A testvéremmel 20 éve a semmiből kiépítettünk egy vállalkozást. Mindig a pénz részét ő intézte, én minden mást. Kiépítette a kapcsolatokat az ügyfelekkel. Most bejelentette, hogy egyedül csinálja tovàbb és rám a továbbiakban nincs szüksége. Tűzbe tettem volna érte a kezem. Elárult, hogy neki több pènze maradjon. Nem érdekli, hogy a gyerekeimet miből fogom eltartani. Az egész életemet erre áldoztam, hogy jól menjen az üzlet. Ad egy minimàlis összeget és az elvállalt munkát még befejezzük együtt. Nem tudom mihez kezdek. Járt màr valaki így?
2019. máj. 1. 15:03
1/10 anonim válasza:
Jól megy az a vállalkozás? Csak ketten dolgoztok benne? Jogilag hogy volt felosztva, kinek milyen a részesedése? Mindenki csak a saját részét intézte és nem konyít a másikéhoz?
Kevés az infó a tárgyilagos véleményezéshez.
De ha ez volt a felállás, azt hiszem, hogy a testvéred hamar tönkre fog menni, te meg talpra fogsz állni.
Ha meg úgy érzed, hogy kisemmiz, akkor pereld be, vagy mutasd meg, hogy nélküle is boldogulsz. (Én tuti ezt tenném)
2019. máj. 1. 15:13
2/10 anonim válasza:
Ügyvédet MOST!
2019. máj. 1. 15:24
3/10 anonim válasza:
"Kevés az infó a tárgyilagos véleményezéshez." Ez igaz.
Vmifajta szerződésetek csak van? Igaz? Nos, avval a papírral elmész az ügyvédhez. Majd mond valamit a kialakult helyzetet megoldandó. Vsz a tesódnak ki kell vásárolnia téged a cégből. Legrosszabb esetben a mostani ügyek lezárása után lesz egy új vállalkozásod, amit egyedül tulajdonolsz és vezetsz. A pénzügyeket hamarabb ki lehet tanulni, mint "minden mást". 20 év tapasztalata nagyobb tudás és érték, mint most, első ijedtségedben gondolod. A tesód még nem is fogta fel, mi mindent veszített.
Nyugi. Drukkolunk neked.
2019. máj. 1. 15:24
4/10 anonim válasza:
Milyen cégforma? Milyen tulajdonjogotok van benne?
2019. máj. 1. 15:50
5/10 anonim válasza:
Jaja, mert ez csak így működik, hogy valakit kirakunk a közös vállalkozásból (mert nyilván nem feketén dolgoztál neki úgy, hogy minden az ő nevén van)
2019. máj. 1. 16:07
6/10 A kérdező kommentje:
Mindkettőnknek van külön kiválta vállalkozói és mindig munkától függően használtuk hol az enyémet, hol az övét. Így csak a megvásárolt készletet tudjuk felezni. Ez bonyolult, de az a lényeg, hogy a végén csak az ő vállalkozása marad, mert rám már nincs szüksége. Addig kellettem, amíg befutott a közös munka annyira, hogy a pénz elvegye az eszét. 20 évig minden jó volt. Álmomban nem gondoltam, hogy így kihasznál. Csak egy báb voltam, aki helyette dolgozott, amíg neki csak a kapcsolattartás maradt.
2019. máj. 1. 16:25
7/10 anonim válasza:
Ha jól értem akkor nektek nem egy közös vállalkozásotok van, hanem mindketten egyéni vállalkozók vagytok? Eddig együtt dolgoztatok, mostantól viszont a tesód nem akar már veled dolgozni? Ő ért ahhoz amit te csináltál?
2019. máj. 1. 16:30
8/10 anonim válasza:
Ismered az ügyfeleket nem? Ha a tesód tényleg ennyire önző, akkor köszönd meg neki az eddig együttműködést és közöld vele, hogy innentől kezdve te is egyedül folytatod amit eddig is csináltál! Na engedd magad kitúrni! Nem tudom, hogy pontosan milyen vállakozás ez, de szépen tégy kedvezőbb ajánlatokat az ügyfeleknek, azonnal tájékoztasd őket, hogy innentől kezdve lesznek változások, de részedről a munka része továbbra is kifogástalanul megy tovább, sőt..(és akkor tegyél csábitó ajánlatokat..kedvezményeket). Nem minden lesz úgy ahogy az uraság gondolja!
2019. máj. 1. 16:41
9/10 anonim válasza:
Kettőtők közül aki ért a munkához, az alapján, amit írtál, te vagy. Szerintem ezzel egy olyan érved van, amivel el tudod hozni az ügyfeleket.
2019. máj. 1. 20:29
10/10 anonim válasza:
ne hagyd magad,lepj ki ebbol a kozos valalkozasbol,inditsd a sajatodat,a tesod,meg ismeros se legyen,nem testver,sok szerencset,sikert neked
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!