Miért nem tudok kigyógyulni a depressziómból?
hát én is hasonló cipőbven járok mint te, csak én F vagyok és 2 nővérem van. De amúgy kb én is írhattam volna ezzt az egészet, csak nekem alvászavarom nincs, helyette viszont rendszeres a reggeli hányás. A többi úgy ahogy van stimmel, én se tudok mit csinálni, próbáltam hobbikat, sportot, még gyógyszert is, semmi hatásuk. Néha vasn 1-2 hét amikor egész jól vagyok, aztán a következő időszak meg cask rosszabb mint valaha volt.
Az utolsó válaszra annyit reagálnék, hogy a szex se segít, volt egy alkalmi kapscolatom, beszéltem is vele az egész életemről, annyit értem el vele, hogy teljesen belémesett én meg ugyanolyan érzéketlen maradtam felé mintha nem is ismerném kb.
őszintén szólva a casládomat (anyám és 2 nővérem) egyre jobban kezdem nem szeretni, a tudatlanságuk miatt nem tudnak sokszor megérteni.
3 év telt el a kérdésem óta, már el is felejtettem, hogy feltettem. Azért írok most, hogy esetleg segíthessek valakinek, aki hasonló cipőben van.
Azóta is küzdök a depresszióval, sőt még szorongás is lett mellé, jó kis gyomorgörcsökkel. Viszont jobban megértettem a helyzetem.
A depresszió mentális betegség, egyszerűen nem lehet mit tenni ellene. Az ember vagy együtt él vele, vagy pirulázik. Én kipróbáltam a pirulákat is, nem igazán éri meg.
Hiába lehet valakinek teljesen tökéletes az élete, lehet meg mindene, ha mégis boldogtalan és szenved. Nagyon szerencsétlen dolog, folyton megkérdőjelezem magam, hogy nem-e csak önsajnálatba menekülök, pedig tudom, h beteg vagyok. A hozzám hasonlóknak üzenem, hogy ne aggódjanak, az élet megy még így is tovább, vannak rosszabb és jobb napok is. Ha körbevesszük magunkat olyan dolgokkal/emberekkel amiket/akiket szeretünk, minden sokkal elviselhetőbb. És nincs abban semmi rossz, ha néha be kell ülni a kádba egy késsel kisírni magunkat. Szörnyen morbid dolog és persze nem is normális, de ha ezután jobban leszünk már megérte az egész. Az öngyilkosság gondolata talán örökké beette magát az ember lelkébe, ki tudja, de amíg még nem tesszük meg, addig is mi nyertünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!