Éjjelente arra kelek, hogy valami beszúr a szívem tájékán. Lehet ez szívbetegség jele, vagy "csak" szorongás?
Én a 2.vagyok. Nekem kb 3 éve kezdődött, hasonló módon. A családban van kardiológus, kivizsgáltak alaposan, de szerencsére semmit nem találtak.
Illetve egy picike értagulatot, de nem igényelt egyéb beavatkozást, megneztek hogy a vérnyomásom nem magas e (24 órán keresztül volt rajtam a mérő), de nem.
Van kb 6,8 kg túlsúlyom, azt kellene leadnom, rajta vagyok. Én 49 éves nő vagyok.
Szia,
Amit írok nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot.
Az első fontos, ahogyan a többiek is írták kizárni a szervi problémát. Tehát háziorvos, beutaló kardiológia.
Ha nem találnak semmit akkor valószínűsíthető egy apró pánikroham, vagy szorongás okozta pszichoszomatikus tünet. A stressz szintről nem írtál de amíg orvos nem lát, addig is próbálj relaxálni minél többet (A jógában egy jó kis padmanaszanaban eltölteni egy napi 2x20percet a légzésedet figyelve), ha lehet szedj egy kis magnerotot (nyálkahártyán keresztül oldódik a magnézium) vagy ha nem akarsz szétrágni tablettákat akkor egy kis panangint. Figyelj a folyadékfogyasztásra (2-3l) és rendszeres testmozgásra.
Boldog Napokat!
Chris
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!