Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Depresszióval kapcsolatban?

Depresszióval kapcsolatban?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Úgy érzem, hogy depressziós lettem.Már több hónapja tehetetlennek érzem magam.És bár vannak barátaim mégis néha úgy érzem senkire se számíthatok.Szinte sose mosolygok, egész nap rossz a kedvem, pedig régen még sokkal jobb volt a kedvem. 6 éve veszítettem el az anyukámat és most hogy 17 lettem nagy szükségem lenne rá.Néha sírok is emiatt, de ezt senkinek se mondom el.Sok állatot tartok, de néha úgy érzem, hogy csak azért tartom őket, hogy kitöltsék az űrt a szívemben.mit javasoltok? Mit tegyek, hogy ne legyek depressziós? Azt, hogy menny el a barátokkal bulizni inkább ne is mondjátok.... valami elfoglaltságot tudtok? Amivel le tudnám kötni magam? A Tv és a számítógép nem érdekelnek..

2012. júl. 25. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott hogy ennek semmi köze a depresszióhoz ha nem a falat nézed egésznap akkor nem vagy az. Kezdjük ott hogy nem minden ember mosolyog nap mint nap csak egyszer kétszer ez teljesen normális. Ha vannak állataid foglalkozz velük, esetleg ha érdekel valami hobbi kösd le magad hogy ne tudj gondolkodni.
2012. júl. 25. 18:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértelek,bár az én édesanyám hála Istennek még él :) sokszor azt éreztem,hogy nem szeret.

Nagyon sajnálom,hogy elhunyt a te édesanyád én nem is tudom mit tettem volna a te helyedben szerintem össze lennék törve. A tehetetlenség érzése az teljesen normális,ha elveszítesz valakit aki nagyon fontos,szerintem most gondoltál bele,hogy nem él az édesanyád és nem tudsz vele beszélgetni,mert most nagyon nagy szükséged lenne rá főleg a kamaszkor miatt.

A Depresszió sok mindennel jár,én is gyakran vagyok rossz kedvű,sokszor sírok,de sok kamasz ilyen.

Ha van olyan sport amit szívesen csinálnál akkor tedd azt.

Én például rendszeresen futok,a futás nagyon jó főleg suli után,vagy amikor nagyon ideges vagyok,mert futás közben ellazulok,és nem a hülye gondolatok járnak a fejemben,semmi nem jár olyankor a fejemben és az jó,mert olykor kell az agynak is egy kis pihenés,lazítás.

Régebben fociztam az a sport illetve a több labda-csapat is játékok is nagyon jók.Én imádtam focizni ezért az is nagyon jól esett suli után.A görkorcsolyázás is nagyon jó amikor korizok akkor sem a rengeteg hülyegondolataimon jár az agyam,hanem élvezem,hogy milyen gyorsan gurulok és olyankor a sok hülyeosztálytársamat is elfelejtem akik aznap piszkáltak a suliban....

2012. júl. 26. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló vagyok. Elnézést a helyes írási hibákért,remélem attól még olvasható.
2012. júl. 26. 18:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Kár elnézést kérned, még abban is helyesírási hibád van... de legalább ne mondtad volna meg ilyen okosan, hogy semmi köze a depresszióhoz. Ahhoz képest, ahogy (és amit) írsz, nem valószínű, hogy sok fogalmad lehet arról, mi számít depressziónak, mi nem.

A kérdezőhöz: Az, hogy mindig találsz valamit, ami leköt, nem jelenti azt, hogy elmúlik az oka. Bármiféle hobbit kitalálhatsz. Sportolhatsz, olvashatsz, sétálhatsz, de nem oldódik meg önmagában attól az egész. Viszont ha van egy hobbid, amit másokkal űzöl valami klubban, legalább emberek között leszel. Persze bejátszhat pszichológus is segítségként, de tőle se várhatod, hogy hobbit talál neked, viszont segíthet a feldolgozásban, és ha az nem köt le annyira, könnyebben találsz magadnak is.

2012. júl. 26. 18:40
 5/7 anonim ***** válasza:

én tudom mi a depresszió,

engem hagyjatok békén jó,ha nem tetszik a válasz akkor nem tetszik, nem azért írtam ,hogy belém kössetek,hanem mert próbáltam valami okosat mondani,ha nem is sikerült.....

2012. júl. 26. 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem vontam kétségbe a jószándékot, de hiába szeretnék okosat írni pl. ha valaki megkérdezi, hogy pikkelysömöre van-e, mivel nem vagyok bőrgyógyász, csak tippelgetnék, aztán vagy igen, vagy nem. Ha hisz nekem, hiába a jó szándék, mégis semmit nem ér vele.
2012. júl. 26. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát, ez nem csak depresszió. Elveszíteni az édesanyád... ez még a legerősebbet is megtöri. Én 8 évesen vesztettem el a nagymamám és hát teljesen összetörtem. Kb. amiket te is írtál. Ezt feldolgozni... nos, hobbi, barátok, esetleg orvos segítségével. A sok állat jó, mert van kivel törődj és társaságot is adnak.
2012. júl. 30. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!