Hogyan győzhetem le végleg? Pánikbetegség!
Figyelt kérdés
8.ba kezdődött , amikor nagyon vérszegény voltam, a nagymamám meg halálos beteg (sokszor kómás volt..elájult) és én is sokszor ezeket a tünetetket éreztem , de soha nem ájultam el, a végén kiderült h súlyos vérszegénységem van. Ebből kigyógyultam, de utána súlyos pánikbeteg lettem. Nem mertem menni sehova, féltem a rosszullléttől. Először a templomba lettem rosszul , elsötétült minden (ekkor voltam vérszegény, ez még nem a pánik miatt) Utána kezdtem félni h mi van ha újra jön. Majd a suliba is rosszul voltam. Aztán az utcán..stb..stb.. Jártam kezelésre, gyógyszert nem kaptam, mert azt mondták h az csak ideiglenesen segít. Mostmár , 4 év után eléggé meggyógyultam. Elmerek menni itthonról, igaz egyedül nem szívesen, de megyek. Tudok suliba járni. Csak a rosszullét mindig előjön a régi helyeken (templom, suli (bizonyos termekbe, ahol először rosszul voltam). 9.óta már nem kell kimennem a teremből, egpróbálom magam tűrtőztetni. De nagyon rossz érzés, szorongok, szédülök, izzadok, félek az ájulástól, haláltól meg attól h a többiek kinevetnek. Félek felelni is. Félek h rájönnek a betegségemre. Amióta van barátom, azóta javult a betegségem is. Persze ő nem tud róla, de mivel visz ide oda így kénytelen voltam menni, és legyőzni a félelmet. Már csa végleg kéne legyőznöm,de nehéz. amúgy is visszahúzódó vagyok. Pedig régen szerepeltem műsorokon, mentem versenyekre és soha nem volt semmi baj. Most meg semmi önbizalmam. Az osztályba se szeretnek, nincsenek barátaim. Lécci, írjon vki akinek sikerült kigyógyulni, gyógyszer nélkül!!2009. okt. 1. 19:03
1/2 anonim válasza:
Csak a saját akaraterőddel tudsz ebből kilábalni.Ez nagyon nehéz,de sokat segít.Ha folyamatosan arra gondolsz hogy rosszul lehetsz,akkor nagyon sok esély van arra hogy az is leszel.Nem szabad arra gondolni,tereld a gondolataidat akármilyen hüly*séggel.Vagy ha eszedbe is jut akkor mondogassad magadban hogy nem lesz semmi bajom.Az agyadnak lehet parancsolni.És barátkozz bátran,ne azzal törödj hogy mit gondolnak rólad.Ha jobban megismernek akkor változni fog a véleményük.Elsőre nehéz lesz,de hidd el megtudod csinálni,bízz magadban.
2/2 anonim válasza:
Idáig nagyon jól csinálod: "eléggé meggyógyultál", el tudsz menni otthonról, tudsz iskolába járni, elmész a barátoddal - csak így tovább! Tudod, hogy a rosszullétnek nincs orvosi oka. Fiatal vagy, van benned szándék, akaraterő, kitartás, van barátod, jó úton indultál el. Az iskolában, ha jól számolom, 8. oszt+4 év, már 12.-es vagy, tehát már kifele nézel, így aztán nem olyan fontosak azok a kapcsolatok, de az is lehet, hogy ha tovább nő az önbizalmad, jogosan, nyitottabbá válsz mások irányába, szerezhetsz még új barátokat, mindenhol van legaláb 1-2 szimpatikus ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!