Megőrülök ettől a melegtől, mit csináljak?
Itthon nincs klíma, nincs is most rá pénzünk. Van egy ventillátor, de nem sokat használ. Folyamatosan gyengének érzem magam, szédelgek. Iszom 2-3 liter vizet, többször letusolok, hideg vízzel meglocsolom magam, de folyamatosan izzadok és melegem van. Sosem volt ezzel problémám, de most nagyon nehezen birom. 2-3 órákat alszom éjszaka is, mert nincs levegő, hiába van minden tárva nyitva.
Párszor elmegyek a héten úszni, egyedül a vízben érzem jól magam.
Mit csináljak ezzel? Már folyamat stresszes és ideges vagyok ettől. Tegnap meg míg sorban álltam a boltban majdnem elájultam.
25 éves vagyok, elméletileg nem kéne hogy ennyire megviseljen.
Nálunk még venti sincs, viszont van medence, az segít a helyzeten.
Esetleg vizes törölköző segíthet még.
A csuklód, bokád, és a tarkód hűtsd folyamatosan hideg vízzel, borogatással, törölközővel.
Tedd bele a lábad hideg vizes lavorba, amíg pihesz.
Teríthetsz magadra hideg vizes lepedőt is.
A ventillátortól is szédülhetsz; hogy amúgy meleg van; de folyamatosan fújja az arcodba a hideg levegőt. Én olyankor szoktam;
mert a hőháztartásom nemigazán tudja, hogy olyankor mi van.
Pl, ha egy házban nem lehet állítani egyenként a radiátorokat; megy a fűtés ezerrel; de közben nyitva van az ablak; hiába, hogy jön rád a jó, friss levegő; és akkor szal asszem , ez megzavarhatja az ember hőháztartását; és akkor meg tehát, amikor egyszerre jön rá a hideg -és a meleg levegő; akkor meg szédül pl.
Ha van redőny, akkor azt ilyenkor akár teljesen is lehúzhatod; hogyha működik, valamennyire kizárja a meleget, elszigetel a melegtől, és árnyékol. Innivalót ugye értelemszerűen, ha szomjúsággal jelez a szervezeted, hogy innod kéne , akkor igyál.
A függöny behúzását nem feltétlenül ajánlom, mert attól is lehet bent melegebb.
Akár le is vetkőzhetsz, ha úgy kényelmesebb, viszont,ha rajtad van a ruha, akkor az fel is szívja az izzadtságot, amitől nem tocsogsz benne, tehát a teljes levetkőzést nem ajánlom.
Amúgy mégegy, ez nem pont idevaló; de pl volt olyan, hogy valamelyik osztálytársam topban volt iskolába, vagy hát ilyen "spagettipántos" trikóban, csaj; és akkor, na, szóval neki a kapcsán megállapítottam; hogy ha valakin ugye több réteg ruha van, akkor attól van melege; ha meg valakin caak ilyen kis ujjatlan van, akkor annak meg attól lehet jobban melege, hogy közvetlenül süti a bőrét a nap.
Másik, talán lehet jó ugye valami ilyesmit írtak már előttem,hogy lavorba rakod a lábadat kellemes hőmérsékletű vízben ha áztatod, akár lehet jó, arcodat is megmoshatod. Amúgy törölközz meg ezek után, ne legyen gombás; de mondjuk melegben legalább remélhetőleg hamar megszárad, ha már szeretnéd magad megszárítani.
Drága kérdező!
Ugye már nincsenek vizsgáid. Nekem igen és esküszöm az idegösszeomlás szélén vagyok.
Én vizes pólót viselek otthon melltartó nélkül a lakótársak nagy örömére.
23L, D kosárméret ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!