Miért vetette el 100%-osan az orvostudomány a természetes gyógymódokat?
Életem során nem hallottam még, hogy bármilyen nyavajára először valami gyógyfüvet, népi gyógymódot vagy egyebet javasol a betegnek, adott ideig próbálják, és ha nem megy, akkor ír csak gyógyszert.
Eddig azt láttam, hogy egy darabig elhajtja a beteget azzal, hogy ez még nem komoly; aztán amikor úgy látja, akkor puff, gyógyszert ír.
Egyébként akik itt a gyógyszerek mellett szóltatok. Ti tényleg mindenre gyógyszert vesztek be, még náthára is? S szerintetek mindent jól csinál a gyógyszeripar, semmi túlkapás?
Szerintetek az is igaz, amit a reklámok mondanak, reklámidőnként min. 3-szor, hogy erősíteni kell az immunrendszert (ezzel, azzal amazzal lehet), és akkor nem leszel beteg? És az is, mikor az orvos gyengíti [daganatok (jóindulatú is) esetén, kb. majdnem mindenféle intenzitású és eredetű gyulladás esetén, orrpolip esetén stb] és ettől viszont elvileg semmi bajod nem lesz?
Mindkettőt a gyógyszeripar állítja... Tehát még ellentmondást is generálnak.
Nagyon sok gyógyszerellenes van, akik MINDEN gyógyszert elleneznek. Vannak, akik szerint minden orvos hazudik, mert meg van vezetve. Vannak, akik azt hiszik, hogy megtalálták az egészség receptjét, ezért bizonyos ételcsoportokat mellőznek.
Na, közéjük se szeretnék tartozni, mert túloznak azért...
De a gyógyszeripart is erősen túlzónak tartom.
Akkor most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik a panaszaid amiben ennyire nem értesz egyet az orvosoddal.
Másrészt: igen, mindenki tudja, hogyan lehetne megőrizni az egészségét (nem hiszem el, hogy nem), az más kérdés, hogy idő/pénz/motiváció hiányában nem tesz érte.
Végül: még mindig nem tart senki pisztolyt a fejedhez, ha nem akarod ne szedj gyógyszert....
Volt egy kérdésem, és arra nem érkezett válasz. :)
Panaszaim:
Folyamatos orrdugulás, időnkénti garatcsorgás, és sokszor krákogás. A náthás fertőzések elhúzódása (ezek minimum kéthetesek), újabban átmennek hónapokig tartó, először hurutos, majd ugató köhögésbe.
A 17:03-as hozzászólásodban említetted az immunszupresszánsokat: ezeket relatíve ritkán adják, de akkor okkal, mégpedig a 3 fő indikáció: szervátültetés, autoimmunbetegség, daganat kemoterápia (itt az immunszupresszió mellékhatás, nem terápiás cél). Például egy veseátültetett elég hamar művesekezelésre szorulna, egy autoimmun hepatitisben szenvedő pedig pár éven belül meghalna, ha nem kapná ezeket a szereket. Egy rákos életét pedig hónapokkal-évekkel képes meghosszabbítani a sokat szidott kemoterápia (sőt, műtéttel kombinálva, korai stádiumú daganatoknál gyógyuláshoz is vezethet!).
Ne keverjük a szezont a fazonnal, a TV-ben látott gyulladáscsökkentők/fájdalomcsillapítók nem immunszupresszánsok!
És hogy miért vetik el a természetes gyógymódokat? Egyrészt már sokan írták, hogy egyes esetekben az orvosok is ajánlják ezeket, másrészt a betegek többsége gyors felépülést akar, és nem akarja teafőzéssel és hasonlókkal tölteni az idejét. Egyszerűbb bevenni egy tablettát...
A szervátültetést, az autoimmun betegséget, sőt, az asztmát és az erős allergiát is felfogtam, mint ok arra, hogy kortikoszteroidot vagy egyéb immungyengítőt adjanak.
De pl. az orrpolipnál nem értem....
A reklámokban pedig pont azt hirdeti a gyógyszeripar, hogy erősíteni kell az immunrendszert, mert különben baj lesz...
Ez is egy véglet, nem?
Az a baj, hogy aki szívesen főzne teát, mert megéri számára az egészsége, annak se segítenek ebben...
Én vagyok az aki a kamillát, rostdús étkezést stb-t írta. Én ezeket orvos szájából hallottam, több betegnek is elmondta, adott mellé kis tájékoztató füzetet, elmondta, milyen néven kell kérni a gyógyszertárban.
Nem szabad általánosítani...
Mondjuk engem is ért már kellemes meglepetés (nem orvos, gyógyszerész).
Rokonom vett nekem ecsetelőt a gyulladt ínyemre (tömni kéne a fogamat, de egyre húzódik a dolog.....nem miattam), mivel amúgy is ott járt a gyógyszertárban. Nem volt pfhogosol (vagy hogy írják) oldat, viszont adott egy olyat az orvos, amiben menta, kamilla és vmi 3. van, de csak népi szerek.
Persze, amennyire egy beteg fog környékén lehetséges, használt az oldat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!