Szívbetegség lehet?
Figyelt kérdés
Régóta érzem ezt, de mostanában naponta előjön.
Sokszor egyik pillanatról a másikra elkezd ütemtelenül verni a szívem, olyan érzés mintha remegne, vagy nemtudom mihez tudnám hasonlítani.
Kb 1 percig tart és utána abbamarad.
Tavaly voltam ekg-n, illetve szívultrahangon is, ott aztmondták teljesen egészséges a szívem.
Stresszes vagyok egyébként eléggé, régóta küzdök szorongásos betegséggel, de ez azért elég ijesztő szokott lenni.
Mi okozhatja ezt?
2022. márc. 15. 20:41
1/4 anonim válasza:
Na, ez engem is nagyon érdekelne! Nekem a kardiológus Magnerot tablettát ajánlott, kicsit segít, hogy sok magnéziumot szedek, de nálam is nagyon gyakori. Ugyanúgy ekg, uh negatív, mint Neked....
3/4 anonim válasza:
Ha minden vizsgálat negatív, akkor nem a szíveddel van baj, hanem egyszerűen szorongsz és / vagy pánikbeteg vagy. Az is tud ilyet okozni.
4/4 anonim válasza:
Attól, hogy negatív a szív UH-od és hogy negatív a sima EKG-d is, nem biztos, hogy pánikbetegség, és igenis, lehet, hogy van egy szívritmus-zavarod, ami időnként jelentkezik, aztán ahogy jött, el is múlik. Ezeket a, szakszóval úgy mondjuk, paroxismálisan jelentkező ritmuszavarokat az egyik legnehezebb fülöncsípni, ugyanis az EKG-n látszanak, de csakis a panasz alatt készült EKG-n. Panaszmentes időpontban készítve sajnos negatív az EKG ebben az esetben, a szív UH-on pedig egyáltalán nem feltétlenül van ennek bármi jele. Tovább kell vizsgálni ezt a panaszt, 24 órás Holter EKG-val, amennyiben az is negatív lesz, akkor pedig tudsz kapni úgy nevezett transztelefonikus EKG készüléket kölcsönbe, ami két vagy három hétig folyamatosan nálad van, panasz esetén tudsz vele azonnal EKG-t készíteni, és a kórházba azonnal be is jut vele az elkészített felvétel. Kardiológus szakorvos jelölt vagyok, úgyhogy tudom, hogy miket beszélek. Jobbulást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!