Megőrülök ettől a melegtől, mit csináljak?
Itthon nincs klíma, nincs is most rá pénzünk. Van egy ventillátor, de nem sokat használ. Folyamatosan gyengének érzem magam, szédelgek. Iszom 2-3 liter vizet, többször letusolok, hideg vízzel meglocsolom magam, de folyamatosan izzadok és melegem van. Sosem volt ezzel problémám, de most nagyon nehezen birom. 2-3 órákat alszom éjszaka is, mert nincs levegő, hiába van minden tárva nyitva.
Párszor elmegyek a héten úszni, egyedül a vízben érzem jól magam.
Mit csináljak ezzel? Már folyamat stresszes és ideges vagyok ettől. Tegnap meg míg sorban álltam a boltban majdnem elájultam.
25 éves vagyok, elméletileg nem kéne hogy ennyire megviseljen.
17/
"A vízivás fontos dolog, de hogy miért kerül elő mindig, mint a meleg ellen védő dolog, az felfoghatatlan. Sajnos már egyenesen intézményesítve is van, a törvényben is letudták azzal a meleg ELLENI védekezést, hogy ilyen meg olyan italt kell biztosítani."
A hideg ital biztosítása nem azért van, mert véd az ivás a melegtől, hanem hőségben többet izzadunk és szükséges a víz utánpótlása. Szerintem ilyet nem is írtak sehol, hogy az ivás védene a melegtől, de ha valahol így írták, akkor az egy elírás lehetett, de szóval nem azért van és nem is mondanak ilyet.
Ez meg tényleg, hogy 4 liter ez nyilván több dolog összevetve adhatja ki, a tv az ... :) Mindenki a test méretei és az adott környezet alapján jó ha iszik. A szomjasságot azért pontosítanám, mert sokan manapság keveset isznak és nem szomjasak, a szervezet hozzászokik a kevés iváshoz, de ez ettől még nem egészséges. Ilyenkor vissza kell szoktatni a szervezetet a rendes iváshoz, és a szomjasság csak akkor lehet mérvadó. A szomjasságra alapozni ezért nem lehet feltétlenül, az emberek túl kevés vizet és sót fogyasztanak, ami egészségtelen, a szervezet nem működik jól ha ezek az alapvető igényei kevesek.
De pl egy kánikulában, tűző napon végzett nehéz fizikai munka még a 4 literrel sincs pótolva, ott a duplája is simán kellhet. Különben erőtlenség lesz belőle.
Képzeljétek megbuktam. Az utolsó vizsgámat már nem tudtam megcsinálni, legyőzött a meleg.
Úgy sajnálom, egyszerűen nem fogott az agyam.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!