Mit lehet csinálni egy húggal, aki mindig hülye libaként viselkedik?
A legkisebbik gyerek és a szüleim nagyon elkényeztették.
Én is szörnyű voltam tiniként, elismerem.De, kinőttem belőle kb 19 éves koromra.
Ő viszont már elmúlt 20 és nem javul,hanem inkább egyre rosszabb.
A második egyetemi szakját csinálja, az elsőt félév után otthagyta, mert nem tetszett neki.A mostani sem annyira piacképes, tehát nem műszaki vagy gazdasági.
Megkövetelte,hogy kollégista legyen, pedig sem a távolság, sem a közlekedés nem indokolja.Anyu fizess....
Nyilván nem a tanulás miatt akart kollégista lenni,hanem csak a bulizás miatt.
Én sokkal nehezebb egyetemi szakon végeztem, mint ő és nem voltam koleszos, és igen, még így is belefértek a bulik, nyilván nem heti 3x.
Állandóan úgy viselkedik, mint egy buta liba.Otthon nem segít semmiben otthon, csak elvárásai vannak, önző.Semmire nem tud vigyázni, nem 1 okostelefont összetört már, ja, meg egy laptopot is hazavágott.Természetesen ő azt mondja, véletlenül.
Ja, meg baromi rendetlen, a ruhái a földön.De, ha nincs kimosva valami, mit 2 napja dobott a szennyeskosárba,mi vagyunk a hibásak.
Ha viszont negatív kritikákat kap a viselkedése miatt, akkor meg jön szépen az áldozati bárány szerep, hogy szegény ő nincs szeretve meg csak szidva van, bezzeg én meg az öcsém csak dicséretet kap.
Ja, meg nincs tekintettel másra, amikor alszik, hangoskodik.
Nem helyes ezt érezni, de én örülök,ha nincs itthon.
Az a baj, hogy anyám sok esetben nem tud neki nemet mondani meg, belefáradt,hogy ilyen.
Mit lehetne vele kezdeni,hogy megváltozzon?
Egyáltalán lehetséges?
Arra gondoltam, megfenyegetem valamivel,hogy valamivel hassak rá, de akkor megint jönne a hiszti meg az áldozati bárány szerepe.
10#
Nem.
Egyforma nevelést kaptunk mindhárman.A szüleink mindig figyeltek, hogy a "javakból" egyenlőre módon részesüljünk.
Anyánk olyan,hogy nem mindig szól, ha segíteni kell valamit a háznál.Viszont, én úgy gondolom, észre kell venni bizonyos dolgokat pl:koszos a mosdó vagy ki kell mosnia sütőt, be kell rakodnia mosogatógépbe és elindítani.
Hármunk közül kettőnknek egyáltalán nem probléma ez, önzetlenül segítünk.
Ellenben a húgomnál két lehetőség van
-Nem segít.
-Segít, de utána mindig kiderül,hogy csak azért, mert akar valamit, általában pénzért kuncsorog, néha pedig azt szeretné, hogy legyen eltaxizva a feneke valahova.
Semmi önzetlenség nincs benne.
Amiért ilyen, azért csak ő a felelős.
"Talán,azért nem tudok róla pozitívumot mondani, mert nincs"
Nem, azért nem tudsz, mert nem szereted. Egyébként ledöbbentem, hogy felnőttek vagytok - úgy írsz, mint egy 12 éves:(
Retardáltságodnak mi az oka?
Nem lehet megválaszolni sem a kérdésed. Hallani kellene a felnőtt húgodat is- és megtalálni, mi az oka, hogy így elakadtatok az érzelmi fejlődésben. "Mit lehet csinálni" - lehetőleg így semmit ne csinálj.
Fodor Ákos: AXIÓMA
a szeretésen
kívül minden emberi
tett: romépítés
"Ő kezdte a flegma, buta libás stílust, neki is kell befejezni."
:DD
Mintha egy óvodást hallnék...
"Egyforma nevelést kaptunk mindhárman.A szüleink mindig figyeltek, hogy a "javakból" egyenlőre módon részesüljünk."
Talán pont itt rontották el: hogy annyira az anyagi javakra koncentrálva neveltek, hogy nem vették figyelembe, hogy három különböző ember vagytok, vagyis nem egyformán kéne nevelni titeket, hanem három különböző módon.
Most viszont már felnőttetek, akár tetszik, akár nem. Nem diktálhatsz egyetlen felnőtt embernek sem, hogy hogyan éljen, sem a testvérednek, sem az anyukádnak, úgy rontja el az életét, ahogy neki tetszik... Mondhatod neki a véleményedet ítéletnapig, akkor se biztos, hogy lesz hatása, ha egyszer eddig se volt. De próbáld megérteni, hogy neki miért így jó, akkor könnyebben elfogadod. Az lehet, hogy fontosabb neki, hogy tudja, mi van a húgoddal, mint az, hogy mennyibe kerül neki. Azt meg már épp elég ideje volt megszokni, hogy a húgod után mindig másnak kell takarítania, főleg neki...
Amúgy meg ha új kocsit tudott vásárolni, akkor azért nem lehet olyan nagy gond, ha ő fizeti a húgod tanulását.
Foglalkozz kevesebbet velük, és többet a saját életeddel.
Előző vagyok:
Én is azt tanácsolom, hogy foglalkozz többet magaddal és kevesebbet velük. Én is ezt teszem, illetve tesszük a párommal, és sokkal nyugodtabb az életünk. Egyszerűen vannak mérgező emberek, akiknek soha nem lesz jó az, amit csinálsz. Ez nem teljesen ide tartozik, csak leírtam az én tapasztalataimat és történetemet.
Te nem tudsz csinálni semmit, maximum annyit, hogy nem pakolsz el, takarítasz,stb. utána.
Na meg itt anyudéknak kéne bekeményíteni, hogy pl. nem finanszírozzák a dolgait, csak a tandíjat-vagy még azt se-, a többi mehet saját zsebből.
felnott emberek vagytok, te is. jonszakon vegeztel, miert nem koltozol el
otthonrol? te is elvezed a mamahotelt, o is. ugy irsz mint egy kisgyerek, nekem az jon le h semmi onallosagra nem lettetek nevelve. az higy te segitokeszebb vagy meg nem jelenti ezt. nameg anyadekkal
kene errol elbeszelgetni es elzarni a penzcsapot, a munka sokmindenee megtanit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!