Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Megőrülök ettől a melegtől,...

Megőrülök ettől a melegtől, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Itthon nincs klíma, nincs is most rá pénzünk. Van egy ventillátor, de nem sokat használ. Folyamatosan gyengének érzem magam, szédelgek. Iszom 2-3 liter vizet, többször letusolok, hideg vízzel meglocsolom magam, de folyamatosan izzadok és melegem van. Sosem volt ezzel problémám, de most nagyon nehezen birom. 2-3 órákat alszom éjszaka is, mert nincs levegő, hiába van minden tárva nyitva.

Párszor elmegyek a héten úszni, egyedül a vízben érzem jól magam.

Mit csináljak ezzel? Már folyamat stresszes és ideges vagyok ettől. Tegnap meg míg sorban álltam a boltban majdnem elájultam.

25 éves vagyok, elméletileg nem kéne hogy ennyire megviseljen.

2021. jún. 25. 13:10
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Tehát, értem!:D
2021. jún. 29. 17:29
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sem ittam soha "előre". És persze, inni kell, hogy ki ne száradjunk, de ahhoz, hogy ettől kevésbé lenne melegünk, semmi köze. Mégis, mivel végre találtak valamit, ami olcsó, könnyen megvalósítható, ezt emelték a hőség elleni küzdelem élharcosává, munkavédelmi törvény szintjén is. Hogy kötelezően előírjuk munkahelyeken, urambocsá iskolákban a max 26 fokot, ááá, ott az ingyenvíz, aztán mindenki fogja be. (Érdekes módon télen meg fűteni kell, 5x annyiba kerül telepíteni, az mégis előírás, pedig ott meg lehetne operálni a meleg teával, meg a nagykabáttal. Sajnos kell még 1-2 évtized, mire a felső hőmérséklethatár biztosítása is kötelező lesz)
2021. jún. 29. 18:10
 23/25 TappancsMancs ***** válasza:
100%
16/ A tenger vize túl sós - meg hát nem tengervizet írtam :) a tengerek só/víz aránya nyilván már túlzottan sós, de kicsi sót kell pluszban fogyasztani ilyenkor. Az izzadtság is sós, gondolom nem mondtam újat. Szóval némi só pótlás is kell a víz mellé, de nem a tengervíz sósságának arányában, nyilván.
2021. jún. 30. 07:30
 24/25 TappancsMancs ***** válasza:
84%

17/

"A vízivás fontos dolog, de hogy miért kerül elő mindig, mint a meleg ellen védő dolog, az felfoghatatlan. Sajnos már egyenesen intézményesítve is van, a törvényben is letudták azzal a meleg ELLENI védekezést, hogy ilyen meg olyan italt kell biztosítani."

A hideg ital biztosítása nem azért van, mert véd az ivás a melegtől, hanem hőségben többet izzadunk és szükséges a víz utánpótlása. Szerintem ilyet nem is írtak sehol, hogy az ivás védene a melegtől, de ha valahol így írták, akkor az egy elírás lehetett, de szóval nem azért van és nem is mondanak ilyet.

Ez meg tényleg, hogy 4 liter ez nyilván több dolog összevetve adhatja ki, a tv az ... :) Mindenki a test méretei és az adott környezet alapján jó ha iszik. A szomjasságot azért pontosítanám, mert sokan manapság keveset isznak és nem szomjasak, a szervezet hozzászokik a kevés iváshoz, de ez ettől még nem egészséges. Ilyenkor vissza kell szoktatni a szervezetet a rendes iváshoz, és a szomjasság csak akkor lehet mérvadó. A szomjasságra alapozni ezért nem lehet feltétlenül, az emberek túl kevés vizet és sót fogyasztanak, ami egészségtelen, a szervezet nem működik jól ha ezek az alapvető igényei kevesek.

De pl egy kánikulában, tűző napon végzett nehéz fizikai munka még a 4 literrel sincs pótolva, ott a duplája is simán kellhet. Különben erőtlenség lesz belőle.

2021. júl. 1. 07:57
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Képzeljétek megbuktam. Az utolsó vizsgámat már nem tudtam megcsinálni, legyőzött a meleg.

Úgy sajnálom, egyszerűen nem fogott az agyam.:/

2021. júl. 1. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!