Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan írtsam kik végleg őket? :/

Hogyan írtsam kik végleg őket? :/

Figyelt kérdés
kb. egy másfél hónapja tetves vagyok...:S mikor először megvettük az írtó szert, lekezeltük és teljesen eltűntek... kb. egy hét múlva újra benne voltak a fejemben, nem értem hogyan! utána megint lekezeltük a hajam, megint eltűntek, aztán ugyanígy visszajöttek..tegnap megint lekezeltük jó alaposan, nem is viszketett már a fejem, de sajnos már MA érzem egy kcisit megint! mit csináljak, hogy szedjem ki őket a hajamból, hamarosan tábor és utána suli! nem akarom elterjeszetni! HELP! a hajamat nem vágatom le.
2011. aug. 10. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Kimostatok minden ruhát és ágyneműt, ami érintkezhetett a tetvekkel? A hajadból kezelés után kihúztátok a serkéket? Mert, ha nem, akkor tényleg visszatérhetnek. A tetűírtó csak a kifejlett példányokat írtsa ki és a serkék tapadását lazítja fel, de mindig le kell húzgálni a serkéket, mert azok kikelnek!!!
2011. aug. 10. 11:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Kend le tetűszerrel, mosd meg alaposan, aztán vizesen minden serkét húzzatok le a hajszálaidról. Amíg azok ott vannak, újból visszatér.

Nekem is v fél év volt, mire teljesen kikezeltük, azóta hálisten nincs.

Ja, és minden ruhád, ágyneműd mosd ki, fésűt is mosd át.

És most viszket a fejem :D

2011. aug. 10. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Ja, és fodrászhoz tetvesen nem is mehetsz!

A hajvágós néni/bácsi meg tuti elküld a pics.ba, ha meglátja az élősködőket, és igaza van, hisz simán befertőzheted az utánad következő vendéget.

2011. aug. 10. 11:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyit fejlődött a tetűírtás az elmúlt 25 évben (gyerekkoromban láttam utoljára tetűt), de 25 éve még semmit nem kellett húzogatni, elég volt bekenni a hajat, X napig a megfelelő szerrel (utasítás szerint).

Valamint mindent forró vízben fertőtleníteni, ágyneműt, törölközőt, kefét (kefét legegyszerűbb kidobni, nem nagy költség). Meg kell nézni a családtagokat, nem kapták-e el, mert összedugott fejjel is vissza lehet fertőzödni. Vagy ha egy baráttól kaptad, és neki is megvan még, tőle is visszakaphattad.

Nem vagyok tájékozott a mai szerekben, de régen nem egy alkalom volt a kezelés, hanem több napig minden este kellett.

2011. aug. 10. 11:32
 5/9 A kérdező kommentje:
ez a szer kiirtotta az összeset egy alkalommal, tudom, mert mikor megmostam utána a fürdőkád tele volt döglött tetvekkel.. után el is múlt a viszketés... viszont a serkéket nem húztuk ki, mert azt írta a szer, azokat is elpusztítja.. akkor legközelebb kihuzagatjuk, bár derékig érő hajból nehéz lesz... de ez van. köszi a válaszokat, hasznosak
2011. aug. 10. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Sűrű fokú fésűvel fésüljétek át többször. Múltkor volt a Lifenetworkön, egy kislánynak a haja állandóan tele volt tetvekkel, elvitték ilyen tetűírtó szerűkhöz, ott szó szerint átporszívózták a haját, aztán nagyon sűrű fokú fésűvel átfésűlték és millió nagyságú jött ki belőle, ezt pár napig megismételték és teljesen eltüntek a tetvek!!!
2011. aug. 10. 12:09
 7/9 anonim ***** válasza:

*ez a szer kiirtotta az összeset egy alkalommal, tudom, mert mikor megmostam utána a fürdőkád tele volt döglött tetvekkel

Ja, csak a peték ottmaradtak és élték világukat. Annyi van belőlük, hogy bárki bármit mond, azokat egyesével kiszedni lehetetlen, és ha csak egy is marad, kezdheted elölről. Ezért kell folyamatosan írtani, hogy ami pete túlélte az írtást, ne tudjon szaporodni.

2011. aug. 10. 13:26
 8/9 anonim ***** válasza:
én a paranittel írtottam ki őket a lányom hajából. kétszer kellett bekenni. másodszorra 8 nappal később. tuti jó szer
2011. aug. 11. 00:46
 9/9 anonim ***** válasza:

még annyi, hogy a paranithez van fésű is, és nem könnyű, de át kell nézni a hajat, általában a tövében vannak. macera, de azért túl lehet élni.

A paranitből bútorokhoz meg kapsz tetűírtót is, és az is jó.

2011. aug. 11. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!