Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi baja lehet öcsémnek?...

Mi baja lehet öcsémnek? Teljesen közönyösen viselkedik az utóbbi eset óta.

Figyelt kérdés

Gyengén tanult, amiért a túl sok játék tehet, napi rendszerességgel késő estig nyomta. Azóta anyum eltiltotta a játéktól, ez volt kb 1 hónapja, viszont a jegyei kicsit javultak utána. Megkérte anyut hogy kapja vissza a PS-t, ezt anyu még nem engedte és ettől kezdve “passzív ellenállást” csinál. Nem köszön, nem beszél, itthon bezárkózik. Kérdeztem, hogy mi bántja (anyám is) de annyit mond, hogy semmi és elmegy.

14 éves, ezt megy már 1 hete, nem tudom mi lehet a baj. Csak erősködik? Vagy esetleg más is bánthatha?:(

2019. máj. 7. 12:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
97%

A teljes megvonás nem jó motiváló erő.

Egy hónap után már igazán lehetne kompromisszumot kötni.

Van egy rsosz hírem ez nem most kezdődött, ha úgy nőtt fel a gyerek, hogy nem foglalkoztak vele, akkor lefoglalta magát a "villanypásztorral" amire könnyen rá lehet szokni.

Ezután már nehéz visszafordítani megvonással.

Kezdetben igazán megkaphatná hétvégenként pár órára.

2019. máj. 7. 18:50
 12/13 anonim ***** válasza:
95%
A teljes letiltás túl hirtelen. Mist hogy kicsit javult az átlaga, igazán lehetne valami engedékenységet mutatni. Pl. Ha kész a lecke, tanult holnapra, bepakolt stb, játszhat napi 1 azaz EGY órát. Kikapcsolás PERCRE pontosan, függetlenül attól hogy hol tart a játékban.
2019. máj. 9. 13:41
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ezt csinálták a szüleim.Az lett a vége,hogy nem tanultam,mert minek? Úgysem kapom vissza a netet akkor mi motiváljon? Hogy várhatok,majd még egy örökkévalóságig mire betartják az ígéreteiket és eldöntik,hogy igen javítottam? Azóta már rosszabb a helyzet. Ha hazaviszek egy négyest máris jönnek a tiltások.Minimum egy hétig.Ha meg megkérdezem,hogy miért és a négyes miert nem jó,duplázzák a büntetésem.Szerencsére kollégista vagyok.

Attól is függ,hogy miért kap rossz jegyeket. Lusta vagy csak szimplán ennyi telik tőle? Mert vannak olyanok,akik hiába tanulnak mint az állat akkor is “csak” egy hármas jön össze.Ami szerintem nem a világvége ebben az esetben.

2019. máj. 21. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!