Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vetette el 100%-osan az...

Miért vetette el 100%-osan az orvostudomány a természetes gyógymódokat?

Figyelt kérdés

Életem során nem hallottam még, hogy bármilyen nyavajára először valami gyógyfüvet, népi gyógymódot vagy egyebet javasol a betegnek, adott ideig próbálják, és ha nem megy, akkor ír csak gyógyszert.

Eddig azt láttam, hogy egy darabig elhajtja a beteget azzal, hogy ez még nem komoly; aztán amikor úgy látja, akkor puff, gyógyszert ír.

2011. dec. 22. 09:35
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
52%

Ha kiderülne hogy az influenzára jó a kertben nőtt "gaz" Akkor senki nem venne drága gyógyszereket.Akkor egy csomó pénztől(és itt milliárdokról beszélünk) elesne a gyógyszervállalatok,és az állam..Ugyan miért lenne jó nekik ha az emberek növényekből,gyümölcsökből tudnának gyógyítani??Hiszen a növények,gyümölcsök szinte ingyen vannak a kertekben,legelőkön stb..

AKi meg ismeri a gyógynövényeket,és hisz bennük az már rég elkezdte gyűjteni,szárítani magának..

2011. dec. 22. 09:47
 2/38 anonim ***** válasza:
87%

Akkor elég tájékozatlan vagy, bocsi.

Nagyon sok orvos ajánlja először a természetes gyógymódokat. Sokszor betegként észre sem veszed, mert ma már a gyógyfüveket is tablettába tömörítik a kényelmesebb használhatóság érdekében, de attól még az ugyanaz.

2011. dec. 22. 09:48
 3/38 anonim ***** válasza:
37%

ma 09:48

Hál istenek ritkán vagyok beteg,de amikor beteg voltam is,soha egy orvos sem ajánlott gyógynövényeket.Mind rögtön felírta a szokásos tablettákat,kapszulákat..

2011. dec. 22. 10:04
 4/38 anonim ***** válasza:

Talán rossz orvoshoz mész(?). Nekem is volt egy ilyen orvosom, de mivel nem tetszett, amit csinál és be se szedtem az antibiotikumokat, inkább utánajártam és elmentem egy olyan orvoshoz, aki nem így dolgozik. Szabadon megválaszthatjuk az orvosunkat, akinek nem tetszik az orvosa, az miért nem vált?

Nem akarok undok lenni, de úgy gondolom, hogy aki megmarad a mindenre antibiotikumot író orvosnál, mellette meg panaszkodik, hogy miért nem gyógynövényeket ír fel az orvos, annak valójában semmi baja nincs az antibiotikumokkal, csak tudja, hogy manapság divat őket szidni...

2011. dec. 22. 10:11
 5/38 A kérdező kommentje:

Nekem van bajom az antibiotikumokkal, de a vérnyomás-csökkentőkkel, a nyugtatókkal, a gyomorsav-csökkentőkkel stb is. Amikre nem állítom, hogy ne lenne szükség, de helyettük/mellettük más módszerek is vannak, amik segítenek.

Igen, 150 éve még őrült magas volt a halandóság. De azért mindenbe nem haltak bele, mert a természetes módszerek is értek valamit...

Mondd, hogy keressek másik orvost?

Mikor nincs normálisabb? Vagy van? Hol?

Meg amúgy se állunk a saját lábunkon... ha egy családban egyedül van valaki a véleményével, nem tud mit tenni.

2011. dec. 22. 10:20
 6/38 anonim ***** válasza:
9%

Az átlag orvos azt írja fel, amiről meggyőzték, h azt kell felírja. :D Ennyi. Ez az üzletről szól. A gyógyszeriparról szól.

Kevés olyan orvos van, aki valóban hivatásának érzi a gyógyítást és egész életében tanul és nyitott az új (a valódi, nem a manipulált) kutatási eredményekre.

2011. dec. 22. 10:21
 7/38 anonim ***** válasza:
Bezzeg ha Dr. House egy élő személy lenne...
2011. dec. 22. 10:49
 8/38 anonim ***** válasza:
50%
Miért, szerinted az antibiotikumok (penicillin), Aspirin (fűzfakéreg), a szívgyógyszerek (digitalis), atropin, ephedrin, colhicin és még rengeteg másik, mi a fenéből készül? Persze ma már szintetikusan állítják elő egyiket-másikat, de attól még a molekulaszerkezet ugyanaz marad, csak nem kell annyit pepecselni a hatóanyag kinyerésével. Szeretem, amikor ilyen agyoniskolázott biob*zik okoskodnak...ha nem tetszik, nem kell gyógyszert szedni, senki sem tarthat pisztolyt a fejedhez, hogy vedd be.
2011. dec. 22. 11:19
 9/38 anonim ***** válasza:
33%
Kedves utolsó, te természetes gyógymódnak tartod a szintetikusan előállított gyógyszerekkel való betegség kezelést?
2011. dec. 22. 11:43
 10/38 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló elég nagy hülyeséget írt, idézem "akkor egy csomó pénztől(és itt milliárdokról beszélünk) elesne a gyógyszervállalatok,és az állam.."

Az államnak az érdeke, hogy minél olcsóbb és kevesebb gyógyszert írjanak fel, mivel a gyógyszerkassza minden évben több tízmilliárdos hiányt generál. Éppen ezért van olyan törvény is, hogy az orvosnak KÖTELEZŐ a legolcsóbb gyógyszert felírni az azonos hatóanyagtartalmúak közül, valamint az orvoslátogatók se adhatnak már nagy értékű dolgokat az orvosoknak...

Amúgy a természetes gyógymódoknak meg van a maga helye, mégpedig a nátha/influenza és hasonló kellemetlen, de (jó esetben) spontán gyógyuló betegségek esetében. Csak sokan átesnek a ló túloldalára és súlyos betegeket is "varázsfüvekkel" akarnak kezeltetni úgy, hogy még minimális elméleti tudásuk sincs se a hagyományos, se a modern gyógymódokról (a betegségekről pedig pláne nem), hanem azt hiszik, hogy elég elolvasni egy reklámcélú bioboltos szórólapot/honlapot és máris ők sz@rták a spanyolviaszt...

2011. dec. 22. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!