek mindenkinél ugyanazok a tünetei. Leírnám neked egyértelműen, mik a jelei, és nézd meg, mennyire nincs közöd hozzá.

A cukorbeteg állandóan szomjas, mert a teste jelzi neki, hogy igyon sokat, hígítania kell a vérét, ez mindenkinél alap tünet, itt nincs "mindenkinek más", ez egy alapvető dolog.

12-es szint fölött a vese cukrot ürít a vizeletbe, szabadulna tőle. Ha ennyire tudni akarod, kóstold meg a vizeletedet evés után 1.5 órával. Régen a mentőorvos így állapította meg gyorsan, hogy az illetőnek magas e a cukra, nem voltak még hordozható mérők.

Állandóan száraz bőr, ez a folyadék elvonása miatt van, a szervezet minden vizet a vér hígítására fordít, ehhez társulhat még gyakori fejfájás is.

Acetonos lehelet, jellegzetes szag, amit semmivel sem lehet összetéveszteni, valakire rálehelsz. Itt sincs kivétel, magas cukornál ez egy alapvető tünet.

A fogyás is egy tünete, de az az ütem, amit leírtál, az semmi. A cukorbeteg kezeletlenség esetén rohamos fogyásba kezd, és nem áll meg 2 kgnál, és nem szedi vissza. Nincs inzulin, ami bevigye az izmokba az energiát, képtelen hízni, esélye nincs rá. Heti 4-5kg simán lemegy róla, nagyon gyors ütemű fogyásról van szó.

A te tüneteid nem is tekinthetőek tünetnek ezekhez képest, simán csak rettegsz, ettől stresszes vagy és kevesebbet eszel, mert görcsben van a gyomrod. Közöd nincs a cukorbetegséghez, köszönő viszonyban nem vagytok egymással.

2013. márc. 17. 01:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!