Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fáradékonyság, merrefelé...

Fáradékonyság, merrefelé indulnál el az okok kiderítésében?

Figyelt kérdés

2023. jan. 18. 15:37
1 2
 11/17 Senior Séf ***** válasza:
100%

Első körben a mellékvese irányába.

Ezek a szőlőszemnyi szervecskék a veséd tetején csücsülnek, és a szervezeted üzemanyag tartályaként, életerő tankjaiként a pajzsmirigyeddel és a többi hormontermő szerveddel együtt, csapatban működnek.

3 fő csapásirány mentén tudod belesodorni magadat abba, hogy kifáradjon és kiégjen ez a tengely és ennek eredményeképpen te krónikusan úgy érezd magad, mint akiből kiszipolyozták az életerőt.

De először akkor nézzük, hogyan is jutottál el a “mellékvese fáradtságig”?

• Az egyik a lelki-és emocionális stressz, aminek a terhei alól a legnehezebb mentesíteni magunkat, sőt, igazából nem is lehetséges a 21. századi világban, amiben élünk, azt viszont igenis meg tudjuk változtatni, ahogyan reagálunk a minket körülvevő stressz forrásokra, és ahogyan kezeljük azokat.

• A másik fő ok a vércukor szint egyensúlytalansága, mert amikor helytelen étkezéssel felküldöd a vércukor szintedet az egekbe, akkor hirtelen le is fog esni, és ez a vércukor hullámvasút egy belső, láthatatlan stresszhelyzetet generál a szervezetedben, aminek a hatására kitaláltad melyik szervednek kell lereagálni a helyzetet extra kortizol, vagyis stresszhormon termeléssel? Igen, a mellékveséknek!

• A harmadik hozzájáruló pedig szintén láthatatlanul munkálkodik a háttérben, ez pedig a bélrendszer egyensúlytalanságai. Hiszen ha valamilyen diszbiózis vagy krónikus fertőzés ólálkodik a bélrendszerben, az szintén belső, láthatatlan stresszként ró terhet a szervezetre, leterhelve ezzel a mellékvese tengelyt.

Ha tehát ki szeretnéd húzni magadat ebből az állapotból, akkor nagyon fontos, hogy étrend és életmódváltással kezdd, megtanuld kezelni a stresszt, hogy kiegyensúlyozd a vércukor háztartásodat és hogy helyreállítsd a bélrendszer egészségét.

2023. jan. 24. 18:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Jobban vagy?
2023. jan. 24. 18:31
 13/17 A kérdező kommentje:
Senior: hol tudok az utolsó három sorodnak utánaolvasni?
2023. jan. 24. 18:54
 14/17 anonim ***** válasza:
Még pajzsmirigy is lehet, alulműködés. Azt is érdemes nézetni.
2023. jan. 26. 05:33
 15/17 Senior Séf ***** válasza:
100%

Igen, utolsó, a pajzsmirigy is lehet, de az már csak az agyalapi mirigy diszfunkciójából, a TSH hiányától jelentkezik. A hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengelyt egy háromlábú széknek képzeld el. Akármelyik lábát rúgod ki, borul az egész,

Kérdező, nem hiszem, hogy valahol találsz olvasnivalót, ami így egyben ok-okozati összefüggésben tárgyalja a kérdést. Ezeket az infókat darabonként tudod csak összecsipegetni. Ez az akadémikus orvoslás hátránya; nem az okokat keresi, hanem a tüneteket kezeli. Persze annak is megvan a maga haszna és létjogosultsága.

2023. jan. 27. 09:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, kilences vagyok.

Nem szívtam fel magam, nyugi. Amire azt mondtam, hogy nem gondoltad komolyan, az az, hogy itt tetted fel ezt a kérdést. Úgy értem, teljesen egyértelmű, amit a válaszomban is leírtam. Ha úgy gondolod, hogy valami probléma áll a háttérben, az első, ahova menned kell, az a háziorvos, mert ő az, aki a beutalókat is tudja adni szakorvosokhoz, ő kérhet neked labort, ami szintén egy alap vizsgálat... Itt mindenki le tudja írni neked a lehetséges irányokat, de annyi van belőle, mint csillag az égen, ha az egyetlen panaszod, hogy fáradékony vagy, mert mondhatni az összes létező betegség okozhatja ezt, komolyabb meg abszolút nem veszélyes, és könnyen kezelhető problémák is. Tehát irány a háziorvos először is, de ennek nagyjából nyilvánvalónak kell lennie. Ezért írtam, hogy nem gondoltad komolyan, hogy egy ilyen oldalon, mint ez, kérj tanácsot, kihez menj. :"D Viszont nem bántásból írtam. Szóval bocsi, ha így tűnt. Remélem, megoldódik a gondod.

2023. febr. 7. 04:49
 17/17 anonim ***** válasza:
55%
lelki okai vannak,ez biztos
2023. febr. 7. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!