Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagy a gyanúja, hogy 1....

Nagy a gyanúja, hogy 1. típusú cukorbeteg vagyok, holnap megyek a leletért. Beleőrülök?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat pisilek mostanában, nem fogytam, nem vagyok szomjas, nem eszek többet, sőt, szinte semmit sem. Több napja alig eszek valamit, egyszerűen semmi nem megy le a torkomon, már teljesen beleőrülök ebbe az egészbe. A gyakori és sok vizeletürítés csakis a cukorbetegség tünete lehet, így egyértelmű a válasz. Már látom magam előtt, ahogy a laborban szólnak, hogy feküdjek be azonnal mert 20 akárhány a cukrom. Annyira de annyira félek, hogy szinte remegek, nem eszek, nem iszok napok óta. A munkámmal sem összeegyeztethető több műszakban dolgozom, és úgy hallottam , hogy ez rontja a cukorértékeket. Nem tudom hogyan tovább, másra sem tudok gondolni. Holnap a lányomat is oviba kellene vinnem, utána megyek a leletért, félek, hogyha meglátom az eredményt egyszerűen összeesek....
2012. okt. 2. 15:19
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

Szerintem csak simán menstruáció után van, olyankor megnő a vízvisszatartás, most pedig kiürül a testéből. Lehet, hogy a vérveszteséggel még Na is távozott, így a 2 együtt gyakori vizeletürítést eredményez.

A legvalószínűbb pedig a felfázás, bár ha a vizeletben nem volt baktérium, genny, akkor nem az.

2012. okt. 3. 11:25
 42/55 anonim válasza:
Baktérium sok van a vizeletembe, a lelet szerint. Illetve +1 keton! Az éhezés miatt,nem? Vagy mi ez a keton?
2012. okt. 3. 11:28
 43/55 anonim ***** válasza:

Na ha sok baktérium van a vizeletedben, akkor irány egy urológus vagy háziorvos és ad neked antibiotikumot, mert fel vagy fázva.

A ketózis azért van mert nem ettél.

2012. okt. 3. 11:30
 44/55 anonim válasza:
2 hónapja nem lehetek felfázva,a keton cukrosoknál van nem? Ha éheznek. És mivel ugye alig ettem előfordulhat.
2012. okt. 3. 11:36
 45/55 anonim ***** válasza:
Akkor cukros vagy, ha ennyire az akarsz lenni. Hagyd már abba. Orvosnál mondd el ezeket a dolgokat ne nekünk...Itt csak "meghallgatni" tudunk. Nem tudunk diagnosztizálni, gyógyítani stb...
2012. okt. 3. 11:37
 46/55 anonim ***** válasza:
Ketózis mindenkinél van, aki éhezik. És igen, fel lehetsz fázva 2 hónapja, de annak oka van, ha baktérium van a vizeletben és az nem cukorbetegség.
2012. okt. 3. 11:38
 47/55 anonim ***** válasza:
Amúgy meg jah, ha ennyire cukros akarsz lenni, akkor tessék, az vagy, kezeld magad cukorbetegként és várd meg, amíg begyullad az egész medencéd...
2012. okt. 3. 11:39
 48/55 anonim válasza:
Jó,talán tényleg túl dramatizálom a dolgot. Orvoshoz megyek pénteken. Csak megijedtem,mikor megláttam a ketont. Talán ha normálisan eszek akkor a cukrom sem ennyi. Már bekattanok! Nem Tőletek várom a gyógyítást,ahogyan más sem,aki ide a gyakorira írkál!
2012. okt. 3. 11:52
 49/55 A kérdező kommentje:
Ismét stresszes állapotban írok, ismételt tünetekkel. Miután ez az egész hajcihő lezajlott körülöttem, ugyanúgy tartott a sok vizelés pár hónapon át. Sokszor előfordult, hogy fájt a fejem ha sokáig nem ettem. Majd kaja után elmúlt. Akkor még fogyni nem fogytam, csak november december tájékán szaladt le rólam durva két kg. November végén rokonoknál töltöttünk másfél hetet, és mikor visszajöttünk Pestre ráálltam a mérlegre és az a két kg visszasjött. Nagyon megörültem, hogy akkor mégsem lehet nagy gond, csak eltúloztam a dolgot. Aztán szépen lassan ismét lement az a bizonyos két kg., amit tartottam is ezidáig. Viszont mostanában észre vettem, hogy mintha a nadrágjaim kicsit bővebbek lennének a kelleténél. Hát igen, egy kg mínusz ismételten. Az tény, hogy soha egyetlen nap sem múlik el úgy ,hogy ne gondolnék arra, hogy tuti cukros vagyok, vagy tuti valami bajom van. Csakk szívom a cigit, enni eszek, de sokszor nem is esik jól. Tegnap pl visszaköptem az ételt szó s zerint a tányérra, mertr annyira hányingerem lett tőle, annyira járt az agyam, hogy elment az étvágyam, összeszorult a gyomrom. A reggeli, ami egyedül lemegy, utána szinte csak muszájból eszem, hogy a mérleg többet mutasson. Épp egy lakásvásárlásban vagyunk benne, és férjem szerint azért stresszelem magam, ami szerintem hülyeség, de ő nem foglalklozik vele túlzottan sokat. Tény, folyamatosan őrlődöm, de nem a lakás, hanem a fogyás miatt. A pisilés dolog elmúlt, nem pisilek többet a kelleténél, teljesen normálisan járok wcre. De azt hiszem, hogy most tényleg eljött az idő, hogy orvoshoz menjek, amire szintén nem lesz időm, hiszen rengeteg dolgom lesz mostanában. Lakás, munka, a gyerek és még iskolába is járnom kell. Nem tudom mit hogyan fogok összeegyeztetni, de félek és nem hagyhatom hogy tovább fogyjak. Szüleim válasza szinténb a stressz volt, de ez engem nem nyugtat meg.
2013. márc. 14. 09:32
 50/55 anonim ***** válasza:

Közöd nincs a cukorbetegséghez még mindig, de ha ennyire idegesít, akkor ne egyél cukrot és kész.

Ne egyél kenyeret, ne egyél tésztát, ne igyál tejet, ne egyél gabonát, ennyire egyszerű. Ha ennyire rohadtul idegesít, hogy beleőrülsz, az idegtől tényleg lesz valami bajod. Gyümölcs, zöldség, hús, ezt eszi a cukorbeteg. Semmi halálos nincs benne, lehet így élni, hogy ezt eszed, ha cukros vagy, ha nem.

A stressztől fogysz, szerinted ha valakinek meghal egy közeli hozzátartozója, miért fogy 15-20kg-ot is akár.

2013. márc. 14. 11:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!