Pajzsmiriggyel kapcsolatos kérdés?
,,A pajzsmirigy-alulműködés testsúlygyarapodással jár, míg a túlműködés fogyással, ezért sokan reménykednek abban, hogy a pajzsmirigyhormon szedése segít a testsúlyfölöslegtől való megszabadulásban. Ez sajnos nem így van. Fogyni csak a hormon túladagolásától lehetne (ennek viszont súlyos szív- és érrendszeri mellékhatásai vannak!), a normál tartományig történő hormonpótlás nem fogyaszt, viszont az alulműködés rendezésével megjavul az étvágy, így a kezelés során testsúlygyarapodás léphet fel. Ez megfelelő diéta tartásával kerülhető el." ( [link]
Tehát: 1. az alulműködés tünete a hízás, 2.: az alulműködés RENDEZÉSE (magyarul a normális állapot visszaállítása), vagyis a kezelés során is hízásra számítsak? Most ez mi? Mindkét esetben meg fogok hízni, ha kezeltetem magam, ha nem? :D :$
"léphet"
Alulműködésre az a jellemző, hogy az ember fogyókúrával se tud lefogyni.
Ha kezelik, akkor sem fog magától lefogyni, viszont ha fogyózik és sportol, akkor menni fog.
Nekem sem. Sem akkor, mikor kiderült (egy szimpla vérvételnél) sem utána, mikor be lett állítva. Vékony voltam mindig is, és most is. Ahhoz, hogy valaki hízzon, alapból kell egy elég magas szintű eltérés (nekem 6 körül volt azt hiszem, állítólag 10 felett okoz hízást), másrészt az hízik, aki éveken át nem tud a betegségéről, és közben elhízik.
Ezt egy duci lány kérdésére írtam válaszként, bemásolom:
"ad 1: időben észreveszik az alulműködést, időben elkezdi valaki szedni a tiroxint (ami ugye a nem termelődő cuccot pótolja, csak és kizárólag azt, és annyit, amennyire a hiány miatt szükség van, és azt szépen minden reggel beszedegeti az ember, és pontosan ugyanúgy működik a teste, emésztése, minden egyéb dolga, mint más "egészséges embernek - nem hiába mondják, ha lehet így mondani, hogy az egyik "legszerencsésebb", és legjobban koordinálható betegség. Na rám ez az első eset igaz, ezért egy dekátnem híztam a betegségemtől, és nem is fogok, mert be van állítva.
ad 2: nem veszi az illető időben észre, csak már amikor jócskán elhízik, akkor elmegy egy endokrinológushoz, és ugyanaz történik, mint első esetben: "elkezdi valaki szedni a tiroxint (ami ugye a nem termelődő cuccot pótolja, csak és kizárólag azt, és annyit, amennyire a hiány miatt szükség van, és azt szépen minden reggel beszedegeti az ember, és pontosan ugyanúgy működik a teste, emésztése, minden egyéb dolga, mint más "egészséges embernek."
Neked most a betegségeddel együtt gyógyszert szedve egy TÖKÉLETESEN egészséges, hiánypótolt, mindenben másokéval megegyező emésztésed, egészséged van. Le kell, hogy tudd adni a felesleget. Ez nem az a betegség, ami után ne lehetne fogyni, ha be van állítva a gyógyszered. Nézz ezeknek utána (nem tudom, ki az orvosod).:)
Ezt olvasgasd át (különös tekintettel az utolsó bekezdésre)
Egyszóval fel a fejjel, diétára, sportra fel! :)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!