Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kezdjek a kisöcsémmel?...

Mit kezdjek a kisöcsémmel? Már kivagyok készülve?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen nem igazán vártam de ez talán nem is olyan fura azt figyelembe véve hogy 14 évet nélküle éltem és teljesen jó volt az nekem (sokáig szerettem volna nem lett majd amikor már nem vágyódtam iránta lett😂). Hát cuki cuki meg minden és hát amennyit csak tudtam vele is voltam mert hát zabálnivaló aztán egyre csak cseperedett és hát a sok eggyüttletnek meg is lett az eredménye, nem éppen pozitív, folyton rámakaszkodik, és itt mem a kis ölelésekről van szó meg hogy játszani akar velem hanem csak velem akar lenni követ és ha nem teljesítem az akaratát valami csibészséget csinál. Már van barátom (öcsém már 2,5 én 16 vagyok) de ha itt van egyszerűen nem hagy békén minket az ölünkbe beleül meg produkálja magát minden kis hülyeséget csinál hogy rá figyeljünk. Persze egyszerűen imádom azt meg utálom ha sír úgy hogy ált. teljesítem akaratát.

Mit tegyek már alig van magánéletem tőle?

2019. jún. 19. 21:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Ilyenek a gyerekek, fogadd el, megváltoztatni úgyse tudod - csak kivárni, hogy felnőjön. Tereld el a figyelmét. Kösd le valamivel. Csak persze fárasztó, mert nem sokáig tud egy dologra figyelni... De hát nyilván ne akkor és ott randizzatok, amikor és ahol ő is ott van, ha nyugalmat akartok. Egyébként meg beszélj a szüleiddel, meséld el nekik, hogy imádod, de időnként a terhedre van, legyenek vele olyankor ők. Csak kíváncsiságból: édestestvérek vagytok?
2019. jún. 19. 21:56
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

"utálom ha sír úgy hogy ált. teljesítem akaratát"

Ezzel elkényezteted és még olyanabb lesz, kis akarnok. Ez kitolás saját magaddal is - meg vele is, mert neki se lesz jó hosszú távon, ha mindig azt várja majd, hogy mindenki körülötte forgassa a világot.

"Már van barátom (öcsém már 2,5 én 16 vagyok) de ha itt van egyszerűen nem hagy békén minket az ölünkbe beleül meg produkálja magát minden kis hülyeséget csinál hogy rá figyeljünk."

Használd ki az ilyen helyzeteket arra, hogy megfigyeld, a barátod hogyan reagál erre rövid és hosszú távon is. Fontos dolgok derülhetnek ki róla: hogy mennyire türelmes, mennyire szereti a gyerekeket, mennyire találja fel magát ilyen helyzetben, mennyire képes ő megoldani, hogy legyen egy kis nyugalmatok, mennyire kreatív, hogy kitaláljon valami figyelemelterelést, mennyire elfogadó, mennyire lobbanékony, mennyire agresszív, stb.

2019. jún. 19. 22:02
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen édestestvérek vagyunk. A másik hogy azt elfelejtettem leírni hogy a szüleim persze mindig foglalkoznak vele ha úgy van (nagyon jó szülők) de a kis huncut ha meglát valakit nálam (mindegy kit akár a barátom akár nem) egyből odafut és ha anya el akarja vinni rettentő hisztisen üvölteni kezd és ált. Úgy fejeződik be hogy mondom hogy oké maradjob de csendben.
2019. jún. 19. 22:04
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon aranyosnak tünsz irásod alapján! :)
2019. jún. 19. 22:04
 5/11 A kérdező kommentje:
#2. Ötletes 😁😁
2019. jún. 19. 22:05
 6/11 A kérdező kommentje:
#4.😄😄😄😄😄
2019. jún. 19. 22:05
 7/11 A kérdező kommentje:
#1.Ez valóban így van😉😃😯
2019. jún. 19. 22:06
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

Nincs a környéken hasonló korú kisgyerek? Ilyen idősen nagyon szeretnének egy jatszótársat. Az én legkisebbem is ekkora, és a tesóival kb. egykorú gyerekekre is rácuppannak mindenhol, mert bennük is járszótársat látnak.

Ideje neki keresni kihevert, akivel össze tudnak járni. Amíg ők ketten játszanak, addig garantáltan nem fogja érdekelni a barátod, és te meg főként nem. Elvégre te mindig ott vagy, mindenki más meg az újdonság.

De ha már érti, amit mondtok, akkor beszélhetsz vele. Megegyeztek, hogy ő most addig kettesben hagy, amíg megy a mese (5-10 perces), és akkor utána játszotok együtt vele.

Keressetek randi helyszíneket. Kàvézó, cukrászda, haverok, könyvtár, klubbok, park, stb. Nem mindig otthon, ahol nincs nyugtotok.

2019. jún. 19. 22:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Legyél kevesebbet otthon, menjetek el különböző helyekre a barátoddal. Kérd a szüleid segítségét is, végtére is már van bőven tapasztalatuk a témában.
2019. jún. 19. 22:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát igen most már máshol találkozgatunk ált., de egy barátnőt se tudok lassan már meghívni. Amúgy sajni az a baj hogy saját korosztályával nem nagyon akar barátkozni (ez főként a játszón okoz fejfájás amikor anyunak vagy aki éppen ott van annak kell vele futkosni), viszont az én korosztályomat nagyon csípi 😅😅. Bár anyu barátnőjének a 10 éves kislányával is nagyon jót játszott. Ővelük viszonylag közel is lakunk (2 utca) lehet hogy össze kéne járniuk?
2019. jún. 19. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!