Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magyarország miért ilyen...

Magyarország miért ilyen elmaradott a gyógyszerészet terén?

Figyelt kérdés
Nem értem miért de itt rengeteg olyan gyógyszer vényköteles aminek nem is kellene annak lennie hiszen nem okoz nagymértékű károsodást vagy változást.Ezt nemrég tapasztaltam hogy külföldön nagyon sok gyógyszert meglehet venni teljesen legálisan recept nélkül Magyarországon viszont nem.Miért?Vagy csak ennyire lassan fejlődik az ország?Vagy ennyire gyöpös , konzervatív a magyar orvostudomány?Nem értem mi értelme.
2011. dec. 3. 16:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tudsz olyan területet mondani Magyarországon, ami nem elmaradott és gyorsan fejlődik?-mert én itt élek,de nem!
2011. dec. 3. 16:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi köze a gyógyszerészetnek a változó szabályokhoz?

Magyarországon nem elmaradott az orvostudomány, kevered a szezont a fazonnal.

2011. dec. 3. 16:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
az mondjuk nem jutott eszedbe, hogy pont azért nem lehet itt minden szart vény nélkül megvenni, mert pont, hogy van esze a gyógyszerészeknek? arról nem is beszélve, hogy a magyarok legendásan szeretik magukat öngyógyszerezni, nem egy nagy gond, ha ezt kicsit nehezebben tehetik meg. arról nem is beszélve, hogy a vényköteles gyógyszerek jó részén van támogatás is, ellentétben a vény nélküliekkel
2011. dec. 3. 16:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Orvos vagyok,es Magyarorszagon elmaradott az orvoslas,sajnos. Viszont a kettonek semmi koze egymashoz.
2011. dec. 3. 16:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sem az orvostudomány, sem a gyógyszerészet nincs elmaradva.

A szabályozás ilyen, igaz vannak esetek amikor ésszerűtlen (pl. fájdalomcsillapítók), de sok esetben jobb hogy nem kapsz meg bizonyos szereket vény nélkül.

2011. dec. 3. 16:32
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen a támogatás az egyetlen előnye.De vannak ....nem mondom milyen orvosok akik nem akarják csak úgy felírni a kívánt gyógyszert.És állandóan orvoshoz mászkálni meg a sort várni nem éppen kellemes , magándokira meg nincs mindenkinek lehetősége.Abban egyet értek hogy az erős nyugtatókat meg altatókat és szív gyógyszereket ne lehessen csak úgy megvenni de vannak nagyon enyhe hatású gyógyszerek amik még simán beleférnének a recept nélkül kaphatókba.
2011. dec. 3. 16:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Én 23 éves nő vagyok és én is orvosnak tanulok , tudom miről beszélek!Voltam pár európai országban és tapasztaltam hogy és és föld a különbség.Gondoljunk csak a férfiak egyik fő problémájára a kopaszodásra , erre külföldön teljesen legálisan kapható gyógyszer ami hatásos és nem csak méregdrágán itt az 5 alfa reduktáz gátlókra gondolok.Az itteni orvosok felfújják a mellékhatásait meg maradiak és nem akarják felírni és szerencsétlen férfiaknak kuncsorogni kell a patikákban hogy kapjon egy-egy dobozzal.Több férfi ismerősöm használja és nem tapasztal mellékhatást.De említhettem volna a nőknél az aktus utáni gyógyszert.
2011. dec. 3. 16:49
 8/13 anonim ***** válasza:

És ezt hogy hozod össze az elmaradott orvostudománnyal?

Ne általánosíts! Nem az ÖSSZES orvos dönti ezt el, hanem talán az orvosi kamara? Vagy az egészségügyi minisztérium? Tökmindegy. A lényeg, hogy olyan orvosok kicsiny csoportja, akik már rég nincsenek "terepen", vagyis csak a gyógyszerlobbi, esetleg más nyomás hatására hoznak ilyen hülye szabályokat.

2011. dec. 3. 16:56
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem általánosítok , csupán nagyon érezhető hogy rendkívül lassan fejlődnek a dolgok a gyógyszerek és orvosok terén.
2011. dec. 3. 16:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Az egész egészségügy a csőd szélén áll. Évtizedek óta nem tesznek bele plusz pénzeket, sőt inkább kivesznek, mert a gazdaság a lényeg.
2011. dec. 3. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!