Terhes vagyok, és félek a fertőzéstől, amit az ürülékükkel terjesztenek.
Kőházban lakunk anyósoméknál, és hemzsegnek az egerek. Idén jöttünk ide, és a mi szobánkból már kimenekültek, mert teljesen fel lett újítva. Most fejeztük be a konyhafelújítást is, erre ma találtam egérürüléket a mosogatón, a hűtőn és egyéb helyeken. A falon nem jöhettek be, nincs lyuk. Csak anyósék szobájából, ami olyan, mint egy... nem mondom ki, micsoda. Kitakarítani, elpakolni nem fog. Mégis mit tudnék tenni?
Szerezz néhány macskát, tutira eltűnnek az egerek.
2008. szept. 16. 11:56
2/11 A kérdező kommentje:
12 macska van az udvaron... :( Erről is megvan a véleményem.
2008. szept. 16. 12:09
3/11 anonim válasza:
Akkor előlük menekültek be az egerek! :D
Zavard be a macskákat anyósodék szobájába!
2008. szept. 16. 12:21
4/11 A kérdező kommentje:
Ah, ha az csak úgy menne! :) Egyébként eszem ágában sincs, csupa bolha és féreg mind. :(((
2008. szept. 16. 12:29
5/11 anonim válasza:
Hát ha babát vársz, akkor már csak a saját érdeketekben is érdemes lenne a cicákat rendszeresen féregteleníteni és bolhátlanítani. Lehet kapni Advocat nevű cseppet, azt kell a tarkójukra tenni, és garantáltan féreg- és bolhamentes lesz az összes.
2008. szept. 16. 13:18
6/11 anonim válasza:
Ja,ja! Ha megcsináltad amit az előző válaszoló írt,akkor meg irány be a cicussal egerészni.Nekem Pl az udvaron vannak a cicák,de ha egér ürüléket találok beengedem őket.Ez a leghatásosabb.De jó az egérragasztó is,meg a zselés méreg,azt nem tudják széthurcolni.Igazán hatásos viszont csak akkor lesz,ha az egész házban irtjátok.
2008. szept. 16. 14:24
7/11 anonim válasza:
Én is kismama vagyok és sajnos nálunk is volt, a nagy melegben nyitva maradt az ajtó és bejöttek. Egérfogóba csokidarab és hadd szóljon :-D a ragacs nem túl higiénikus szerintem, gondold csak el, ha belesétál a macska, ne adj isten az anyósod:-D
Sajna nagyon nehéz velük, az ajtót csukjátok, szigorúan és néhány csapda.... egér és anyós méretben. De komolyra fordítva a szót: lehet kellene vele beszélned a higiéniáról, mert a baba születése után lesznek gondok, ha ennyire trehány.
2008. szept. 16. 16:27
8/11 A kérdező kommentje:
Hidd el, hogy nem lehet vele ezt megbeszélni. :( Ők így élnek. A takarítás ismereten fogalom. Fürödni is akkor szokott, ha eszébe jut. :( Az volt a "poén", amikor először látogattuk meg őket a 2 hós kicsimmel. Azt hittem, majd valamennyire kitakarít. Na, hát ha leírnám, mi fogadott... Még jó, hogy a lányom nem kapott el semmit (3 éves).
2008. szept. 16. 16:32
9/11 anonim válasza:
Falusi embereknek, aki egész életükben állatok között éltek, nehéz higiéniáról magyarázni. Ha ennyire más az életmódotok, talán jobb lenne máshová költöznötök. Én is a tisztaság híve vagyok, de amúgy kutya baja nem lesz egy kicsinek, ha állatok között nő fel. Láttam már a lovardában a tulaj másféléves gyerekét trágyadombon ülve vajaskenyeret majszolni, mégsem volt soha beteg, és agyonfertőtlenített lakásokban is lehetnek betegesek gyerekek.
2008. szept. 16. 19:05
10/11 anonim válasza:
Sajnos, az a helyzet egy kertes házban, fóleg ha haszonállatok is vannak, hogy minden ősszel az ott tanyázó egerek igyekeznek menedéket keresni télre, bemenekülnek a lakóházba. Sajnos ez nem azon múlik, hogy az ajtó nyitva marad, vagy mekkora a rés, mert az egér a falon is felmászik. Nálam az egyetlen megoldás az, hogy a falak tövébe egérmérget szórok ki szeptember elején a hűvös idő beköszöntével. Macskát nem tartok, mert az nem a lakásba való, viszont elszemtelenedik. Az egérfogó nem mindig jön be, mert rafináltak az egerek, egyet kettőt megfogsz, a többi elkerüli, mivel az egér megjelöli a területet a vizeletével. Sajnos, a kertes ház ezekkel a problémákkal jár. Ha mérget szórsz ki, számíts arra, hogy a mérgezett egeret megeszi a macska és esetleg neki is baja lehet. Ha a ház körül nincs haszonállat, akkor lassan, módszeresen kiírtható az egér. Optimizmus, kitartás és sok egérméreg!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!