Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi baj lehet az öcsémmel,...

Mi baj lehet az öcsémmel, nagyon furán viselkedik, magában beszél és?

Figyelt kérdés
Az öcsém 9 éves én 13 éves vagyok. A tesómmal ideiglenesen egy szobában vagyunk,mert apu és a barátja a szobám újítás alatt van és még csinálják. Arra lettem figyelmes,hogy az öcsém minden este, de igazából napközben is ha a szobában vagyunk és alszik vagy csak pihen az ágyában akkor magában motyog valamit, de nem értettem soha csak valamit beszél. És láttam,hogy van amikor ébren volt és akkor beszélt így magànak. Van neki egy mini takaró huzata amin autók vannak. Azt magával viszi mindenhova és amikor motyog akkor ahhoz a huzathoz beszél szerintem. A szája elé rakja vagy birizgàlja a huzatot. Nagyon fura és amúgy vannak még fura dolgai, de azokat nem mostanában figyeltem meg. Folyton egyedül akar otthon lenni, anya és apa is még mindig játszanak velünk este pl társasozunk vacsora után a nappaliban a szőnyegen vagy nézünk filmet. De az öcsém mindig a szobájába akar menni és egyedül játszik, nagyon jó gyerek, csöndes alig szólal meg egésznap. A szüleink amúgy szokták vinni szakemberhez emiatt már 2 éve. De csak két hetente egyszer. Azt mondják,hogy nincs vele semmi baj csak visszahúzodó és zárkozott, több figyelmet kell,hogy kapjon. Amit apa és anya is megad neki és nekem is. De én sajnálom őt, a suliban sincsenek barátai. Egy iskolába járunk csak én felsős vagyok már. A szünetekben mindig egyedül látom, azt az autós mini huzatot magánál hordja, és azzal játszik. Nem láttam még a társaival beszélgetni. A sulit sem várja ezért, sokat sír ilyenkor màr, anyàhoz szokott oda menni és kéri tőle,hogy ne keljen menni iskolába. Anya nyugtatja, sose kiabáltak velünk a szüleink, nagyon kedvesek. Amúgy kitűnő tanuló eddig, osztály első, a szüleink sokat tanulnak velünk. Ami fura még benne,hogy csak apával van nagyon jóban. Nem tudom miért, de kicsi kora óta apás volt és csak neki engedi meg hogy megpuszilja,megölelje. Anya ritkán teszi,mert az öcsém elhúzza a fejét vagy nem is anyához hanem apához megy. Amikor eszünk ő akkor is apa mellé akar ülni. Ha megyünk valahova pl hajózni voltunk akkor is végig apa kezét fogta és mellette akart lenni. Azt a huztatot meg mindig viszi magával. Velem nem sokat beszél, de szerintem szeret engem. Néha odajön hozzàm és megszokott ölelni vagy a suliban integet nekem messziről. De nem enged közelebb magához,mert kizár. Inkább egyedül akar lenni és ha játszunk akkor is egyedül. Anya ráadsul most vett neki macskát úgy hogy azzal foglalkozik és elvan. Nagyon fura, nincsenek barátai sem. Csak mi vagyunk neki a családja, de csak apát fogadta el igazán. Apa tudja is ezt és ő ha tud akkor vele van. Mi baj lehet az öcsémmel? Miért viselkedik így?
2017. aug. 26. 08:46
 1/8 A kérdező kommentje:

mini párna huzat** nem takaró, bocsi.

A szüleinknek még nem mondtam,hogy magában beszél.

2017. aug. 26. 08:48
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

semmi... biztonságra vágyik, és a korához képest talán még éretlen

az emberek sokfélék. lehet, hogy ő egész életében ilyesmi ember marad. És ettől még lehet sikeres, boldog élete, legfeljebb kicsit másképp, mint a többségnek.

2017. aug. 26. 09:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A leírtak alapján én arra tippeltem volna, hogy esetleg autista, de azt írtad, hogy jár szakemberhez - ezt neki fel kellett volna ismernie, ha így lenne... az is lehet, hogy "csak" szociális fóbiája van, és emiatt távolságtartó a többi gyerekkel, nem tud velük beszélgetni, barátkozni, elkerüli az ilyen helyzeteket. A szakember mit mondott? Csak annyit, hogy semmi baja, csak visszahúzódó?
2017. aug. 26. 09:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem, nem az!

Apàt kérdezem meg,hogy mit mondott az orvos. Nekem csak annyit mondott apu,hogy nincs semmi baj az öcsémmel csak visszahúzodó és zárkozott. Amúgy én is az voltam.. csak oviban..ezt a szüleim mondták. Apa azt is mondta,hogy valami foglalkozàson is részt vesz az öcsém mármint ott az orvossal. És ugyan olyan gyerek mint bárki más,nem észlelt problémát, nincsen gond vele. De azért a szüleink még viszik és most majd beakarjàk iratni focira is. Azt az öcsém is nagyon várja, pedig nem tudott barátkozni eddig. Remélem minden helyre jön.

2017. aug. 26. 09:29
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
En is azt mondanam, jhogy autista. Szuleid szerintem nem mondjak meg az igazat. Nem akarnak teged terhelni, nem akarjak, hogy aggodj ocsed vegett. Majd ha nagyobb leszel, lehet, hogy megmondjak, de lehet, akkor sem. Sok szulo ugy kezeli az ilyen helyzeteket, hogy nem ismerik be maguknak a problemat, vagy nem akarnak errol beszelni. De szerintem, meg tul fiatalnak velnek, hogy tudj mindent.
2017. aug. 26. 11:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Utàna olvastam a témànak. :( tényleg sok minden igaz rá. De nekem nem tűnik fel annyira csak tudom,hogy más mint a többiek,mint mi. Lehet a szüleink tényleg csak nem akarják,hogy ezt tudjam ..:(
2017. aug. 26. 13:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is autista.
2018. márc. 9. 20:37
 8/8 dia1968 válasza:

Istenem miért kell ijesztegetni a kérdezőt.

Egyébként a kérdésedben benne volt a válaszod szimplàn visszahuzodó és félénk,még fiatal simán kinőheti és a szakember is sokat segìt ebben csak ahhoz meg idő kell.

2018. júl. 13. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!