Miért vetette el 100%-osan az orvostudomány a természetes gyógymódokat?
Életem során nem hallottam még, hogy bármilyen nyavajára először valami gyógyfüvet, népi gyógymódot vagy egyebet javasol a betegnek, adott ideig próbálják, és ha nem megy, akkor ír csak gyógyszert.
Eddig azt láttam, hogy egy darabig elhajtja a beteget azzal, hogy ez még nem komoly; aztán amikor úgy látja, akkor puff, gyógyszert ír.
Feltűnt, hogy mindig egyes számban beszélsz az orvosodról. Úgyhogy már érdekelne, hány orvossal való különféle tapasztalataid alapján szűrted le, hogy mind a természetes módszerek ellen vannak?
ÉS ha az orvosod nem jó, akkor MIÉRT NEM VÁLTASZ ORVOST??
Nekem eddig hat háziorvosom volt (sokat költöztem, illetve volt hogy magamtól váltottam), és hatból csak egynél tapasztaltam az általad leírt jelenséget. Persze tudom, hat orvos még nem statisztikai alap, de azért mégis...
Hát pár szakorvos is, most nem tudom, hány...
Az egyik krónikus köhögésre szteroidos belégzőport kaptam, úgy, hogy azt mondta az illető orvos, hogy nem tudni, mi bajom, de teljesen nem zárható ki semmi - de nem is bizonyítható.
Tény, hogy a por használt, és nem hinném, hogy káros következménye lenne... DE mégis... nem lehetett volna valami szelídebbel kezdeni?
Erre a kérdésedre akarsz választ?
"A reklámokban pedig pont azt hirdeti a gyógyszeripar, hogy erősíteni kell az immunrendszert, mert különben baj lesz...
Ez is egy véglet, nem? "
1. A reklámoknak (tök mindegy mit reklámoznak) semmit sem szabad elhinni, mert csak kliséket puffogtatnak.
2. Az "immunerősítés" is csak egy marketing-duma olyan szempontból, hogy kifejezetten immunrendszer stimuláló szerek nem léteznek, a C-vitamin és nyomelemek csak segítik az immunrendszert, de nem stimulálják/"erősítik". Magyarul a normális működéshez kellenek, nem az "erősebbhez". (Most tekintsünk el például pár kolóniastimuláló faktortól, amit daganatos betegeknek adhatnak, hogy a kemoterápia miatt alacsony fvs. számot korrigálják; ill. a védőoltásokban található adjuváns [immunreakciót "fokozó"] szerektől).
Összefoglalva: az immunerősítés csak marketing, olyan mint az intelligens mosópor...
3. A "gyógyszeriparral" pedig elég necces összemosni azokat a cégeket, amiknek a reklámjai mennek a TV-ben. Például egy "Béres Gyógyszergyár" úgy aránylik tőkében, technológiában, tudományos innovációban egy komolyabb gyógyszercéghez (pl.: Novartis, Roche, GSK, Pfizer) mint egy poratka egy kék bálnához...
Köszönöm.
És tényleg annyira fontos, hogy "toppon legyen" az immunrendszer, mint mondják?
Most írtam, hogy ezek ("toppon levő immunrendszer") csak marketing dumák. Az természetes, hogy az a jó, ha normálisan működik a immunrendszer... Csak ezt a "normális" jelzőt kicserélik hangzatosabb szavakra.
De a normális működéséhez nem feltétlenül kell 10 multivitamin, 342 gyógynövény és 55 "varázsszer". Régebben, a vitamin és bio-őrület előtti időkben se haltak meg tömegesen immunhiányban az emberek. Vagyis, pl. napi egy multivitamin inkább használ, de ha valaki nem szed semmit, akkor se lesz baja (kivéve, ha extrém egyoldalú a táplálkozása, mert akkor hiánytünetek alakulhatnak ki).
Csak mert én is mintha úgy tapasztalnám, hogy amikor többet mozgok, normálisabban táplálkozom, akkor kevésbé száraz a bőröm - vagy egyáltalán, jobb az állóképességem és mintha a fertőzések is jobban elkerülnének.
Ugyanakkor, ha belegondolok, arra jutok, hogy a vitaminhiány csak akkor okoz gondot, amikor már tényleg HIÁNYról beszélünk. És a világháború alatt se volt rögtön baja mindenkinek, pedig akkor azért volt nyomor rendesen.
Szóval nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!