Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Megőrülök ettől a melegtől,...

Megőrülök ettől a melegtől, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Itthon nincs klíma, nincs is most rá pénzünk. Van egy ventillátor, de nem sokat használ. Folyamatosan gyengének érzem magam, szédelgek. Iszom 2-3 liter vizet, többször letusolok, hideg vízzel meglocsolom magam, de folyamatosan izzadok és melegem van. Sosem volt ezzel problémám, de most nagyon nehezen birom. 2-3 órákat alszom éjszaka is, mert nincs levegő, hiába van minden tárva nyitva.

Párszor elmegyek a héten úszni, egyedül a vízben érzem jól magam.

Mit csináljak ezzel? Már folyamat stresszes és ideges vagyok ettől. Tegnap meg míg sorban álltam a boltban majdnem elájultam.

25 éves vagyok, elméletileg nem kéne hogy ennyire megviseljen.

2021. jún. 25. 13:10
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Csak túléljük valahogy:DD

9-es, én múlt héten végeztem velük, akkor még emberibb volt az idő. Kitartást Neked!

2021. jún. 25. 15:17
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Pedig az egyetlen megoldás a klíma. 1 év alatt össze kell rá szedni a pénzt, aztán beszereltetni. Jobb, mint 20 évig minden nyáron megdögleni a melegben.
2021. jún. 25. 21:35
 13/25 A kérdező kommentje:
Igen, az lesz most a terv nálunk is. Csak itt a covid alatt megszűntek a munkáink és így a megtakarításaink is. Most kezdünk lábra állni.
2021. jún. 26. 00:45
 14/25 TappancsMancs ***** válasza:
100%
A ventilátort hajnalban tedd az ablakhoz amennyire közel tudod, úgy, hogy nyilván ne eshessen ki az ablakon, és a hajnali (03-04 óra tájéka) 20 fokot befelé fúvassad. Addig amíg kint elkezd melegedni, ami kb. 06-07 óra környéke, akkor meg ablak becsuk, ki van szellőztetve és estig elmegy valahogy. Jobb lesz mint e nélkül. Meg a szokásos hideg ital, zuhany, stb.
2021. jún. 29. 07:29
 15/25 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Ne csak vizet pótolj hanem a sót is, mert azt is kiizzadod! Fontos ez is!
2021. jún. 29. 07:31
 16/25 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, de én azt hallottam,hgoyha pl valaki egy lakatlan szigeten van, ami addig lakatlan volt, amíg ő nem költözött oda, vagy , ez most lényegtelen is igazából; de, ha valaki sós vizet iszik; akkor az hamarabb kiszárad; mintha nem inna egyáltalán vizet. Én ezt hallottam.
2021. jún. 29. 14:26
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
A vízivás fontos dolog, de hogy miért kerül elő mindig, mint a meleg ellen védő dolog, az felfoghatatlan. Sajnos már egyenesen intézményesítve is van, a törvényben is letudták azzal a meleg ELLENI védekezést, hogy ilyen meg olyan italt kell biztosítani. Csakhogy nem szomjasak vagyunk, hanem melegünk van és ettől nem lesz kevésbé.
2021. jún. 29. 15:37
 18/25 anonim ***** válasza:
36%

Énszerintem attól, hogy ki ne száradjunk, mer akko ájul az ember, meg esik össze.

Amúgy én annyit mondanék, hogy nem kell agyba-főbe állandóan vedelni, se vizet, se semmit; hanem mindig elég csak akkor inni, amikor szomjasak vagyunk. Tehát, amikor az ember érzi, hogy szomjas, akkor kell, tehát nem állandóan; meg én is hallottam a tv-ben, hogy "4 litert kell"; hát, szerintem ezt nem kell számosítani, meg amúgy lehet, hogy akinek kell ennyi a szervezetének, akkor az iszik is; mert ha érzi, hogy szomjas, akkor lehet, hogy pl egy nagydarab ember megiszik annyit , magától is; mert szomjas; meg mindenki más is igyon annyit, amennyire szomjas, amennyi jól esik neki. Tehát, lehet, hogy ahol bemondták, hogy 4 liter kell, ott nem biztos, hogy jól értelmeztek valamit talán szerintem. Hogy mindenki igyon annyit lehetőleg, amennyi jól esik neki, a négy liter az meg mondjuk csak egy irányadó becslés; tehát ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek, mégha már nem kívánja is, magába kell erőltetni annyit; hogy pl vannak egyliteres üvegei; és akkor nézi, így számolgatja, hogy "hát, én ma már két-és fél liter vizet megittam; akkor még kell nekem 1,5 liter, hogy meglegyen az a vízmennyiség bennem, amennyit a tv-ben mondtak. Tehát nem így számolgatni kell, hanem "amikor szomjas vagy, igyál!" tehát ez csak egy ilyen átlagos becslés lehetett, de alapvetően mindenki igyon annyit, amennyi jólesik; mert a szervezete intelligens, jelzi, ha le kell küldeni folyadékot, tehát nem kell eszement módon állandóan inni, az ember csak észreveszi, ha szomjas. Az egy másik dolog, hogyha hosszabb kirándulást tervez, nem csak pl leugrik a negyedórányira lévő boltba, akkor lehet, hogy jó, hogyha visz magával egy kis vizet; de akkor mondjuk lehet azt üdítőspalackban is, hogyha pl kenyérért megy, akkor ne fizettessék ki vele kétszer pl azt az ásványvizet mondjuk. De, tehát, hogyha messzebbre megy ilyen nemtom ilyen egyórás, vagy mittudomén, szóval akkor praktikus lehet magunkkal vizet vinni, pl egy erdei túrához, vagy akármi. Vagy pl pénzt vinni, hogy ha látunk valami büfét, és innánk, akkor ihassunk. Szóval nem kell mindenkinek kifejezetten 4 litert magába erőltetni, csak valaki kiszámolt egy ilyen adatot, hogy ilyenkor nagyjából ennyit szokott egy átlag felnőtt ember szervezete igényelni, de ez tehát nem azt jelenti, hogy te ha már ittál mondjuk aznap 3 litert, és már tökre nem vagy szomjas, akkoris erőltessél magadba bele mégegy litert. :):) Tehát ez szerintem fontos, hogy annyit igyunk ,amennyit a szervezetünk igényel, ha két litert, kettőt, ha hármat, hármat, ha ötöt, ötöt; tehát a lényeg, hogy annyit igyunk amennyi jól esik, amennyit igénylünk.

2021. jún. 29. 16:03
 19/25 anonim ***** válasza:
57%

*Ja és mégegy; ja nem, mert kettő

1Azért írtam,hogy üdítős palackba tölteni vizet,mert akkor látják, hogy azt nem ott vetted, tehát akkor fel sem merül, hogy te azt ott mégegyszer fizessed ki; de mondjuk lehet úgyis azt ami már a tied,mert már valahol, valamelyik boltban kifizetted, akkor az már a táskádban lesz, és nem a kezdedben az új cuccokkal, amiket még nem fizettél ki, hanem most tartod a kosaradban, bevásárlókocsidban, hogy mindjár' viszed a pénztárhoz.

2 Amúgy szóval mindig csak annyit igyunk, amennyit éppen érzünk, tehát azt én se úgy értettem, hogy rögtön, hirtelen meg akarná valaki egyben írni a 4 litert; mert az már tuti sok lenne; amúgy nekünk pár napja volt olyan, hogy nem volt leves, és én helyette se ittam négy litert egész nap, 174 cm vagyok, kb 65 kiló, na, és tehát, amikor én nem ettem levest aznap, akkor se kellett nekem szerintem tutira 4 liter; tehát aki ezt kiszámolta, az azokból az adatokból volt meg, amik neki megvoltak. Tehát ez sem biztos, hogy pontos, tehát ne számok szerint igyunk, hanem érzésre,hogy jó legyen.

2021. jún. 29. 16:11
 20/25 anonim ***** válasza:
57%

*de szóval én nem értek hozzá, hogy szokott-e az átlag ember annyira szomjas lenni, hogy napi 4 litert is megigyon, magától. Tehát én ezt nem tudom, csak valaki mondta gondolom irányadónak, hogy neki ennyi jött ki, és biztos ügyesen számolta ki,

De tehát annyit igyunk, amennyi jól esik. :)

2021. jún. 29. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!