Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Oszinte leszek, elegem van a...

Oszinte leszek, elegem van a hugom sikereibol. Hogy lepjek tovabb?

Figyelt kérdés
2 teljesen hasznalhato OKJ szakmam van a hugomnak pedig egy bufeszakos diplomaja. Sose gondoltuk volna, hogy el fog erni vele valamit, meg a szuleim se. Erre tessek: Jovo honapban megy az uj munkahelyere, raadasul kulfoldon! En palyakezdokent nem tudtam a munkamban elhelyezkedni, mert nem volt tapasztalatom. Megcsinaltam a masik szakmat es meg mindig max takaritononek tudnek elmenni. A hugom raadasul valami tivabbkepzesben is fog reszesulni, ami miatt majd meg tobb lesz a fizuja. En meg mindig nem hiszem ezt el. Es igen, marha ideges vagyok es nem tudok orulni a sikereinek. Annyit de annyit szenvedtem es meg mindig nem tudtam egy napot se dolgozni a szakmamban.
2016. ápr. 14. 02:48
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
89%

rengeteg ember sosem dolgozik a szakmajaban, a lenyeg a lehetosegek megragadasa.

amig csak irigykedsz nem is fogod tobbre vinni.

2016. ápr. 14. 04:24
 2/40 A kérdező kommentje:
De mit tegyek? Menjek takarítani vagy végezzek el még egy szakmát? Milyen lehetőségeket ragajak meg? Hol találok lehetőségeket?
2016. ápr. 14. 04:33
 3/40 anonim ***** válasza:
50%
Nem mindenki lehet talpraesett. Nálatok csak a hugod az.
2016. ápr. 14. 05:00
 4/40 anonim ***** válasza:
86%
Mi az a büfészakos diploma? Ne mérgesítsd el a helyzetet, mert lehet hogy még a hugod fog valamikor beprotezsálni egy jó helyre. Keress lehetőségeket, és küld be az életrajzod a legtöbb helyre, oda is ahol nem hirdertnek állást.
2016. ápr. 14. 05:11
 5/40 A kérdező kommentje:
Anglisztika...egy nyamvadt kutatóintézetbe vették fel dolgozni. Kényelmes ülőmunka. Lassan két éve nem kapok munkát a szakmámban. Legalább 1000 helyre küldtem ki az önéletrajzomat. 90%-ban az a baj, hogy nincs gyakorlatom. Az elmúlt 1 évben még azt is felajánlottam, hogy önkéntes munkát végzek, hogy gyakoroltat szerezzek, de ezért vagy hülyének néztek, vagy azt mondták, hogy jogilag nem megoldható.
2016. ápr. 14. 05:41
 6/40 anonim ***** válasza:
94%

"2 teljesen hasznalhato OKJ szakmam van"

Az általad leírtak alapján mégsem használható.

"a hugomnak pedig egy bufeszakos diplomaja"

Ezzel a kijelentéssel nagyon lenézted a húgodat és a tanulmányait, eredményeit is, pedig úgy tűnik, hogy alaptalan a hozzáállásod.

Mindenesetre a húgodnak ugye van nyelvvizsgája is.

Furcsa, hogy ennyire nem akarod belátni azt, hogy van tudása, képesítése.

BTK-s volt a húgod?

Az jó, hogy őszinte vagy azzal kapcsolatban, hogy eleged van a húgod sikereiből, de úgy tűnt, hogy más tényezők tekintetében ámítod magadat. A húgodnak nem "büfészakos" diplomája van, te pedig nem tudtál a "használható" szakmáiddal lehelyezkedni.

Hogyan lépj tovább? Az irigykedést jó abbahagyni, ezzel nagyon ártasz magadnak. Valld be, hogy ért el eredményeket, sikerei vannak. Amíg ezeket nem akarod elfogadni, addig nem fogsz tudni továbblépni.

Egyébként ne hasonlítsd magadat más emberekhez.

Nagyon görcsölsz - ezt is érdemes befejezni, ezekkel csak magadnak ártasz, így feszült, ideges vagy. Próbálj ellazulni és örülni a tesód eredményeinek. Mégis végigcsinálta az egyetemet, ugye?

Rengeteg melóhely van, ahova felvennének, nagyon sok hely van, ahova még OKJ szakma sem kell.

Amúgy az sem szégyen, ha az ember takarító. Nekem nagyon jó fej ismerőseim voltak korábbi melóhelyeimen, akik takarítók voltak.

Az nem kizáró ok felvételnél, hogy pályakezdő vagy, nincs gyakorlatod, engem is úgy vettek fel, 3 különböző szakmám van, mindháromban úgy dolgoztam, hogy azelőtt nem volt gyakorlatom...

Tehát úgy lehet továbblépni, ha ellazulsz, légy boldog, ne feszkózz azon, hogy másnak milyen az élete, főleg ne nézd le... akármit is dolgozik!

Semmilyen munkát nem nézek le.

Próbálnod kéne változtatni az egész életszemléleteden, mert így csak magadat forgatod be.

2016. ápr. 14. 05:43
 7/40 anonim ***** válasza:
100%
Ja, látom már, anglisztika.
2016. ápr. 14. 05:44
 8/40 anonim ***** válasza:
89%
És neked milyen szakmáid vannak?
2016. ápr. 14. 05:46
 9/40 anonim ***** válasza:
62%
Azért még mindig valamivel többet ér az a fránya diploma, mint két szakma.
2016. ápr. 14. 06:41
 10/40 anonim válasza:
82%

Basszus komolyan irigykedsz a saját hugodra....nem szabad te is megtalálod majd a helyed...biztos vagyok benne

Inkább örülnél vele a sikereknek...minden az agyba dől el ezt sose feledd

2016. ápr. 14. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!