Nagy a gyanúja, hogy 1. típusú cukorbeteg vagyok, holnap megyek a leletért. Beleőrülök?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat pisilek mostanában, nem fogytam, nem vagyok szomjas, nem eszek többet, sőt, szinte semmit sem. Több napja alig eszek valamit, egyszerűen semmi nem megy le a torkomon, már teljesen beleőrülök ebbe az egészbe. A gyakori és sok vizeletürítés csakis a cukorbetegség tünete lehet, így egyértelmű a válasz. Már látom magam előtt, ahogy a laborban szólnak, hogy feküdjek be azonnal mert 20 akárhány a cukrom. Annyira de annyira félek, hogy szinte remegek, nem eszek, nem iszok napok óta. A munkámmal sem összeegyeztethető több műszakban dolgozom, és úgy hallottam , hogy ez rontja a cukorértékeket. Nem tudom hogyan tovább, másra sem tudok gondolni. Holnap a lányomat is oviba kellene vinnem, utána megyek a leletért, félek, hogyha meglátom az eredményt egyszerűen összeesek....2012. okt. 2. 15:19
1/55 anonim válasza:
Ne dramatizáld túl. Ez nem halálos, ha felismert és nagyon jól kordában tartható dolog. Majd szépen diétázol és/vagy gyógyszert szedsz és kész. Nem áll meg a világ ezért.
2/55 A kérdező kommentje:
de, megáll a világ sajnos. akárhol olvasom, akárhol nézem, mindenhol csak az van, hogy mennyire de mennyire borzasztó ez a betegség, és hogy mennyire nem lehet kordában tartani, hogy sokat magas, sokszor leesik, majdhogynem kezelhetetlen. soha egyetlenegy olyan hozzászólást, honlapot, riportot, nyilatkozatot nem hallottam még, hogy valaki azt mondná, hogy rendben van a cukra. Soha!!
2012. okt. 2. 15:36
3/55 A kérdező kommentje:
bocsánat, lefelejtettem még, hogy ez tipikus 1-es diabétesz tünet, ami ugye inzulinnal kezelhető kizárólag. gyógyszerrel sajnos nem megoldható!
2012. okt. 2. 15:37
4/55 anonim válasza:
Jobban örülnél egy rákdiagnózisnak, mint az enyém???? Na ugye...
5/55 anonim válasza:
Hülyeségeket olvastál, és most összetojod magad ezért. Ülj már le és próbáld az eszed használni. Az én párom is 1-es típusú cukorbeteg. Ha normálisan kajálsz és szúrod magad, akkor simán úgy élsz mint marci hevesen. Jobban örülnél egy ráknak, ahogy az előző kérdezte? Ne hisztizz már, nem te vag y az első és nem is az utolsó aki ezzel a betegséggel simán megéli az öregkort. Előbb elvisz a para ha nem vigyázol. Legyél már felnőtt, ne viselkedj úgy mint egy elkényeztetett királylány!
6/55 anonim válasza:
Bocs, lefelejtettem, hogy szívesen cserélnék veled betegséget...
7/55 anonim válasza:
A fogyás, bőrszárazság, szomjúság a cukorbetegség első jelei. A vizeletürítésnek semmi köze hozzá, azért pisil sokat a cukorbeteg, mert sokat iszik, szinte folyamatosan szomjas és csillapíthatatlan. A bőre kiszárad, cserepesedik a szája, állandó bőrpír jellemzi. Semmi közöd a cukorbetegséghez, szerintem valami fokozta a vízvisszatartásod, ami kiürült, ennyi.
8/55 A kérdező kommentje:
a cukorbeteg nem azért pisil sokat mert sokat iszik, hanem mert a veséje így választja ki, úgymond "megszabadítja" a szervezetet a felesleges felhalmozódott cukortól. már elég sokat utána olvastam, én is azt hittem, hogy azért pisilnek, mert isznak, hát nem... ha meg egyszer nem iszok szinte semmit és mégis pisilek, na ez a probléma...
2012. okt. 2. 15:55
9/55 anonim válasza:
Hogyne, majd a vese tisztán cukrot kezd üríteni. Ha ennyire rohadtul biztos vagy ebben a marhaságban, a legegyszerűbb ősi módszer: kóstold meg. Ha a cukrod veseküszöb felett van és cukor van a vizeletben, akkor édes a vizelet. Régen így állapította meg gyorsan egy orvos, ha valakinek magas a cukra, amíg nem voltak ezek a speckó kis mérők. Annyi cukrot nem tud a vese üríteni, ne gondold már.
10/55 A kérdező kommentje:
nem okoskodni akarok és diagnózist felállítani, de most ha van egy kis időd, akkor nyugodtan nézz utána a gyakori és bő vizeletürítésnek. én sem tudtam először, hogy mi ez...
2012. okt. 2. 16:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!