Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Esténként nagyon szokott égni...

Esténként nagyon szokott égni a gyomrom, főleg ha előtte intenzíven tornáztam is. Mit tehetnék, hogy ez végleg megszűnjön?

Figyelt kérdés
Ha ilyet tapasztalok, bekapok néhány szem háztartási kekszet, de egyrészt nem segít mindig, másrészt pedig csak átmeneti megoldás. Gyógyszert (ha nem muszáj) nem szeretnék szedni. Ismertek valamilyen hathatós gyógymódot erre? Válaszaitokat előre is köszönöm!
2010. márc. 1. 21:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy jó sok párnát teszel a fejed és vállad alá, hogy ne legyél vízszintesen. Ha ez a módszer beválik (vagyis enyhül az égés), akkor jó eséllyel refluxod van, amivel el kell menni az orvoshoz...
2010. márc. 1. 21:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor mi vagy savlekötőt veszünk be. Vagy szódabikarbónát vízben feloldunk és azt isszuk meg. Nem túl kellemes, de hatásos. A háztartási keksz jó megoldás. Vagy a datolya is lúgosít. Jobbat nem tudok.
2010. márc. 1. 21:37
 3/8 anonim válasza:
Én már régóta gyomorégéssel élek! Egy gyógyszer sem volt annyira hatásos, mint a Salvus víz! Gyógyszertárakban lehet kapni, gyógyvíz. Egy kicsit borsos az ára, de hidd el megéri, 560Ft/1,5L! 2dl egy nap, nagyon jó!!!!!!
2010. márc. 1. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Mit szoktál enni-inni? Elképzelhető az is, hogy csak ezen kell változtatni.
2010. márc. 1. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:
A Salvus víz tényleg jó, én is használom, de másra elsősorban (torokra is nagyon jó), viszont nem csak gyógyszertárakban van, hanem gyógynövényboltokban is, az ár meg változó, 2dl-nél többet nem is lehet belőle inni egy nap.
2010. márc. 1. 21:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Napi szinten 2-3 liter folyadékot magamhoz veszek, viszont az étkezésem nem mindig rendszeres, megesik, hogy mindentől hányingerem van, amire ránézek, de az is előfordul, hogy fel tudnék falni egy lovat (és olyankor kis híján meg is teszem:S). Okozhatja ez esetleg?
2010. márc. 1. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nem eszel mondjuk reggel, akkor lehet gyomorsavtúltengés. Vagy ha savas ételeket eszel estefelé.

[link]

Bár nem értem,mert nekem pl a hagyma is savat csinál. A szénsavas, cukros üdítőitaloktól is éghet a gyomrod.

2010. márc. 2. 11:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznosnak találom a listát:)
2010. márc. 3. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!