Mit tegyek, hogyan győzhetem le?
1 hét múlva kezdem az egyetemet, de már most - itthon - szörnyű honvágyam van! Nem akarok elutazni a családomtól, mert a hétvége nekem nem elég! Viszont tudom, örökké úgysem maradhatok itthon!
(Egyébként is utálok elmenni itthonról, legyen szó bármiről!)
Teljesen érthető és normális jelenség, hogy honvágyad van, hiszen szeretsz otthon lenni, azonban ez fog enyhülni abban biztos vagyok. Tapasztalatból beszélek. Általában az emberek kellemesen gondolnak vissza az egyetemi éveikre és visszavágynak később is abba az időszakba.
Rengeteg új élményben lesz részed Neked is, ha nem ülsz a négy fal közt állandóan, hanem sodródsz a társaiddal. Új emberek, új helyek, kinyilik egy új világ. Persze tanulni is kell, de jórészt buliból állnak ezek az évek. Én hat évet voltam távol a szüleimtől, 400km-re az otthonomtól, három hónaponta találkoztunk pár napot a szüleimmel. Eleinte nem volt könnyű és nem mondom, hogy soha nem kinzott a honvágy, de egyre ritkábban, pedig én is nagyon szeretek otthon ülni és szeretem a szüleimet is.
Sok egyetemistát ismerek, de egyről sem tudok, akit nagyon kinozna a honvágy, még az otthonűlősebbeket sem. Elmúlik ne aggódj, csak ne zárkózz magadba, szippantsad magadba az új élményeket, mig még nem vagy vén szatyor. Akkor is ráér bennt ülni a házban :)
Jajj milyen szivesen kezdenék jövő héten én is..
26/L
Ezen a legtöbb elsős átesik.
3 olyan elsős szobatársam volt aki esténként zokogott, volt aki hajnalban is felriadt, de azóta már boldog egyetemi polgárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!