Hogyan írtsam kik végleg őket? :/
Kend le tetűszerrel, mosd meg alaposan, aztán vizesen minden serkét húzzatok le a hajszálaidról. Amíg azok ott vannak, újból visszatér.
Nekem is v fél év volt, mire teljesen kikezeltük, azóta hálisten nincs.
Ja, és minden ruhád, ágyneműd mosd ki, fésűt is mosd át.
És most viszket a fejem :D
Ja, és fodrászhoz tetvesen nem is mehetsz!
A hajvágós néni/bácsi meg tuti elküld a pics.ba, ha meglátja az élősködőket, és igaza van, hisz simán befertőzheted az utánad következő vendéget.
Nem tudom, mennyit fejlődött a tetűírtás az elmúlt 25 évben (gyerekkoromban láttam utoljára tetűt), de 25 éve még semmit nem kellett húzogatni, elég volt bekenni a hajat, X napig a megfelelő szerrel (utasítás szerint).
Valamint mindent forró vízben fertőtleníteni, ágyneműt, törölközőt, kefét (kefét legegyszerűbb kidobni, nem nagy költség). Meg kell nézni a családtagokat, nem kapták-e el, mert összedugott fejjel is vissza lehet fertőzödni. Vagy ha egy baráttól kaptad, és neki is megvan még, tőle is visszakaphattad.
Nem vagyok tájékozott a mai szerekben, de régen nem egy alkalom volt a kezelés, hanem több napig minden este kellett.
*ez a szer kiirtotta az összeset egy alkalommal, tudom, mert mikor megmostam utána a fürdőkád tele volt döglött tetvekkel
Ja, csak a peték ottmaradtak és élték világukat. Annyi van belőlük, hogy bárki bármit mond, azokat egyesével kiszedni lehetetlen, és ha csak egy is marad, kezdheted elölről. Ezért kell folyamatosan írtani, hogy ami pete túlélte az írtást, ne tudjon szaporodni.
még annyi, hogy a paranithez van fésű is, és nem könnyű, de át kell nézni a hajat, általában a tövében vannak. macera, de azért túl lehet élni.
A paranitből bútorokhoz meg kapsz tetűírtót is, és az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!