Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Pajzsmiriggyel kapcsolatban...

Pajzsmiriggyel kapcsolatban kérdés?

Figyelt kérdés

Alulműködésem van, a TSH-m 7,3, az FT-4-em viszont 13,1, tehát normális. Az orvos fél szem (37,5) Letrox 75-öt írt ki, nem tudta megmondani, meddig kell szednem.

Én nem akarom szedni (persze, tudom, senki sem), félek, hogy meghízok (ismerősöm is így járt), vagy más mellékhatással kell szembenéznem. Szerintem ezzel semmit nem javítanék az állapotomon, illetve biztosan csökkenne az érték, de akkor más bajaim jönnének elő. Biztos sokan írnátok, hogy márpedig most el kell kezdenem, de a MAGÁNrendelésre is alig kaptam időpontot, úgy kellett könyörögnöm...

A stressz kiválthatja ezt a betegséget? Ha igen, és ki tudom iktatni az életemből a stresszt (nem vszínű), akkor helyreáll a TSH-értékem?

Ha nem szedem a gyógyszert, tehát továbbra is alulműködésem lesz (van), akkor később tovább nőhet a TSH-szintem?

Ha teherbe akarok esni, akkor mi a jobb: ha szedem, vagy ha nem?

2012. aug. 29. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Na most, ezt életed végig szedned kell majd, mert ha néztek aTPOt is és magas akkor biztos, hogy autoimmun alulműködésed lehet. Ha elolvasnád a betegtájékoztatót, rájönnél, hogy jól beállított pajzsmiriggyel nincsenek mellékhatások, és a tiroxintól pont fogyni fogsz, nem hízni. Ha kezelted ha nem ez még tovább romolhat, a stressz hajlamosíthat arra, hogy tovább romoljon, a teherbeeséshez pedig pláne el kell kezdened, mert így alapból nehezebben fog összejönni a baba, de idegrendszeri károsodása is lehet ha így sikerülne, ezért emelni szoktak a tiroxinon szükséges dózisnál is magasabbra ha valaki gyereket tervez és általában jódot is kap, hogy minden jól menjen.
2012. aug. 29. 21:10
 2/4 A kérdező kommentje:
TPO-t nem néztek... Tudom, hogy inkább fogyni lehet tőle, de a hormonokat kiszámíthatatlannak tartom, persze lehet, hogy alaptalanul.
2012. aug. 29. 21:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Tiroxintól nem fogsz hízni, ha hízol, akkor más bajod van, de jobb esetben ezért vizsgálnak ki rendesen.
2012. aug. 29. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:

A pajzsmirigy gyógyszertől NEM lehet hízni. A pajzsmirigy alulműköéstől lehet.

A gyógyszer semmi mást nem tartalmaz, csak olyan hormont, ami benned nem termleődik elegenő mennyiségben.

Akkor lehetnek mellékhatásai, ha túladagolják (de akkor meg pajzsmirigy túlműködésed lesz, amitől fogyni fogsz és nem hízni).

Szóval az ismerősöd tutira nem ettől hízott el.

Ha nem szede a gyógyszert, akkor előbb utóbb a pajzsmirigyed kimerül (mivel most még az emelkedett TSH-val fenn tudja tartani a normál értéket), és szépen alul fog működni. Egy idő után jönnek a tünetek (hízás, menzeszzavarok, alacsony pulzus, koncentrációzavarok,fáradtság).

Teherbe esni meg jó eséllyel ilyen értékkel nem fogsz. Normál tartományon belül kell lennie, sőt, sok orvos azt mondja, tehebeeséshez 1 alatti TSH kell.

Szedd a gyógyszert, ha nem akarsz bajt.

2012. aug. 29. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!