Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől érzem így magam?

Mitől érzem így magam?

Figyelt kérdés

Tegnap 8 órán át mentem-jöttem a városban, intéztem az ügyeimet, semmi bajom nem volt.

Ma csak egy helyre mentem és szinte alig tudtam gyalogolni. Valahogy úgy éreztem magamat, mintha egy nagy felfújt lufi lennék, ami nem rugalmas és majd szétdurran. Nem úgy értem, hogy a hasam, hanem az egész testem.

A lábaimat alig tudtam mozgatni, a térdemnél behajlítani, minden mozdulat, az egész testemben olyan kényelmetlen.

Néha semmi bajom nincs, néha pedig ilyen vagyok, nem tudom, miért.

Van rajtam túlsúly, ez tény. Sajnos általában a munkahelyemen sokat ülök.

Viszont azt nem értem, miért érzem magamat néha úgy, mintha legalább 20 kg-al könnyebb lennék és ilyenkor akár futni is tudnék.

Egy másik napon pedig, mintha 20 kg-al nehezebb lennék, kapkodok a levegőért, ha egy kicsit gyorsabban gyalogolok, minden fizikai megterhelés rosszul esik.

Valakinek vannak hasonló tünetei, tapasztalatai?

2022. aug. 10. 22:44
 1/2 A kérdező kommentje:
Senki?
2022. aug. 11. 21:09
 2/2 anonim ***** válasza:

1. Kimerülés, ami csak másnap, harmadnap jelentkezik.

2. Frontérzékenység. Én az időjárás egy számomra ismeretlen összetevőjére vagyok érzékeny. 60%-ban bejön, hogy rosszabbul vagyok, ha melegszik az idő. A hőséget szeretem, de amíg melegszik, az borzalmas.

Sajnos a kor előre haladtával egyre rosszabb lesz. Próbálj meg minél többet mozogni, amunkahelyen és otthon is, azzal lassítod a romlást. Minden porcikádat naponta, vagy naponta többször mozgasd át. Én is idehaza emelgetem a súlyt (csak 4 kilósakat, és csak havi szinten), futok az utcán szinte naponta 20 métert, többre nem vagyok képes. Koromnál 5 évvel fiatalabbnak nézek ki, de 20 évvel idősebbnek érzem magam. Ez van, el kell fogadni, de nem elfelejteni, hogy az élet a mozgás, az evéssel meg csak a méreganyagokat visszük be a szervezetünkbe. (Mindjárt megkeresem a mogyorós csokimat, mert a sóvárgás túl erős.:))

2022. aug. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!