Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácstalan vagyok, nem...

Tanácstalan vagyok, nem akarok konfliktust, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Az ország keleti felében élünk a párommal. Végre 5 év után eljutunk nyaralni, 3 hét húlva indulnánk, Zalakarosra.

De az indulás előtti napra a párom nővére, szervezett a kislányának egy születésnapi bulit, amin kb. kötelező a megjelenés. A baj az, hogy a párom nővére 300 km-re él tőlünk, ezáltal ez az egész szülinap egy egész napos program lenne, másnap reggel pedig indulnánk nyaralni. Ráadásul a szüleit is fuvarozni kellene a szülinapra, mert közülük egyikük sem vezet. Ti mit tennétek? Mennyi idő, míg összekészül az ember egy 1 hetes nyaralásra? Elmennétek a kislány szülinapjára? Mi legszívesebben lemondanánk, úgy gondoljuk, hogy nem igazán tudnánk akkor összekészülődni nyugodtan, lerendezni mindent... stb. Az a baj, hogy a párom kb. rosszul van, és nem meri megmondani nekik, hogy nem megyünk, mert előre látja, hogy ebből botrány lesz...

2019. júl. 8. 09:09
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Igen, jogos. Kimaradt egy szó. A párom nővérének a férjének a családja alszik ott.
2019. júl. 8. 09:45
 12/44 anonymousreview60 ***** válasza:
27%
Baromi egyszerű. A születésnap előtt 1-2 nappal összepakoltok mindent. Ez 15 perc, ruhaválogatásos nyűglődéssel max 4 óra. A születésnap reggelén mentek, este jöttök. Másnap indultok nyaralni.
2019. júl. 8. 09:56
 13/44 anonim ***** válasza:
25%
Én mindenképpen elmennék,mert meg kell ünnepelni azt a gyermeket,de kinéznék egy korábbi időpontot,még jóval a nyaralás előtt,beültetnék akkor mimdenkit a kocsiba,és akkor indulnék útnak,letudnátok aztán készülnétek a nyaralásra.Szerintem,ha a párod azt mondja illedelmesen,hogy figyeljetek mi most nagyon nehezen,de úgy tűnik eljutnánk nyaralni,ezért egy kicsit korábban mennénk szülinapozni,akkor azt mindenki megérti majd.A nyaralásra készülni kell előtte sokat aludni,hogy minden percét élvezni tudjátok és minél kevesebb időt töltsetek alvással a nyaralásból.Ha elmentek oda másnap semmi kedvetek nem lesz szórakozni egymás hegyén hátán fogtok aludni...
2019. júl. 8. 10:02
 14/44 anonim ***** válasza:
86%

Onnan természtesen nem vinném haza a többieket, minek is vezetnél fölöslegesen 300km-t majd ugyanannyit vissza? Meg lehet oldani a hazamenetelt máshogy is, neked is pénzbe kerülni annyit fölöslegesen visszamenni.

Én mindenképp elmennék így a szülinapra, ebből kb mindenki jól jön ki, nektek meg sokkal kényelmesebb nem annyit utazgatni.

2019. júl. 8. 10:03
 15/44 anonim ***** válasza:
45%

13!

Mit kell annyit készülni egy nyaralásra? Nem a világ másik felere mennek, könyörgöm.

A gyerek születésnapját csak tudtak hogy mikor van, esélyes, hogy nem most először unneplik. Emellett nálunk pl rákészülünk az ünneplésre, tehát van ebed/vacsora, torta, stb. Azért, mert a kérdezőek másnap nyaralni mennek, épeszű ember nem tart két szülinapi bulit.

2019. júl. 8. 10:05
 16/44 anonim ***** válasza:
98%

Nem a pakolás a gond. 300 km oda, 300 vissza, majd másnap megint az ország másik fele, azért se nem olcsó, se nem szórakoztató.

Kérdező, ha belefér, én valahol erre az egy éjszakára keresnék szállást.

2019. júl. 8. 10:08
 17/44 anonim ***** válasza:
94%
Elmentek böröndöstől, onnan go Zalakaros. Max megszálltok 1 éjt valami olcsó panzióba. Anyóséknak meg megmondjátok hogy fuvar csak odafele lesz, mert nem tudtok 300 km-t visszaautokázni nyaralás elött. Menjenek haza vonattal/ busszal vagy vigye haza párod nővére.
2019. júl. 8. 10:09
 18/44 anonim ***** válasza:
82%

És ezen út miatti plussz költségek? Mert oda vissza 600km ez a dolog, azért na, egy tank benzin 15-17ezer Ft nagyjából. Azt kifizetik?

Gondolom ti is inkább költenétek a nyaralásra mint költőpénz, plussz ugye ajándék a gyereknek.

Remélem nem ingyen vállalod a fuvart, a kocsi kopik közben stb stb.

Meg arra senki nem gondolt, hogy azért ennyit levezetni már önmagában fárasztó? Aztán még légy ott, vidámkodj, örülj. Azért az is leszívja az embert. Aztán még másnap vezessen Zalakarosra? Ilyen helyzetben nem ülnék volán mögé. Még ha felváltva is vezetnek hiába, a program, az autóút mindkettő erejét kiveszi. És ha oda érnek a fáradtság miatt ne tudják kihasználni a nyaralást?:(

2019. júl. 8. 10:12
 19/44 anonim ***** válasza:
93%
#17 ugyanez volt nekem is az 1. gondolatom.
2019. júl. 8. 10:12
 20/44 anonim ***** válasza:
94%
Én is azt írtam, hogy akár még jó is, ha pont arra mennek. Ott megszállnak egy éjszakát és másnap már kevesebbet kell vezetni. Anyósék meg majd hazamennek vonattal, vagy busszal. Hülyeség lenne hazamenni és aztán megint vissza.
2019. júl. 8. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!