Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácstalan vagyok, nem...

Tanácstalan vagyok, nem akarok konfliktust, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Az ország keleti felében élünk a párommal. Végre 5 év után eljutunk nyaralni, 3 hét húlva indulnánk, Zalakarosra.

De az indulás előtti napra a párom nővére, szervezett a kislányának egy születésnapi bulit, amin kb. kötelező a megjelenés. A baj az, hogy a párom nővére 300 km-re él tőlünk, ezáltal ez az egész szülinap egy egész napos program lenne, másnap reggel pedig indulnánk nyaralni. Ráadásul a szüleit is fuvarozni kellene a szülinapra, mert közülük egyikük sem vezet. Ti mit tennétek? Mennyi idő, míg összekészül az ember egy 1 hetes nyaralásra? Elmennétek a kislány szülinapjára? Mi legszívesebben lemondanánk, úgy gondoljuk, hogy nem igazán tudnánk akkor összekészülődni nyugodtan, lerendezni mindent... stb. Az a baj, hogy a párom kb. rosszul van, és nem meri megmondani nekik, hogy nem megyünk, mert előre látja, hogy ebből botrány lesz...

2019. júl. 8. 09:09
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
87%

Nincs az a gyerekzsúr, amiért én 300Km-t utazzak. Még akkor se, ha semmi más dolgom nem lenne. Megharagszik? - az se baj, ha az életben nem szól hozzám többet. Az ilyen erőszakos, rátarti gyökrekere abszolút nincs szükségem.

Méghogy kötelező megjelenés... :D

2019. júl. 8. 14:34
 32/44 anonim ***** válasza:
72%

Egyetértek az előzőekkel, különösen 31-essel.

Én 300 km-re egy napra el sem indulnék. Ha nem végig autópályán, gyorsforgalmi úton mentek, akkor ez simán lehet 4-5 óra, aminél még én (felnőtt, egészséges férfi) is igényelnék egy 15-20 perces szünetet, szóval az 5 óra odaút és 5 óra visszaút szinte bizonyosan meglenne. Namost az mit jelentene? 6-kor kelés, 7-kor indulás, hogy délre pont beessetek és du. 3-kor hazaindulás, hogy este 8-ra hazaérjetek. Kivéve, ha lesz egy torlódás útfelújítás vagy baleset miatt, mert akkor lekésitek az ebédet, ill. még később értek haza. Ez egy kemény műszak, ez nem pihenés és szórakozás.

Amúgy, ha nagyobb (jobb közlekedésű) településről indulnék és érkeznék, akkor eleve ekkora távolságra tömegközlekedéssel utaznék. Akkor legalább nem gond, ha elalszom hazafelé. Úgyhogy már csak ezért se fuvaroznék senkit, legföljebb megmondanám, hogy a vonaton szívesen utazom velük.

2019. júl. 8. 14:52
 33/44 anonim ***** válasza:
87%

Lemondanám a gyerekzsúrt. Mit számít, ha megharagszanak? Miért kell minden eseményen mindenkinek részt venni? A szülők meg menjenek vonattal. Olcsóbb is, biztonságosabb és kényelmesebb is.

300 km az legalább 3,5 óra. Oda-vissza 7 óra! Jesszus.

Mikor kezdődik a zsúr? Dél? oda már reggel 8-kor el kell indulni. Mondjuk tart délután 4-ig, de "Maradjatok még, hova siettek" szövegre anyósék nem akarnak majd indulni. A tortúra vége az lesz, hogy lesz este 6, mire elindultok. Hazaértek 10-re. Másnap meg indulhattok nyaralni.

És ki fogja fizetni az útiköltséget? Feltételezem, ha 5 év után juttotok el nyaralni, ki van számolva minden forintotok. 2*300 km nem kevés üzemanyagban, plusz autópályamatrica.

2019. júl. 8. 14:55
 34/44 anonim ***** válasza:
90%
Én őszintén szólva pont leszarnám, ha menne a hiszti és a sértődés, nem hat rám az érzelmi zsarolás. Ne is szóljon hozzán az ilyen selejt bagázs, ddig is legalább nyugi van.. semmi szükség az ilyenekre az életemben. Tudod mikor hagynám, hogy felnőttként ugráltassanak.. Felnőtt emberek vagytok, rég ideje lenne leválnotok, vagy tényleg jó úgy élni, hogy minden körülöttük forog? Ne már.
2019. júl. 8. 18:41
 35/44 anonim ***** válasza:
86%

Utolsóval én teljesen egyet értek. Ha 5 év után sikerülne eljutnom egy normális nyaralásra, pont nem hagynám hogy más egy szülinapi partival bekavarjon nekem. Mondjuk az én családomban ilyen probléma nem lenne, nálunk is 300 kmre laknak a szüleim, testvéreim, nővéremnél két gyerek is van. De nem rángatnak minket minden évben minden szülinapi buli miatt... Szüleim, két testvérem, két gyerek, testvéreim párjai... Azért az elég sok utazás lenne egy évben. Felkoszontjuk egymást telefonomban, ha osszejon a találkozó akkor bepotoljuk az ajándékozást. Nem tudom mit kell ezen ilyen szigorúan venni, hogy mindenkinek kötelezően akkor és ott ott kell lenni, kulonben irgumburgum sértődés. Pff. Az a család is csak a látszatról szól semmi másról.

Személy szerint én egy egyhetes nyaralás előtti napom nem utazgatnek egy nyamvadt szülinapi buli miatt oda vissza 300-300 kmt... Majd utána bepótolnám ha vissza jöttünk. Aki pedig ezt családon belül nem érti meg, az elméjét a búsba. Sértődjön meg. Nekem is vám életem, célom, és nekem is jár a kikapcsolódás.

2019. júl. 8. 19:58
 36/44 anonim ***** válasza:
85%
Eleve bunkoság volt, hogy amikor szervezte a zsurt, nem kérdezte meg a családtagokat, hogy alkalmas e. Ez még egy városban lakoknál is illik családon belul. Ugyhogy a reakcio: Sajnáljuk, de az x nap nem jo nekunk, miért nem kérdeztétek meg? Tartsátok meg nélkulunk a zsurt, mamáékat hozza el kedves férjed vagy tartsd meg más idöpontban. Nekunk ekkor meg ekkor jo. Alapbol a férjednek kellene intézni, de mivel jol meg van félemlitve a családja által, hivd fel a sogornöt te. Ha kifogásokkal jön, mindig azt tartsd észben, hogy ö hibázott. "De aranyom, nem érted hogy meg kellett volna kérdezned elözetesen? Ez alap egy családon belul. Ne várd, hogy mindig mi alkalmazkodjunk." Te ismered öket, készulj válasszal a lehetséges kifogásaikra. Állj ki a pihenésetekért.
2019. júl. 8. 21:29
 37/44 anonim ***** válasza:
76%

En csak egy dolgot jegyeznek meg... A szülinap azért nem egy váratlan dolog. :D

Viszont en se utaznek oda vissza... Vagy ott aludnek vagy nem mennenk. Ez a 2 opcio lenne szamomra

2019. júl. 8. 23:24
 38/44 anonim ***** válasza:
34%

Nem ertem a problemat. A zsur elotti napon bepakoltok, aztan mentek a vendegsegbe, hazajove meg egyszer atnezitek a pakolast, aztan indultok nyaralni.

En egyszer keso ejjel erkeztem haza Parizsbol ugy hogy masnap delelott ment a gepem Istanbulba. Hazaertem, gyorsan bedobaltam, ami kellett, reggel egy oraval elobb felkeltem, atneztem, aztan mentem a repterre minden problema nelkul.

2019. júl. 9. 10:49
 39/44 anonim ***** válasza:
96%

Az a probléma,hogy, bár konkrét településnevek nem derülnek ki,de kb Debrecenből el kellene menni a szülinapra mamáékkal szombaton Tatabányára, úgy hogy vasárnap mennének nyaralni Zalakarosra.

De Mamáékat előbb vissza kellene vinni Tatabányáról Debrecenbe, hogy aztán elinduljanak Karosra.

Szóval nem kell konfliktus, de ezt minden épeszű ember beláthatja, hogy egy baromság.

Vigyétek el Mamáékat a zsúrra, a lányuk meg vigye haza, ti meg mentek nyaralni.

2019. júl. 9. 10:56
 40/44 anonim ***** válasza:
69%

Biztos, hogy nem. Ti meg ne legyetek már piponyák megmondani, hogy nem. Azokkal mernek ilyenekből konfliktust csinálni, akik hagyják magukat.

Határozott nem, és kész.

Az se normális, akik ezért külön panzióba mennének. Azt kifizeti a sógornő? Egyáltalán miért olyan fontos, hogy ti ott legyrtek? Többen legyenek a képeken, amit facre kirak?

2019. júl. 9. 16:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!