Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért érzem magam rosszul, ha...

Miért érzem magam rosszul, ha dícsérnek?

Figyelt kérdés

Miért lehet ez? Ha pl megdícsérnek, hogy nagyon szépen nézek ki, kényelmetlenűl érzem magam és elkezdek szorongani. Fontos, hogy akkor is így érzem magam, ha nem gúnyolódásból, vagy rosszindulatból mondják, hanem mert tényleg, őszintén így gondolják. (Onnan tudom, hogy anyukám is meg szokott dícsérni, ha jól nézek ki, és akkor is rendszeresen így érzem magam és ő sosem gúnyolódna rajtam)

Furcsa ez az érzés még számomra is, mert az lenne a normális reakció, ha jól érezném magam egy dícsérettől, nekem pedig pont az ellenkezője van, nem értem miért reagálom így le ezeket a helyzeteket

Nem azzal van a fő problémám, ha amit csinálok megdícsérik (ezzel nincs is mondhatni bajom), hanem ha engem dícsérnek, az frusztrál nagyon, főleg, ha az a kinézetemre utal. Azt utálom

2022. aug. 9. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Önértékelési gond?

Lehet, azért szorongsz, mert nem hiszed el, hogy komolyan mondja a másik, nem hiszed el, hogy van benned érték.

2022. aug. 9. 17:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Talán lehet ez is a probléma, de nem érzem azt, hogy utálnám a kinézetem. Alapvetően meg vagyok elégedve azzal, ahogy kinézek.
2022. aug. 9. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Nem feltétlen a kinézetedre vonatkozhat az önértékelési gond.

Nem tudom, mennyi idős vagy, de a későkamaszoknál egyre gyakoribb az, hogy nincsenek önmagukkal megelégedve.

2022. aug. 9. 17:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom, én nem érzem azt, hogy ne lennék megelégedve önmagammal. Nincsenek nagy elvárásai senkinek velem szemben semmilyen téren, még saját magammal szemben sincs szinte semmilyen elvárásom. Úgy gondolom amit teszek az elég, és jól van.

Amúgy meg nemsokára 17 leszek.

2022. aug. 9. 18:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!