Miért vetette el 100%-osan az orvostudomány a természetes gyógymódokat?
Életem során nem hallottam még, hogy bármilyen nyavajára először valami gyógyfüvet, népi gyógymódot vagy egyebet javasol a betegnek, adott ideig próbálják, és ha nem megy, akkor ír csak gyógyszert.
Eddig azt láttam, hogy egy darabig elhajtja a beteget azzal, hogy ez még nem komoly; aztán amikor úgy látja, akkor puff, gyógyszert ír.
Szerinted normális, hogy ha valakinek baja van, és még kicsi, SEMMIT SE mond az orvos, ha pedig már komolyodik, akkor felír gyógyszert?
Vagy az, hogy nem vizsgálja ki a beteget, hanem felír gyógyszert?
Vagy az, hogy valaki lemegy felsőlégúti fertőzéssel, és vagon gyógyszerrel tér haza egy darab fájdalom-és lázcsillapító helyett?
Gyógynövény, olyan mára nincs is - ezt az EU is elintézte.
Az aloe vera, a fokhagyma, a méz smafu.
A különböző alternatív stresszkezelési módszerek smafuk.
Nem tudjuk, mi mire jó.
Egy-két idős TALÁN tudja, és könyvekből olvashatjuk, amiket persze csak megszállottak (itt jó értelemben) nyitnak ki.
Az orvos csak gyógyszerekben gondolkozik, semmi másban.
Nálam refluxra gyanakszik, közben valami orr-fül-gégészeti elváltozásom van. A reflux valószínűleg attól, hogy naponta iszonyú sok ... khmmm.... hadd mondjam ki: genny megy le...
A refluxra persze felírta az erősebb gyógyszerek közül a nagyobb adagút (15 vs 30 mg, nekem a 30mg-osat). Várom a mellékhatásait... pl. csökkentheti a vörösvértest-számot... király! /Jó, tudom, 1%-nál vagy annál kevesebb esetben. De nálam lehet, hogy nem is kéne a gyógyszer - nem vizsgáltak ki. Akkor nem lehet, hogy a mellékhatásoknak is nagyobb az esélye?/
És emellé szednem kell valami másmilyen savcsökkentőt is, amitől ráadásul fogyok, lassan a testtömeg-index normál tartományából is ki fogok lógni. Megint csak: szuper...
Nem egyértelműek a meghatározások.
Mitől lesz valami természetes gyógymód? Attól, hogy az adott gyógynövényt feldolgozott formában használjuk?
De akkor mi a helyzet azokkal a pirulákkal, amikben a gyógynövény kivont hatóanyaga van? Az már nem természetes? Miért? Mert más formában kapod meg ugyanazt? Vagy mert lehet pontosan adagolni?
Definiáljuk már a természetes és a "mesterséges" gyógyszerek közötti különbséget! Anélkül nem sokra jutunk.
"Csak sokan átesnek a ló túloldalára és súlyos betegeket is "varázsfüvekkel" akarnak kezeltetni úgy, hogy még minimális elméleti tudásuk sincs se a hagyományos, se a modern gyógymódokról (a betegségekről pedig pláne nem), hanem azt hiszik, hogy elég elolvasni egy reklámcélú bioboltos szórólapot/honlapot és máris ők sz@rták a spanyolviaszt..."
Ezért kéne segítenie az orvosnak.
Csak az orvostól tudhatunk meg információkat, de az orvosok nem segítenek - tapasztalat!!!
Pl. egy szorongót, stresszelőt, enyhén depresszióst ha rábeszélne az orvosa, hogy tudjon néha nemet mondani a feladatoknak, és szánjon időt magára (családjára), amikor is elmegy (elmennek) kirándulni a zöldbe, sportolni, szaunázni; a pszichológus (ha egyáltalán kell az) változtatna a gondolkozásmódján, továbbá nyugtató hatású teákat ajánlanának neki, akkor... vajon nem lehetne-e drasztikusan csökkenteni a gyógyszeradagját?
2 éve voltam legutóbb orvosnál megfázással. Szerinted ezek szerint mindig elfutok orvoshoz a náthával? :))
Jó, nem kötözködni akarok, értettem, amit mondani akartál.
Na, nehogy már az orvos feladata legyen a kedves családot túrázni meg nyaralni küldeni...ha tudod, hogy nem refluxod van, hanem fül-orr-gégészeti betegséged, akkor miért nem mész el a F-O-G-re?
Másrészt: ha ennyire nem bízol az orvosokban, sem a gyógyszerekben, akkor miért nem mész valami sámánhoz/bioterapeutához és hasonló, nulla szakképesítéssel rendelkező varázslókhoz?
És még valami: a korábban felsorolt gyógyszerek növényi hatóanyagokat tartalmaznak és rendszeresen alkalmazzák őket súlyosabb betegségekben is. Akkor teszem fel a kérdést: ez miért nem számít "természetes" gyógymódnak? Ha nem tabletta formában lenne, hanem növényi leveleket kellene rágcsálni, akkor már természetesnek neveznéd?
Egyébként pl a kamillát (gyull. csökk.), rostdús ételeket (szorulás, vastagbél daganat megelőzése), vérehulló fecskefüvet (szemölcs) stb. rendszeresen ajánlják az orvosok is. Azt pedig már egy általános iskolás is tudja, hogy a friss levegőnek, testmozgásnak, kiegyensúlyozott táplálkozásnak milyen szerepe van az egészség megőrzésében, szerintem elég hülyén venné ki magát, ha egy orvos kezdené ezeket felnőtt embereknek magyarázni...
"Egyébként pl a kamillát (gyull. csökk.), rostdús ételeket (szorulás, vastagbél daganat megelőzése), vérehulló fecskefüvet (szemölcs) stb. rendszeresen ajánlják az orvosok is."
Ilyet én még nem hallottam.
"Azt pedig már egy általános iskolás is tudja, hogy a friss levegőnek, testmozgásnak, kiegyensúlyozott táplálkozásnak milyen szerepe van az egészség megőrzésében, szerintem elég hülyén venné ki magát, ha egy orvos kezdené ezeket felnőtt embereknek magyarázni..."
Tényleg tudja? Nem úgy néz ki, mintha tudnák az emberek...
"ha tudod, hogy nem refluxod van, hanem fül-orr-gégészeti betegséged, akkor miért nem mész el a F-O-G-re?"
Az orvos miért nem ad beutalót?
Egyébként amit még nem értek meg... Tudtommal nagyon-nagyon sok esetben adnak immunszuppresszív vagy olyan mellékhatású gyógyszereket. Nem, nem hatottak még rám a reklámok, és tudom, hogy nem kell extra erős immunrendszer, meg az nem is jó. Azt is tudom, hogy nem szabad csak úgy stimulálgatni. VISZONT azt se tudom elhinni, hogy ne okozna gondot, ha gyengítik. Mégpedig az orvosok lépten-nyomon azt csinálják...
Jó, igen kicsit túloztam. De tényleg sokszor adnak ilyen gyógyszereket.
"Miért vetette el 100%-osan az orvostudomány a természetes gyógymódokat?"
Az összes gyógymód természetes vagy arra épül.
"Életem során nem hallottam még, hogy bármilyen nyavajára először valami gyógyfüvet"
A gyógyfű is gyógszer, más csomagolásban.
Felettem levőnek: Az "összes"? :)
Kérdezőnek: Menj el Kínába. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!