Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet csinálni egy húggal,...

Mit lehet csinálni egy húggal, aki mindig hülye libaként viselkedik?

Figyelt kérdés

A legkisebbik gyerek és a szüleim nagyon elkényeztették.

Én is szörnyű voltam tiniként, elismerem.De, kinőttem belőle kb 19 éves koromra.

Ő viszont már elmúlt 20 és nem javul,hanem inkább egyre rosszabb.

A második egyetemi szakját csinálja, az elsőt félév után otthagyta, mert nem tetszett neki.A mostani sem annyira piacképes, tehát nem műszaki vagy gazdasági.

Megkövetelte,hogy kollégista legyen, pedig sem a távolság, sem a közlekedés nem indokolja.Anyu fizess....

Nyilván nem a tanulás miatt akart kollégista lenni,hanem csak a bulizás miatt.

Én sokkal nehezebb egyetemi szakon végeztem, mint ő és nem voltam koleszos, és igen, még így is belefértek a bulik, nyilván nem heti 3x.

Állandóan úgy viselkedik, mint egy buta liba.Otthon nem segít semmiben otthon, csak elvárásai vannak, önző.Semmire nem tud vigyázni, nem 1 okostelefont összetört már, ja, meg egy laptopot is hazavágott.Természetesen ő azt mondja, véletlenül.

Ja, meg baromi rendetlen, a ruhái a földön.De, ha nincs kimosva valami, mit 2 napja dobott a szennyeskosárba,mi vagyunk a hibásak.

Ha viszont negatív kritikákat kap a viselkedése miatt, akkor meg jön szépen az áldozati bárány szerep, hogy szegény ő nincs szeretve meg csak szidva van, bezzeg én meg az öcsém csak dicséretet kap.

Ja, meg nincs tekintettel másra, amikor alszik, hangoskodik.

Nem helyes ezt érezni, de én örülök,ha nincs itthon.

Az a baj, hogy anyám sok esetben nem tud neki nemet mondani meg, belefáradt,hogy ilyen.

Mit lehetne vele kezdeni,hogy megváltozzon?

Egyáltalán lehetséges?

Arra gondoltam, megfenyegetem valamivel,hogy valamivel hassak rá, de akkor megint jönne a hiszti meg az áldozati bárány szerepe.

2018. júl. 5. 20:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Köss a lábához egy nagy követ, és hajítsd bele egy bányatóba.
2018. júl. 5. 21:01
 2/19 anonim ***** válasza:
95%

Felnőtt ember vagy te is, ő is, az anyukátok is. Mindenki úgy éli az életét, ahogy neki jó. Ha neked így nem jó, változtass te magad, ne másoktól várd ezt el: költözz el.

Egyébként az se tiszta, hogy ha örülsz, amikor nincs otthon, akkor miért baj az, hogy koleszos...

2018. júl. 5. 21:08
 3/19 anonim ***** válasza:
82%
belefáradt,hogy ilyen = beletörődött, hogy ilyen
2018. júl. 5. 21:10
 4/19 anonim ***** válasza:
63%
Ez a szülői nevelés eredménye,amit nem 20évesen kell elkezdeni..
2018. júl. 5. 21:21
 5/19 anonim ***** válasza:
38%
Kis irigységet is érzek részedről. Meg fenyegetés,ugyan,lebuksz megint te leszel a rossz,meghallgatnám őt is,azért elgondolkodtato ha vki betud járni és inkább nyomorog egy koterben,én is menekültem otthonrol azért lettem koleszosz tizen évesen már..
2018. júl. 5. 21:24
 6/19 A kérdező kommentje:

Kedves 5,

ő kikötötte,hogy kollégiumban akar.

Indok:Ott tud tanulni.

Közben, amikor középiskolás volt, akkor is először kollégiumban volt (más városban volt az intézmény), de 4 hónap után kiiratkozott,mert azt mondta nem tud tanulni.

Tegyük hozzá a dologhoz azt is,hogy ő költségtérítéses képzésre jár, amit nem ő fizet, mert nincs miből.

És annak a finanszírozása az ő részéről nem szívesség,hanem elvárás.

A pénzzel egyáltalán nem tud bánni,próbálkozott diákmunkákkal, azt sem tandíjra költötte,hanem a tele szekrény ruhája mellé még többet vett.

2018. júl. 5. 21:35
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

"költségtérítéses képzésre jár, amit nem ő fizet, mert nincs miből.

És annak a finanszírozása az ő részéről nem szívesség,hanem elvárás."

Tőled várja el? Nem. Akkor kattanj le legalább erről a részéről, semmi közöd hozzá. Majd ha az anyukád úgy látja, hogy nem tudja vagy nem akarja tovább fizetni, megbeszéli vele. Ez kettőjük dolga.

2018. júl. 5. 21:38
 8/19 anonim ***** válasza:
68%
Csak szidod és szidod--- Semmi pozitivat nem tudsz mondani a testvéredről jo testvérek vagytok,de ez se ma este kezdődőtt.. Lejön az irigység,vmi sérlmed van a multban? Őt is meghallgatnám,vmit irigyelsz tőle amit te nem kaptál meg?
2018. júl. 5. 21:39
 9/19 A kérdező kommentje:

7#

Nem a kettőjük dolga, mivel látom, hogy anyámat teljesen kikészíti, kiszigeteli, csak egy pénzfát lát benne, amiről mindig lehet leakasztani bankót.

8#

Talán,azért nem tudok róla pozitívumot mondani, mert nincs.

Egy másik példa, édesanyám nemrég autót vett,én mindig javasoltam neki, hogy újat vegyen.Sok hezitálás után az új mellett döntött.

A húgomnak nem tetszett,mert azt látta benne,hogy rá akkor kevesebb pénz jut majd.

Jó testvérek voltunk, körülbelül 13 éves koráéig.Tüneményes kislány volt, aztán mintha kifordult volna.Rossz társaságba keveredett olyanba, akik éppen olyanok, mint ő most.

Ő kezdte a flegma, buta libás stílust, neki is kell befejezni.

2018. júl. 5. 21:47
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
Ez a szülő hibája,hiába a hugod szidod,ezt a szüleitek tolták el..
2018. júl. 5. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!