Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácstalan vagyok, nem...

Tanácstalan vagyok, nem akarok konfliktust, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Az ország keleti felében élünk a párommal. Végre 5 év után eljutunk nyaralni, 3 hét húlva indulnánk, Zalakarosra.

De az indulás előtti napra a párom nővére, szervezett a kislányának egy születésnapi bulit, amin kb. kötelező a megjelenés. A baj az, hogy a párom nővére 300 km-re él tőlünk, ezáltal ez az egész szülinap egy egész napos program lenne, másnap reggel pedig indulnánk nyaralni. Ráadásul a szüleit is fuvarozni kellene a szülinapra, mert közülük egyikük sem vezet. Ti mit tennétek? Mennyi idő, míg összekészül az ember egy 1 hetes nyaralásra? Elmennétek a kislány szülinapjára? Mi legszívesebben lemondanánk, úgy gondoljuk, hogy nem igazán tudnánk akkor összekészülődni nyugodtan, lerendezni mindent... stb. Az a baj, hogy a párom kb. rosszul van, és nem meri megmondani nekik, hogy nem megyünk, mert előre látja, hogy ebből botrány lesz...

2019. júl. 8. 09:09
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
92%
Én kivennék egy szobát ott valahol, és onnan indulnék Zalakarosra, onnan biztos jóval közelebb van. A fene sem menne még 300 km-t vissza, hogy hazaviogy anyósékat. Menjenek haza vonattal.
2019. júl. 8. 10:36
 22/44 anonim ***** válasza:
93%

Már minden jó ötletet leírtak.

Bátorság, kedves kérdező! Ha eddig mindig úgy volt, hogy ti szó nélkül, esetleg egy kis duzzogás után alkalmazkodtatok, ideje ezen változtatni. És lehet, hogy te hatékonyabban egyeztetsz, mint a férjed, aki szemmel láthatóan erősen szorong ettől a helyzettől, nyilván nem véletlenül. Ebben a családban nincs valami nagy kultúrája az egymás igényeire való odafigyelésnek.

Nagyon kedvesen hívd fel a sógorékat, és oszd meg velük a problémát. Esetleg sajnálkozhatsz kicsit, amiért nem egyeztettek veletek hamarabb. Aztán megkérdezheted, hogy mit gondolnak a helyzetről.

De csak olyan megoldásban menj bele, ami nektek is elfogadható. Nyugodtan hangoztasd az igényeiteket, legjobb, ha előre leírod, mik azok a pontok, amihez feltétlenül ragaszkodsz. Pl. nem akarsz a nyaralás előtti napon 600km-t autózni. Nem akarsz egy nappal később nyaralni indulni.

És hasznos, ha néhány kompromisszumos javaslat is van a tartsolyodban, pl. ogy odafelé elviszitek a nagyszülőket, de hazafelé nem tudjátok ezt vállalni. Vagy a szülinap családi ünneplését toljátok el egy héttel előbbre esetleg a nyaralásotok utáni hétvégére.

Sok családban így szervezik ezt, nem lehet több száz kilométerről mindenkit egy önkényesen kijelölt napra összetrombitálni. Főleg ahogy nőnek a gyerekek, és iskolai programjaik, sportversenyük, baráti meghívásaik lesznek. Sőt, később munkahelyi elfoglaltságaik is lehetnek, ami miatt nem ugraszthatók tetszőleges hétvégén. Ilyen egyébként nektek is lehetne.

A szülők ünnepeljék meg a kislányt a születésnapján, a családi buli pedig akkor legyen, amikor a család ráér.

2019. júl. 8. 10:37
 23/44 anonim ***** válasza:
93%

Talán már késő, de akkor benyögtem volna, hogy oké, de akkor

1. mi ott alszunk, mert onnan indulunk nyaralni

2. a szülők oldják meg a hazajutást nélkülünk, lásd 1. pont.

2019. júl. 8. 10:55
 24/44 anonim ***** válasza:
97%
"esetleg azzal gyorsithatod,ha megkered a ferjedet, tegyek ki elöre, amit vinni akar." Vagy a férj bepakol magának. Nálunk mindenki magának pakol, felnőtt férfi, nem gyerek.
2019. júl. 8. 11:24
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
#24 igaz! :)) de nalunk inkabb en pakolok, ha közösen viszünk egy böröndöt, mert ha ö pakol, akkor kb. a fele sem ferne bele, amit vinni akarunk. :))))
2019. júl. 8. 11:42
 26/44 anonim ***** válasza:
47%
Nekem tíz perc, a gyerekeké is. De akár előtte két nappal is be lehet pakolni. Nem értem a problémát.
2019. júl. 8. 11:55
 27/44 anonim ***** válasza:
54%
Nem mennék. Ismerem magam, napokra előre nem tudnék bepakolni, mert használom a cuccaimat, fáradtan meg nem megyek nyaralni.
2019. júl. 8. 12:20
 28/44 anonim ***** válasza:
97%

Elviszitek a szülőket a szülinapra, mama,apa, te, a párod, a bőröndök be a kocsiba.

15 - 20 perc elég bedobálni mindent, csak minden legyen kimosva, ami kell.

Olcsó szoba valahol a közelben. Reggel mamáéknak néztek egy vonatot, ami hazaviszi őket, vagy majd a a lányuk megoldja, megoldja, ha ragaszkodik a jelenlétetekhez. Ti meg reggel szépen indultok a nyaralásotokra :)

Jegyezd meg, hogy olyat hogy az mindig, mindenkinek jó legyen, nem tudsz csinálni, néha magatokat is előtérbe kell helyezni.

2019. júl. 8. 12:34
 29/44 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen egyetértek néhány válaszolóval. Gyerek szülinapjára mennék, nem őt büntetném. Nyaralás előtt 2 nappal összepakolnek, az ugye a szulinap elotti nap. Szülinap reggelén, csak kb reggeli, gyors osszepakolas, h rendbe érjunk haza. Én elotte mindig kitakaritok es tuti kimosok mindent, mert utálom ha akkor kell kapkodni mikor hazamegyunk. Sőt én be is vásárlok otthonra. Csak kenyeret veszünk hazafele, így szinte csak a hazavitt cuccokat kell elpakolni, kimosni. Szóval reggeli, felvenni anyosekat, szulinap. Este szállás valahol, vagy anyosekkal vagy kulon ha megis este mennek haza. Ha masnap mennek haza, akkor egyutt meg egy reggeli, ők mennek vonathoz. Kényelmes. Ti meg tovább nyaralni. Mindenki boldog, kipihent.
2019. júl. 8. 13:34
 30/44 anonim ***** válasza:
92%
Biztos le leszek pontozva, de 38 éven keresztül ugyanezt csináltuk, mint a kérdező. A férjem testvére, és az édesanyja bármit kitalált, mindig mi engedtünk, lemondtuk vagy elhalasztottuk a programunkat, hogy a család kedvére tegyünk. Gyakorlatilag irányították az életünket. 2 évvel ezelőtt lett végleg elegem az állandó megfelelés-kényszerből. Férjemnek és családjának is nemet mondtam. Azóta ugyan nem sokat találkozunk, de én határtalanul jól érzem magam. Bánom, hogy nem 40 évvel korábban mondtam nemet. Nem utaznék 600 km-t előző nap, nem pakolnék be 2 nappal hamarabb, nem vinném el az anyósomat, hanem kényelmesen előkészülnék a nyaraláshoz, és a kiszemelt napon utaznék. A mi családi éltünket folyamatosan megnyomorították, ne engedd, kérdező, hogy téged is irányítsanak! Ne juss az én sorsomra, nehéz 40 év volt. Ti külön család vagytok, éljétek a saját életeteket. Egy irányító sógornő és anyós hosszú távon tönkretesz benneteket. Az érzelmi zsarolásnak meg végleg ne engedj!
2019. júl. 8. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!