Félek a szívbetegségektől mit tehetnék?
Nekem is volt hasonló időszakom, leginkább pánikzavar miatt futás után összevissza vert a szívem, olykor még pánikrohamot is kaptam ennek hatására és rohantam vele a sürgősségire :D, semmit nem találtak, kardiológus is mondta minden rendben. Aztán kinőttem ezt a félelmet. Nem írtad le hogy mennyire vagy edzett stb. én azt javasolnám fokozatos terheléssel szoktasd rá magad hogy a szívdobogás érzet megterheléskor normális, sőt megfelelő edzettséggel még csökkenni is fog.
Sovány vigasz: az álomban való elhalálozás után a sportolás közbeni hirtelen szívleállás vezeti a rangsort kíméletességben, ez utóbbinál tünetek sincsenek, szóval nyugi észre sem vennéd.
Hát ez tényleg k...a nagy vigasz.
Kérdező én is hasonló helyzetben vagyok. Nem te vagy a légzési arritmia-s ?
2-es koncentrálj inkább az első részre amit írtam. Nekem detto ez volt, segíteni próbálok. A valódi szívproblémák első tünete nem azzal jár hogy az emberek attól rettegnek mozgás közben hogy baj lesz, főleg nem 6 éven keresztül. Ez amit a kérdező leírt 90 százalékban hasonlít az én esetemre, pszichológushoz továbbítottak anno, szedtem xanaxot x ideig ha bedurvult, és ugyanúgy mozogtam, függetlenül attól, hogy milyen kellemetlen volt pszichésen.
Mellesleg a szakirodalomban ez a jelenség kardiofóbiaként ismert. Azaz attól fosik az egyén hogy valami diagnosztizálatlan szívbetegsége van és egyik pillanatról a másikra platty, összeesik.
Szóval kérdező, érdemes lenne egy pszichológussal is beszélni, nekem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!